Leírás és Paraméterek
A karotinoidok zsíroldékony molekulák, amelyet a növények termelnek annak érdekében, hogy megvédjék magukat a szabad gyökök károsító hatásától. Ilyen zsírban oldódó vitaminszerű anyag a Likopen is.
A természetben több mint 600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50 szerepel és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban). Fontos karotinoid meg a zeaxantin és a kriptoxantin. A táplálkozással felvett karotinoidok élettani hatásaik miatt jelentősek.
A likopen egy vörös színű karotinoid, a paradicsom természetes pigmentje.
Több tanulmány is javasolja a nagy mennyiségű paradicsom fogyasztást, főleg férfiaknak.
Likopen – hogyan együk a paradicsomot?
A főtt paradicsom sejtjeinek fala, amely a likopent tartalmazza, lebomlik a hő hatására, és sokkal könnyebbé teszi az emésztést. A nyers paradicsomot általában salátaként vagy húshoz fogyasztjuk, így az olaj vagy zsír elősegíti az emésztést. A paradicsomlevet nem főzik meg, és nem is tartalmaz hozzáadott olajat. Tehát ha a likopen miatt fogyasztja, vagy főve, vagy olajjal egye.
Amennyiben nem fogyaszt rendszeresen paradicsomot, vagy paradicsommal készült ételeket, pótolhatja étrend-kiegészítő formában is.
A Swanson Lycopene kapszulánként 10 mg Lycopen-t tartalmaz.
Leírás
A karotinoidok zsíroldékony molekulák, amelyet a növények termelnek annak érdekében, hogy megvédjék magukat a szabad gyökök károsító hatásától. Ilyen zsírban oldódó vitaminszerű anyag a Likopen is.
A természetben több mint 600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50 szerepel és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban). Fontos karotinoid meg a zeaxantin és a kriptoxantin. A táplálkozással felvett karotinoidok élettani hatásaik miatt jelentősek.
A likopen egy vörös színű karotinoid, a paradicsom természetes pigmentje.
Több tanulmány is javasolja a nagy mennyiségű paradicsom fogyasztást, főleg férfiaknak.
Likopen – hogyan együk a paradicsomot?
A főtt paradicsom sejtjeinek fala, amely a likopent tartalmazza, lebomlik a hő hatására, és sokkal könnyebbé teszi az emésztést. A nyers paradicsomot általában salátaként vagy húshoz fogyasztjuk, így az olaj vagy zsír elősegíti az emésztést. A paradicsomlevet nem főzik meg, és nem is tartalmaz hozzáadott olajat. Tehát ha a likopen miatt fogyasztja, vagy főve, vagy olajjal egye.
Amennyiben nem fogyaszt rendszeresen paradicsomot, vagy paradicsommal készült ételeket, pótolhatja étrend-kiegészítő formában is.
A Swanson Lycopene kapszulánként 10 mg Lycopen-t tartalmaz.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.