Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mayam Növényi glicerin, min.99,5%-os, 100 ml

Ár:
450 Ft
Cikkszám: M-1225
A gyártó összes terméke: Elemental
Raktárkészlet: 2 db raktáron
Menny.:db

Leírás

A glicerin belefoglalható majdnem minden bőr- és hajápoló termékbe, szappanokba, fogkrémekbe, emulziókba, samponokba és fürdőgélekbe. Könnyű ezzel a termékkel dolgozni, hevítésre nem érzékeny. Nem idegen az emberi szervezet számára, így nem okozhat irritációt vagy allergiát.

A glicerin bizonyos anyagok számára jó növényi oldószer - a gemoterápiában, fitoterápiában, homeopátiában növényi eredetű hatóanyagok kivonására használják. A glicerinnel otthon is készíthetünk macerátumokat.

A humektáns anyagok olyan nedvszívó összetevők, melyek a légkörből a bőrbe vonzzák a vizet. A glicerin egy klasszikus humektáns, bőrbe szívódó anyag, ez azt jelenti, hogy egy mosdás után nem jön ki a bőrből, ezáltal nagyon hasznos a tisztálkodószerek összetételében.

Szinonima: glicerol

Megjelenési forma: tiszta, színtelen, sűrű folyadék

Sűrűsége: 1,2

Oldékonyság: vízben és alkoholban elegyedik, kis mértékben a szilárd olajos készítményekbe foglalható.

Összetevők (INCI): glycerin

A glicerin tulajdonságai

  • humektáns, nedvszívó és vízmegrató hatású
  • erőteljes hidratáló, segít a bőrben tartani a vizet
  • jó oldószer a növényi elemek számára
  • bársonyosítja és rugalmasítja a bőrt
  • segíti a zselésítő hatóanyagok diszpergálását egyes kozmetikai készítményekben
  • enyhén fokozza a tenzid alapú készítmények habzó erejét
  • adagolástól függően, bizonyos készítményekeben kissé ragadós érzést kelt a bőrön

Miben segít a glicerin

  • minden típusú bőr és haj tisztítására ápolásában
  • száraz, vízhiányos, repedezett, hámló bőr ápolásában
  • növényi macerátumok, glicerines kivonatok készítésében

Hogyan használjuk a kozmetikában

  • bőrre önmagában nem, csak kozmetikai készítmények összetevőjeként használjuk
  • kozmetikai készítményekbe: krémekbe, emulziókba, tonikba, gélekbe és emulgeálással készült egyéb termékekbe a használatos adagolás 1 - 5%
  • a glicerin hevítésre nem érzékeny, az emulziók receptjeiben a vízfázisba számoljuk
  • olyan készítményekbe, amelyeket helyileg alkalmaznak durva, repedt vagy megkeményedett bőrfelületeken, az adagolás mehet 8%-ig
  • tusgélekbe, lemosókba és fürdőgélekbe foglalva 1-10%
  • glicerines macerátumokba 50-70%
  • azon kozmetikai termékekben, melyeket felviszünk a bőrre, a túladagolás (több mint 10%) ellenkező hatást fejt ki, mégpedig kiszárítja a bőrt, annak mélyebb rétegeiből a felszínére vonzva a nedvességet
  • ajakbalzsamba, kenőcsbe, testvajba vagy egyéb vízmentes szilárd kompozícióba általábnan a szilárdulási folyamat közben adagoljuk, 1-3% arányban; a glicerin nem oldódik olajban, de jól diszpergálódik a viszkózus olajos készítményekben

Hogyan készíthetünk hidroglicerin-macerátumot otthon

Egy ilyen termék glicerin, víz és egy friss vagy egy száraz növény keverékéből készül.
A glicerin jól kioldja a növényekből az aktív hatóanyagokat,ha egy macerátum nagyobb koncentrációban tartalmaz glicerint, nagyobb lesz a hatóanyag-koncentrációja is. Másrészt figyelenbe kell vennünk azt is, hogy egy kozmetikai recept glicerintartalma nem haladhatja meg a 10%-ot.

Javasolt eljárás:
 keverjünk 60 gr glicerint 40 gr mikrobiológiailag tiszta vízzel (desztillált vízzel), adjunk hozzá 20-30 gr aprított növényt és lassan, alaposan keverjük össze. Adjunk hozzá 0,6 gr tartósítót, például Cosgardot vagy tömény grapefruitmag kivonatot. 

A macerátumot hagyjuk 10-15 napig érlelődni, közben rendszeresen megkeverjük, lehetőleg naponta. Végül alaposan megszűrjükés egy tiszta, fertőtlenített flakonba töltjük. A macerátumot ajánlott hűtőszekrényben tárolni és 3 hónap alatt elhasználni.

Létezik tartósító nélküli hidroglicerines macerátum, de az kb. 70% glicerint tartalmaz és laboratóriumi körülmények között készül.
Megjegyzés: ha a macerátumot feiss növényből készítjük, a mikrobiológiai folyamatok gyorsabbak és a hatóanyagok koncentrációja általában kisebb lesz; ha szárított növényt használunk, ajánlott azt darálóval megőrölni, ezáltal a macerátum töményebb és mikrobiológiailag stabilabb lesz.

Tárolás: szobahőmérsékleten, száraz, hűvös, fénytől védett helyen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: saját