Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Swanson C-500mg, 100 db kaps 50mg csipkbogyó

Ár:
3.025 Ft
Cikkszám: 087614011011
A gyártó összes terméke: Swanson
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 2-3 m.nap)
Menny.:db

Leírás

C-vitamin vízben oldódik, és egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás. Ez a Swanson C-vitamin 500mg aszkorbinsavat és 50 mg csipkebogyót tartalmaz kapszulánként.

A C-vitamin hozzájárul:

  • Az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően.
  • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
  • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
  • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Az immunrendszer normál működéséhez
  • A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.
  • Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
  • Fokozza a vas felszívódását.
  • A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
    • Az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A normál csontozat fenntartásához.
    • A porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A fogíny normál állapotának fenntar­tásához.
    • A bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz.
    • A fogak normál állapotának fenntartásához.

Egy kis történelem – és a név eredete

Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.

Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés)

Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)

C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!