Leírás és Paraméterek
A stevia por felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy lapos teáskanál por (kb. 1 g mennyiség) kb. 300 g (kb. 20 evőkanál) cukor édesítő hatásának felel meg. A stevia gyógynövény édes leveleiből készült kivonat. Egy fehér színű, por állagú édesítőszer, mely felhasználható tea, kávé, üdítők, édes levesek, szószok, sütemények, krémek és habok édesítésére.
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok kb. 30-330-szor édesebbek a nádcukornál. Ha esetleg túl sokat adagolunk belőle, akkor keserű utóíz jöhet létre. Ilyenkor javasoljuk a receptben található összetevők növelését, pl. ha 1dl limonádét készített, akkor érdemes akár 3-4-szeres mennyiségre növelni a víz és a citromlé adagját, hogy kellemes limonádé ízt kapjunk. Számos édesítőszerrel szemben a 100/%-os Stevia édesítőszerek előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 Celsius fokig megtartja az édes ízét.
Összetevők:
Édesítőszer (szteviol-glikozidok)
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 0kJ/ 0kcal, Zsír 0 g amelyből telített zsírsavak 0 g, Szénhidrát 0 g amelyből cukrok 0 g, Fehérje 0 g, Só 0 g
Szteviol glikozidokra ajánlott teljes napi beviteli mennyiség: maximum 4 mg szteviol-glikozid/kg testsúly/ nap.
Nettó tömeg: 20 g
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a doboz tetején feltüntetett időpontig
g | 20 |
db | 1 |
Leírás
A stevia por felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy lapos teáskanál por (kb. 1 g mennyiség) kb. 300 g (kb. 20 evőkanál) cukor édesítő hatásának felel meg. A stevia gyógynövény édes leveleiből készült kivonat. Egy fehér színű, por állagú édesítőszer, mely felhasználható tea, kávé, üdítők, édes levesek, szószok, sütemények, krémek és habok édesítésére.
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok kb. 30-330-szor édesebbek a nádcukornál. Ha esetleg túl sokat adagolunk belőle, akkor keserű utóíz jöhet létre. Ilyenkor javasoljuk a receptben található összetevők növelését, pl. ha 1dl limonádét készített, akkor érdemes akár 3-4-szeres mennyiségre növelni a víz és a citromlé adagját, hogy kellemes limonádé ízt kapjunk. Számos édesítőszerrel szemben a 100/%-os Stevia édesítőszerek előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 Celsius fokig megtartja az édes ízét.
Összetevők:
Édesítőszer (szteviol-glikozidok)
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 0kJ/ 0kcal, Zsír 0 g amelyből telített zsírsavak 0 g, Szénhidrát 0 g amelyből cukrok 0 g, Fehérje 0 g, Só 0 g
Szteviol glikozidokra ajánlott teljes napi beviteli mennyiség: maximum 4 mg szteviol-glikozid/kg testsúly/ nap.
Nettó tömeg: 20 g
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a doboz tetején feltüntetett időpontig