Leírás és Paraméterek
A megfelelően elkészített rizs a sushi sikeres elkészítésének előfeltétele, mivel alapvetően befolyásolja ennek az ételnek az állagát. Erről maga a sushi szó is tanúskodik, amelynek jelentése savanyú rizs. Ezért mindig megfelelő rizst használjunk, soha ne közönségeset. A sushi Itasan rizsnek különleges kerek szemcséi vannak, amelyek tökéletesen alkalmasak a sushi elkészítéséhez. Főzés után megfelelően tapad, ugyanakkor bolyhos, így ideálisan formázza vele a tekercseket. Hőkezelés után mindig ecettel (lehetőleg japán rizs), cukorral és sóval kell kezelni. Egy kilogramm főtt rizshez elég egy deciliter sós víz, amit a fűszerekből kell elkészíteni.
Elkészítési javaslat:
A sushi rizst körülbelül 3-szor mossuk meg, amíg a víz tiszta marad. Adjunk 1,5 rész vizet 1 rész rizshez egy serpenyőben, és főzzük lefedve, közepesen alacsony lángon 15 percig, vagy amíg a víz felszívódik. Jól keverje meg, fedje le, és felhasználás előtt hagyja pihenni 10 percig.
Leírás
A megfelelően elkészített rizs a sushi sikeres elkészítésének előfeltétele, mivel alapvetően befolyásolja ennek az ételnek az állagát. Erről maga a sushi szó is tanúskodik, amelynek jelentése savanyú rizs. Ezért mindig megfelelő rizst használjunk, soha ne közönségeset. A sushi Itasan rizsnek különleges kerek szemcséi vannak, amelyek tökéletesen alkalmasak a sushi elkészítéséhez. Főzés után megfelelően tapad, ugyanakkor bolyhos, így ideálisan formázza vele a tekercseket. Hőkezelés után mindig ecettel (lehetőleg japán rizs), cukorral és sóval kell kezelni. Egy kilogramm főtt rizshez elég egy deciliter sós víz, amit a fűszerekből kell elkészíteni.
Elkészítési javaslat:
A sushi rizst körülbelül 3-szor mossuk meg, amíg a víz tiszta marad. Adjunk 1,5 rész vizet 1 rész rizshez egy serpenyőben, és főzzük lefedve, közepesen alacsony lángon 15 percig, vagy amíg a víz felszívódik. Jól keverje meg, fedje le, és felhasználás előtt hagyja pihenni 10 percig.