Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mindent a Bach cseppekről

Mindent a Bach cseppekről

A termékeket itt találod

A bach virágterápia egy olyan holisztikus gyógymód, ami megteremti a test és lélek közti összhangot. A negatív gondolatok és indulatok , mint pl. a gyűlölet, irigység, vagy az önbizalomhiány, csökkentik az életerőt, ami számos betegség oka lehet. A módszer követői, sokszorosan hígított virágesszenciák alkalmazásával szüntetik meg a különféle negatív érzelmeket. Ezek az esszenciák az érzelmeinkre hatva indikálnak bennünk olyan programokat, amik kihatnak testünkre is.

 

 

Története:

A módszer megalkotója, Edward Bach angol orvos, aki egy olyan gyógymód kidolgozásnak szentelte életét, ami a nyugati materiális orvoslással szemben a testet és lelket együtt szemléli. Először az immunológia, később a bakterológia területét kutatta. Majd rájött, hogy ugyanaz a kezelés nem minden esetben győzi le ugyan azt a betegséget. Úgy gondolta, hogy a páciens személyisége, ill. lelki állapota sokkal fontosabb, mint a tünetek. Bach később saját magán is kipróbálhatta elméletét, ugyanis 1917-ben rákot diagnosztizáltak nála. Megműtötték, de orvosai csupán pár hónapot jósoltak neki. Megszállottja lett annak a gondolatnak, hogy nem tudja befejezni munkáját, ezért reggeltől estig dolgozott. Kis idő elteltével Bach nem, hogy nem halt meg, de még egyre jobban is lett. Az 1920-as években kezdte el tanulmányozni a növényeket és homeopátiát. Ezzel párhuzamosan páciensei megfigyelése alapján kifejlesztette a virágesszenciákat és leírta a hozzájuk tartozó negatív lelkiállapotot, ill. érzéseket.

Mire hat?

A virágterápia alkalmazható krónikus betegségek, viselkedési zavarok, lelki-érzelmi problémák kiegészítő kezeléseként.

Kockázatok

A weboldalon megtalálható Bach cseppek 27% (V/V) borpárlatot tartalmaznak. Az esszenciák nyomokban sem tartalmazzák a virágkivonat kémiai anyagát, ezért nem váltanak ki allergiás reakciókat. Nincsenek mellékhatásai, ezért bárki nyugodtan alkalmazhatja, akár más gyógymóddal együtt is. Gyermekek, terhesek, vagy májproblémákkal küzdők válasszák a kollodális szilíciummal, vagy málnaecettel készült termékeket.

Kihez forduljunk?

Szükség esetén forduljunk olyan orvoshoz, természetgyógyászhoz, vagy kineziológushoz, aki ezzel a terápiával is foglalkozik, és aki segít kiválasztani a nekünk megfelelő esszenciát.

Hogyan hat?
Az esszenciák alkalmazásakor egyfajta rezonanciajelenség érvényesül, ami a homeopátiás szerekhez hasonlóan normalizálják a szervezet sejtjeinek elektomágneses mezejét.

Hogyan állítják elő?
A virágzáskor begyűjtött alapanyagokat kiválogatják. A teljesen tiszta, és sérülésmentes növényeket használják csak fel. Forrásvízbe áztatják kb. 3-4 óráig. Vagy ha nincs nap, akkor kb. harminc percig forralják őket. Az így nyert kivonatot leszűrik és elkeverik egy rész alkohollal. Így kapják meg az esszenciát.

Hogyan használjuk?

Az aktuális problémától függően lehet csepegtetni a nyelv alá, illetve vízben elkeverve is fogyasztható. Mind külsőleg, mind belsőleg is használhatjuk esszenciától függően. Pontos használatáért kérjük ki szakember véleményét.

Érdekesség!

Létezik egy elsősegélycsepp esszencia is. Ez a szer a sokk esetén jelentkező leggyakoribb érzelmekre javasolt, ill. jól jöhet akkor is, ha nehéz helyzetben vagyunk ( pl.: vizsga, fogászati kezelés esetén). Ez permet és krém formájában is kapható.