Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mayam Rozmaring illóolaj, bio* (rosmarinus officinalis), 10 ml

1.343 Ft
806 Ft
40%
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Cikkszám: M-1232
A gyártó összes terméke: Mayam
Raktárkészlet: 1 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 17

Leírás

A rozmaring illóolaj a tónusjavító, bőrünket és hajunkat élénkítő kozmetikai készítményekbe, a tisztító hatású bőrápoló alkalmazásokba, különösen a zsíros bőrre, problémás fejbőrre, hajhullásra, a korpás hajra javasolt. Az aromaterápiában megfázás és légúti problémák esetén hasznos.

A cineolban gazdag (cineole kemotípusú) rozmaring illóolajat egy, Afrika északi részén élő rozmaringfajtáből nyerik, az ágak desztillációjával. A cineole kemotípusú rozmaringfajta illóolajának a hatóanyag-profilja eltér a többi fajtáétól (kámforos rozmaring, verbenonos rozmaring), mindenik fajta más és más tulajdonságokkal rendelkezik, illetve különböző a specifikus felhasználásuk.
A bőrre és fejbőrre kifejtett jótékony hatásáért értékes illóolajat az aromaterápiában sikeresen alkalmazzák a légúti bántalmak kezelésében is, de friss, aromás illatának köszönhetően a parfümkészítésben is használják.

Előállítás módja: gőzlepárlással, a friss, fiatal ágakból
Kemotípus: Cineole

Földrajzi származás: Tunézia/Marokkó

Megjelenési forma: áttetsző halvány sárga színű, alacsony sűrűségű folyadék

Olfaktív jellemzők: erőteljes , friss, aromás és enyhén kámforos illat, fás aljegyekkel

Összetevők (INCI): rosmarinus officinalis leaf oil*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik. 
Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban

A rozmaring illóolaj tulajdonságai

  • a bőrre és a hajra élénkítő hatást fejt ki
  • fertőtlenítő, hatékony baktériumellenes, gombaellenes hatású
  • nyákoldó, köptető
  • serkentő a keringésirendszer számára
  • felfrissíti az idegrendszert

Miben segíthet

  • minden típusú arcbőr számára alkalmas, különösen a zsíros, pattanásos, seborrheás arcbőrre
  • a bőr élénkítésében, tónusának feljavításában
  • a fejbőr revitalizálásában, korpásodás, viszketegség esetén
  • zsíros hajra, hajhullásra
  • az izomfájdalmak enyhítésében és a perifériás keringés serkentésében
  • megfázás, hörghurut, arcüreggyulladás esetén
  • krónikus fáradtság, fizikai és szellemi kimerülés esetén

Hogyan használjuk a kozmetikában és az aromaterápiában

  • ezt az illót önmagában bőrre nem használjuk, csak kozmetikai készítmények és aromaterápiás kompozíciók összetevőjeként
  • kozmetikai termékekbe az ajánlott adagolás 0,5-2%
  • krémek, lotionok, tonikok, arcszérumok és maszkok összetevőjeként
  • specifikus tónusjavító és élénkítő balzsamok, krémek és kenőcsök összetevőjeként, izom és ízületi fájdalmak enyhítésére
  • lábápoló krémek és dezodorok összetevőjeként
  • higiéniai termékekbe adagolva: samponokba, lemosókba, tusgélekbe
  • tehetünk 1-2 cseppet a mindennapi samponadagunkba
  • haj és fejbőr szérumok, fejbőrre szánt dörzsszerek összetevőjeként
  • gyertyákba, párologtatókba tehető a túlterhelt, erőtlenségben szenvedő személyek számára megfelelő hangulat és légkör megteremtésére
  • megfázás, légzési problémák esetén, növényi olajjal hígítva, masszírozzuk a mellkasra
  • megfázás vagy ORL-gondok esetén, inhaláláshoz tegyünk 2-3 cseppet a melegvízbe
  • egyéb fejillatot, szívillatot és alapillatot hozó esszenciák mellett, folyékony és szilárd parfümök készítéséhez

Tárolás: légmentesen lezárva, száraz, hőtől és fénytől védett helyen

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • a szemünkbe ne kerüljön
  • a terhesség I harmadában ellenjavallt
  • tartsuk gyerekektől elzárva
  • külső használatra; belső használata kizárólag szakorvos vagy aromaterapeuta ajánlatára és felügyelete alatt ajánlott


Figyelmeztetés
: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A rozmaring illóolaj a tónusjavító, bőrünket és hajunkat élénkítő kozmetikai készítményekbe, a tisztító hatású bőrápoló alkalmazásokba, különösen a zsíros bőrre, problémás fejbőrre, hajhullásra, a korpás hajra javasolt. Az aromaterápiában megfázás és légúti problémák esetén hasznos.

