Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
Giga15

Paleolit étkezési zselatin 1000 g

8.180 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999564041077
A gyártó összes terméke: Paleolit
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 164

Leírás és Paraméterek

Közepes bloomszámú sertésbőr zselatin.

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

Tulajdonságai:
- leggyakrabban fagylaltokban, lekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony,
- gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető,
- a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák,
- hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban),
- egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák,
- lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik,
- szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad,
- tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják.

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

Előállítása állati csontokból, inakból és bőrből történik. A bőr és csontok igen fontos fehérjét tartalmaznak, a kollagént.
A Paleolit étkezési zselatint sertésbőrből nyerik ki. Folyadékkal egy félig szilárd, kolloid gélt képez.

Gumicukor, puding, kocsonya és desszert készítéséhez is kiváló; szószok és levesek sűrítéséhez is nagyszerű. Próbáljuk ki a krémek tartós keményítéséhez is. Felhasználásával lekvárokat, fagylaltokat, tortákat és dzsemeket is készíthetünk, minden alkalommal tökéletes állagú finomságokat kapunk eredményül.

A termék közepes Bloom indexszámú, mely kocsonyásodási képességére vonatozik. (Amíg az alacsonyabb Bloom számúnál lágy, rezgős állagot kapunk, a magasabb értékűvel keményebb, törékenyebb halmazállapotot.)

Adagolása: 
Krémekhez ajánlott 6 gramm zselatint használni, ha pedig vágható állagra vágyunk, akkor 9 gramm zselatinport (csapott evőkanál) alkalmazzunk.

Elkészítése:
Alacsony hőmérsékleten szükséges feloldani, ugyanis ha forraljuk elveszítheti kocsonyásító képességét. Ezután hűtsük langyosra, így adjuk hideg folyadékhoz vagy krémhez. 
A zselatinhoz nem ajánlott friss gyümölcsöt adagolni, mert a gyümölcs fehérjebontó enzimje feloldhatja azt. Amennyiben mégis gyümölcsös finomságot szeretnénk készíteni, előtte néhány percig főzzük. Ezzel az előkészítéssel már a zselatinunk is tökéletesebb állagú lesz. Ha befőtt vagy konzerv gyümölcsöket használnánk, akkor azokat közvetlenül adagolhatjuk hozzá.

Tárolásakor figyeljünk arra, hogy az elkészített zselék és kocsonyák állaga kiolvadás után folyóssá válhat, ha mélyhűtőben tároljuk. Ezzel szemben a krémes desszerteknél ilyen probléma nem fordul elő.

Tipp: a zselatint ne forrósítsuk, mert így elveszíti zselésítő képességét. Egy csipet só hozzáadásával folyósabbá tehetjük a krémeket, dzsemeket.

Száraz és hűvös helyen tárolandó.

Leírás

Közepes bloomszámú sertésbőr zselatin.

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

Tulajdonságai:
- leggyakrabban fagylaltokban, lekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony,
- gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető,
- a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák,
- hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban),
- egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák,
- lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik,
- szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad,
- tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják.

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

Előállítása állati csontokból, inakból és bőrből történik. A bőr és csontok igen fontos fehérjét tartalmaznak, a kollagént.
A Paleolit étkezési zselatint sertésbőrből nyerik ki. Folyadékkal egy félig szilárd, kolloid gélt képez.

Gumicukor, puding, kocsonya és desszert készítéséhez is kiváló; szószok és levesek sűrítéséhez is nagyszerű. Próbáljuk ki a krémek tartós keményítéséhez is. Felhasználásával lekvárokat, fagylaltokat, tortákat és dzsemeket is készíthetünk, minden alkalommal tökéletes állagú finomságokat kapunk eredményül.

A termék közepes Bloom indexszámú, mely kocsonyásodási képességére vonatozik. (Amíg az alacsonyabb Bloom számúnál lágy, rezgős állagot kapunk, a magasabb értékűvel keményebb, törékenyebb halmazállapotot.)

Adagolása: 
Krémekhez ajánlott 6 gramm zselatint használni, ha pedig vágható állagra vágyunk, akkor 9 gramm zselatinport (csapott evőkanál) alkalmazzunk.

Elkészítése:
Alacsony hőmérsékleten szükséges feloldani, ugyanis ha forraljuk elveszítheti kocsonyásító képességét. Ezután hűtsük langyosra, így adjuk hideg folyadékhoz vagy krémhez. 
A zselatinhoz nem ajánlott friss gyümölcsöt adagolni, mert a gyümölcs fehérjebontó enzimje feloldhatja azt. Amennyiben mégis gyümölcsös finomságot szeretnénk készíteni, előtte néhány percig főzzük. Ezzel az előkészítéssel már a zselatinunk is tökéletesebb állagú lesz. Ha befőtt vagy konzerv gyümölcsöket használnánk, akkor azokat közvetlenül adagolhatjuk hozzá.

Tárolásakor figyeljünk arra, hogy az elkészített zselék és kocsonyák állaga kiolvadás után folyóssá válhat, ha mélyhűtőben tároljuk. Ezzel szemben a krémes desszerteknél ilyen probléma nem fordul elő.

Tipp: a zselatint ne forrósítsuk, mert így elveszíti zselésítő képességét. Egy csipet só hozzáadásával folyósabbá tehetjük a krémeket, dzsemeket.

Száraz és hűvös helyen tárolandó.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Benefitt Zselatin 500g

6.670 Ft
A gyártó összes terméke: Benefitt
Cikkszám: 5999542645907
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

N&z étkezési Zselatin 200 Bloom 500 g

5.955 Ft
A gyártó összes terméke: N&z
Cikkszám: 5999564983070
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Debic cukormentes tejszínhab spray, 700 ml

5.000 Ft
A gyártó összes terméke: Debic
Cikkszám: 5410488140054
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Rapunzel bio mézes marcipán, 250 g

4.025 Ft
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040090946
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Benefitt Zselatin 250g

3.095 Ft
A gyártó összes terméke: Benefitt
Cikkszám: 5999542646959
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Provega trend zselatin 250 g

2.815 Ft
A gyártó összes terméke: Provega
Cikkszám: 5999886342241
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Hulala cukormentes habalapanyag, 1000 ml

2.815 Ft
A gyártó összes terméke: Hulala
Cikkszám: 8007990000784
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Paleolit étkezési zselatin 250 g

2.165 Ft
A gyártó összes terméke: Paleolit
Cikkszám: 5999564041022
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)