Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bach virágterápia - Harmónia a növények erejéve

A Bach növényi cseppek különleges és szelíd gyógymódot kínálnak lelki elakadásainkra, szociális problémáinkra, belső harcainkból fakadó nehézségeinkre. A homeopátiához hasonló elven működő virágterápia a növények rezgését használja fel a lelki egyensúly megteremtésében, visszaszerzésében.A Bach-virágeszencia gyűjtemény az eredeti feltaláló, dr. Edward Bach és munkatársai eredeti útmutatásai és irányelvei alapján készül egy hazai manufaktúrában. A szabványnak megfelelően, a gyűjtemény 38 egyedi eszenciát, és két Elsősegély cseppet tartalmaz fadobozban.
Rendezés:

A Bach virágterápiáról általában

A virágesszenciákkal történő gyógyítás, kezelés Dr. Edward Bach nevéhez fűződik, aki egy angol orvos volt az 1930-as években, és a hagyományos gyógyászattól jutott el a homeopátiához, majd ezt is meghaladva, és annak elvén kísérletezte ki a virágterápiát. Bach rájött, hogy számos betegségnek hasonló lelki oka van, illetve, hogy a fizikai tüneteinket jól azonosítható lelkiállapotok kísérik. Ilyen a szorongás, félelem, lehangoltság, önbizalomhiány. Mivel ez minden embernél egyetemes, ha ezekre tudunk hatni, és a lelki állapotot javítani, akkor a testi tünetek is változni fognak. A lényeg a test-lélek-szellem egyensúlyának visszaállítása, még azelőtt, hogy komolyabb szervi elváltozások jelentkeznének. Különleges elgondolása bizonyítást nyert, és közben ki is dolgozta a virágok, növények, rügyek feldolgozásának módját, és az esszenciák kinyerését.
A homeoptáiához hasonlóan a Bach cseppek nem tartalmazzák a növény aktív hatóanyagait, hanem a rezgéseit, energiáját viszik át az alkoholos tinktúrákba. Éppen ezért nem váltanak ki allergiás reakciót, nincs mellékhatásuk, és nem lehet őket túladagolni. 
A virágterápia könnyen és egyszerűen alkalmazható, mivel a negatív érzelmeket szinte bárki képes felismerni önmagában. A terápiával a lelki egyensúlyunk kerül a helyére, az energiatestünkre hatunk vele, így közvetetten a fizikai síkon is visszarendeződünk pozitív irányba. A Bach virágterápia tehát holisztikus megoldást nyújt az emberi szervezet kezelésére, méghozzá az érzelmeken keresztül.
Mivel a negatív érzelmek csoportjai jól kategorizálhatók, így összesen 38 féle esszencia közül kell választani, nincs több száz lehetőség, mint a homeopátiában.
 

A magyarországi manufaktúra tapasztalatai

A webshopban fellelhető Bach-terápiás cseppek egy hazai manufaktúrában készülnek, és minden munkafolyamat kézi kivitelezésű, a növények szedésétől kezdve, a feldolgozáson át, az üvegcsék töltéséig. Az elkészítési mód (napoztatás ill. főzés) megegyezik az eredeti, tradicionális irányelvekkel. A növények származási helye is hazánk, illetve a Kárpát-medence területe, ahol a vadon termő növényeket is gondosan válogatják. A hazai sorozatot is nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek állították össze, így az kimagasló minőséggel bír, és a növények származási helye miatt a cseppek még inkább harmonizálnak az itt élő emberek lelki alkataival.
 

Hogyan kell szedni a cseppeket?

A virágterápia nagyon könnyen alkalmazható, a család minden tagja számára biztonságos. A megfelelő növény fiolájából kell egy pohár vízbe cseppenteni 4x4 cseppet, vagy közvetlenül a nyelvünk alá is lehet. Arra kell csak odafigyelni, hogy a pipetta vége ne érjen a szánkhoz.
 

Milyen problémákra nyújt megoldást a Bach-terápia?

Attól függően, milyen problémákkal szembesülünk az életben, felderíthető, hogy milyen lelki elakadásaink vannak. Ezek mind néhány alap problémából adódnak, amelyek a megfelelő növény kiválasztásával kezelhetők. Általánosságban a következő esetekben hatásos a virágterápia:
 
Önértékelési zavar, önbizalomhiány
Megfelelési kényszer
Lelki bizonytalanság kapcsolati dolgainkban
Tanulási nehézségek, vizsgadrukk
Döntésképtelenség
Kötődési problémák (más személyekhez, társhoz, szülőhöz)
Félelmek, szorongások
Megbékélés önmagunkkal, önelfogadás, önszeretet
Harag, düh, feldúltság kezelése
Kedélyállapot javítása, ingadozás megszüntetése
Szerettünk elvesztése miatti vagy párkapcsolati, szakításból adódó szomorúság
Munkahelyi stressz, állásinterjú
Bármilyen krónikus probléma, aminek lelki eredetű lehet az oka
 
A cseppeket minimum néhány hétig szedni kell, de akkor sincs probléma, ha hónapokig szedjük, mivel nincsenek negatív hatások. Akkor kell abbahagyni, ha már stabilan érezzük, hogy nincs rá szükség, jól vagyunk.
A Bach virágcseppek szedésekor tapasztalhatunk korai gyors javulást, majd visszaesést, de lehet hirtelen kezdeti rosszabbodás, amit majd a fokozatos javulás követ. Ez mind természetes velejárója a terápiának.
 

Mi van a dobozban?

A különleges fadoboz az eredeti receptúrával megegyező 38 növény kivonatát tartalmazza, melyek között találunk fákat, cserjéket, fásszárúak rügyeit, és természetesen virágokat is. A tinktúrák mellékhatás- és allergén mentesek, hiszen a növények rezgése, esszenciája van bennük, nem a kémiai hatóanyagok. Számos közismert növénnyel találkozunk a gyűjteményben, mint amilyen az apróbojtorján, nyárfa, bükkfa, vadgesztenye, szilfa, vadalma, fűzfa, gyertyán, magyal, cseresznyeszilva, tölgy, dió és erdei fenyő. Vannak vízinövények, mint a békaliliom, illetve forrásvíz is gazdagítja az összetevőket.
Az úgynevezett elsősegély csepp gyors segítséget nyújthat a legismertebb lelki terhekre. Öt növény esszenciáját tartalmazza, afféle s.o.s segítség, ha lelki megrázkódtatás ér valakit, fél valamitől, pl.vizsgától, orvosi vizsgálattól, vagy baleset éri, ami lelkileg megviseli. Az elsősegély csepp görcsök oldására is kiváló. Lehet akár negyedóránként is csepegtetni belőle, de alkalmazása inkább rövidtávú, kifejezetten “vészhelyzetekre” javasolt.