A cineolban gazdag (cineole kemotípusú) rozmaring illóolajat egy, Afrika északi részén élő rozmaringfajtáből nyerik, az ágak desztillációjával. A cineole kemotípusú rozmaringfajta illóolajának a hatóanyag-profilja eltér a többi fajtáétól (kámforos rozmaring, verbenonos rozmaring), mindenik fajta más és más tulajdonságokkal rendelkezik, illetve különböző a specifikus felhasználásuk.
A bőrre és fejbőrre kifejtett jótékony hatásáért értékes illóolajat az aromaterápiában sikeresen alkalmazzák a légúti bántalmak kezelésében is, de friss, aromás illatának köszönhetően a parfümkészítésben is használják.

Előállítás módja: gőzlepárlással, a friss, fiatal ágakból
Kemotípus: Cineole

Földrajzi származás: Tunézia/Marokkó

Megjelenési forma: áttetsző halvány sárga színű, alacsony sűrűségű folyadék

Olfaktív jellemzők: erőteljes , friss, aromás és enyhén kámforos illat, fás aljegyekkel

Összetevők (INCI): rosmarinus officinalis leaf oil*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik. 
Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban

A rozmaring illóolaj tulajdonságai

  • a bőrre és a hajra élénkítő hatást fejt ki
  • fertőtlenítő, hatékony baktériumellenes, gombaellenes hatású
  • nyákoldó, köptető
  • serkentő a keringésirendszer számára
  • felfrissíti az idegrendszert

Miben segíthet

  • minden típusú arcbőr számára alkalmas, különösen a zsíros, pattanásos, seborrheás arcbőrre
  • a bőr élénkítésében, tónusának feljavításában
  • a fejbőr revitalizálásában, korpásodás, viszketegség esetén
  • zsíros hajra, hajhullásra
  • az izomfájdalmak enyhítésében és a perifériás keringés serkentésében
  • megfázás, hörghurut, arcüreggyulladás esetén
  • krónikus fáradtság, fizikai és szellemi kimerülés esetén

Hogyan használjuk a kozmetikában és az aromaterápiában

  • ezt az illót önmagában bőrre nem használjuk, csak kozmetikai készítmények és aromaterápiás kompozíciók összetevőjeként
  • kozmetikai termékekbe az ajánlott adagolás 0,5-2%
  • krémek, lotionok, tonikok, arcszérumok és maszkok összetevőjeként
  • specifikus tónusjavító és élénkítő balzsamok, krémek és kenőcsök összetevőjeként, izom és ízületi fájdalmak enyhítésére
  • lábápoló krémek és dezodorok összetevőjeként
  • higiéniai termékekbe adagolva: samponokba, lemosókba, tusgélekbe
  • tehetünk 1-2 cseppet a mindennapi samponadagunkba
  • haj és fejbőr szérumok, fejbőrre szánt dörzsszerek összetevőjeként
  • gyertyákba, párologtatókba tehető a túlterhelt, erőtlenségben szenvedő személyek számára megfelelő hangulat és légkör megteremtésére
  • megfázás, légzési problémák esetén, növényi olajjal hígítva, masszírozzuk a mellkasra
  • megfázás vagy ORL-gondok esetén, inhaláláshoz tegyünk 2-3 cseppet a melegvízbe
  • egyéb fejillatot, szívillatot és alapillatot hozó esszenciák mellett, folyékony és szilárd parfümök készítéséhez

Tárolás: légmentesen lezárva, száraz, hőtől és fénytől védett helyen

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • a szemünkbe ne kerüljön
  • a terhesség I harmadában ellenjavallt
  • tartsuk gyerekektől elzárva
  • külső használatra; belső használata kizárólag szakorvos vagy aromaterapeuta ajánlatára és felügyelete alatt ajánlott


Figyelmeztetés
: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.