Leírás és Paraméterek
Magas keményítő tartalmú, alacsony glikémiás indexszel rendelkező, gluténmentes Paleo liszt.
A Szafi Reform Prémium zöldbanán liszt felhasználható önmagában vagy más lisztekkel keverve, kásákban, bébiételek készítésénél, de levesek, szószok, főzelékek sűrítésére is kiválóan alkalmas. Kitűnő palacsintát lehet sütni belőle.
Gluténmentes, könnyen emészthető, így lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, valamint emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is bátran fogyaszthatják. Rosttartalma támogatja a szervezetet optimális működését.
A banán az egyik legnagyobb mértékben termesztett,és fogyasztott gyümölcsféle világszerte. A civilizált kultúrákban csak az érett banán kerül fogyasztásra ,míg a banántermő szegényebb országokban a zöldbanán alapvető élelemforrás. A zöldbanán liszt magas tápértékű, ásványi anyagokban, élelmi rostokban gazdag, rezisztens keményítőt tartalmazó speciális gyümölcs őrlemény. A zöldbanánból készült termékek hozzáférhetősége Európában még viszonylag korlátozott, ennek megfelelően a zöldbanán liszt felhasználásának kultúrája is csak kialakulófélben van.
A zöldbanán liszt fogyasztása kitűnő alternatívát biztosíthat a hagyományos alapanyagok mellett. Fő jellemzője a rezisztens keményítő (RS) tartalma,melynek a szervezetben való felszívódása,és az anyagcserére való hatása eltér a többi keményítő fajtától. A rezisztens keményítőket tartalmazó zöldbanán liszt számos kutatás középpontjában áll.
A természeténél fogva is gluténmentes lisztféle, önálló felhasználhatóságán kívül is jól keverhető más maglisztekkel, esetleg gabonalisztekkel,gyökér és gumós növények lisztjeivel. Kitűnő adalékanyaga különböző zabkásáknak és bébiételeknek,levesek-szószok sűrítésére is eredményesen alkalmazható.
A gluténmentes lisztforrás a cöliákiás, gluténérzékeny, és különböző étel intoleranciákban szenvedők számára is fogyasztható.
Jól beilleszthető a különböző diétákba, pl: cukorbeteg diéta, mediterrán diéta, vércsoport diéta, Atkins diéta, zóna diéta, tejcukor érzékeny diéta, vagy a paleolit táplálkozásba.
A búzalisztes receptekkel összehasonlítva a banánlisztből csak háromnegyede kell az előírt mennyiségnek. Ami az ízét illeti, nagyon enyhén diós ízhatást ad, emiatt smoothie-kba és salátaöntetekbe is kiválóan használható.
A zöldbanánnak számos előnyös tulajdonsága van. Ha zöldbanán lisztet használ sütésnél, főzésnél, akkor biztos lehet abban, hogy sokat tesz egészségének megóvása érdekében!
Leírás
Magas keményítő tartalmú, alacsony glikémiás indexszel rendelkező, gluténmentes Paleo liszt.
A Szafi Reform Prémium zöldbanán liszt felhasználható önmagában vagy más lisztekkel keverve, kásákban, bébiételek készítésénél, de levesek, szószok, főzelékek sűrítésére is kiválóan alkalmas. Kitűnő palacsintát lehet sütni belőle.
Gluténmentes, könnyen emészthető, így lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, valamint emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is bátran fogyaszthatják. Rosttartalma támogatja a szervezetet optimális működését.
A banán az egyik legnagyobb mértékben termesztett,és fogyasztott gyümölcsféle világszerte. A civilizált kultúrákban csak az érett banán kerül fogyasztásra ,míg a banántermő szegényebb országokban a zöldbanán alapvető élelemforrás. A zöldbanán liszt magas tápértékű, ásványi anyagokban, élelmi rostokban gazdag, rezisztens keményítőt tartalmazó speciális gyümölcs őrlemény. A zöldbanánból készült termékek hozzáférhetősége Európában még viszonylag korlátozott, ennek megfelelően a zöldbanán liszt felhasználásának kultúrája is csak kialakulófélben van.
A zöldbanán liszt fogyasztása kitűnő alternatívát biztosíthat a hagyományos alapanyagok mellett. Fő jellemzője a rezisztens keményítő (RS) tartalma,melynek a szervezetben való felszívódása,és az anyagcserére való hatása eltér a többi keményítő fajtától. A rezisztens keményítőket tartalmazó zöldbanán liszt számos kutatás középpontjában áll.
A természeténél fogva is gluténmentes lisztféle, önálló felhasználhatóságán kívül is jól keverhető más maglisztekkel, esetleg gabonalisztekkel,gyökér és gumós növények lisztjeivel. Kitűnő adalékanyaga különböző zabkásáknak és bébiételeknek,levesek-szószok sűrítésére is eredményesen alkalmazható.
A gluténmentes lisztforrás a cöliákiás, gluténérzékeny, és különböző étel intoleranciákban szenvedők számára is fogyasztható.
Jól beilleszthető a különböző diétákba, pl: cukorbeteg diéta, mediterrán diéta, vércsoport diéta, Atkins diéta, zóna diéta, tejcukor érzékeny diéta, vagy a paleolit táplálkozásba.
A búzalisztes receptekkel összehasonlítva a banánlisztből csak háromnegyede kell az előírt mennyiségnek. Ami az ízét illeti, nagyon enyhén diós ízhatást ad, emiatt smoothie-kba és salátaöntetekbe is kiválóan használható.
A zöldbanánnak számos előnyös tulajdonsága van. Ha zöldbanán lisztet használ sütésnél, főzésnél, akkor biztos lehet abban, hogy sokat tesz egészségének megóvása érdekében!
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.