Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mayam Citromos eukaliptuszolaj (eucaliptus citriodora), 10 ml

1.064 Ft
Menny.:db
Cikkszám: M-1326
A gyártó összes terméke: Mayam
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 2-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 22

Leírás

A citromos eukaliptuszolaj egy figyelemreméltó gyulladásgátló, csillapító és nyugtató hatású illóolaj. Hasznos a fertőzéses, gombás jellegű bőrbántalmak esetén, de ekcéma, viszketegség, reuma, ízületi gyulladás, légúti fertőzések esetén is. 

A citromos eukaliptuszolaj egy Ausztráliában honos örökzöld, egyike a többszáz eukaliptusz fajtáknak. Gyorsan növekszik, akár a 45 méter magasságot is eléri. Ha nagy és fényes lándzsa alakú leveleit összezúzzuk, erőteljes jellegzetes friss citromos illatot árasztanak, innen származik a nevében a "citromos" jelző.

A citromos eukaliptuszolajnak számtalan jótékony hatása van, gyógyításban és a parfümkészítésben egyaránt.

  • gyógykezelésekhez gyulladásgátló, fertőzésellenes, fájdalomcsillapító, görcsoldó, gombaellenes hatása miatt alkalmazzák és egyéb légúti, bőr-, izom- és csontízületi bántalmak esetén használt
  • a parfümkészítők a nyugalmat, ellazulást és pihenés előidéző friss citrom illata miatt értékelik

Előálltás módja: a levelekből vízgőzdesztillációval

A növény földrajzi származása:  Madagaszkár

Megjelenési forma: alacsony viszkozitású átlátszó sárga folyadék

Olfaktív leírás: aromás, friss illat, erőteljes citrus jegyekkel

Összetevők (INCI): eucalyptus citriodora oil

A citromos eukaliptuszolaj tulajdonságai

  • gyulladásgátló
  • reumaellenes hatású
  • fertőzésellenes hatású
  • fájdalomcsillapító hatású
  • görcsoldó hatású
  • tisztító, gombaellenes hatású
  • elriasztja a rovarokat
  • bőrnyugtató, csillapítja a viszketegséget
  • általános nyugtató

Milyen esetben segít ?

  • reuma, reumás ízületi gyulladás esetén
  • izom és izületi fájdalom, lábgombásodás, ínhüvelygyulladás, izomhúzódás esetén
  • légúti bántalmak esetén
  • ekcéma, irritációk és bőrallergiák, gombásodás esetén
  • viszketegség, rovarcsípés esetén
  • légúti és vírusos fertőzések esetén
  • zona zoster, idegfájdalmak esetén
  • a rovarok elűzésére, főleg a szúnyokog elriasztására
  • fehérnemű, ruházat illatosítására

Hogyan használjuk a kozmetikában és az aromaterápiában

  • bőrfelületre szánt olajok, krémek és balzsamok összetevőjeként
  • más hatóanyagokkal keverékben, specifikus krémek és kenőcsök összetevőjeként
  • fájdalomcsillapító és frissítő gél sportolók számára
  • szúnyogriasztó spraybe vagy rovarcsípésre alkalmazott nyugtató gélekbe
  • légúti fertőzések esetén (torokgyulladás, gégegyulladás, hörghurut, influenza) és a váladékok feloldására mellkas masszázshoz tegyünk egy növényi olajba pár cseppet
  • növényi olajban feloldva maszírozzuk a hátgerinc mentén vagy helyileg a problémás területeken
  • párologtatókba vagy gyertyákba, egy nyugtató, pihentető légkör létrehozására
  • légbeszórva a levegő felfrissítésére és tisztítására
  • vízben vagy alkoholban feloldva és a szekrénybe az ágyneműre porlasztva

Tárolás: légmentesen lezárva, száraz, hűvös, fénytől védett helyen

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • ennek az illónak az összetételében, az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint, a következő természetes vegyületek allergiás kockázatot jelenthetnek: citronellol, linalool, limonén
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • a szemünkbe ne kerüljön
  • ellenjavalt a terhesség I harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra; belsőleg csak szakorvos vagy aromaterapeuta felügyelete alatt ajánlott

Figyelmeztetés: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

A citromos eukaliptuszolaj egy figyelemreméltó gyulladásgátló, csillapító és nyugtató hatású illóolaj. Hasznos a fertőzéses, gombás jellegű bőrbántalmak esetén, de ekcéma, viszketegség, reuma, ízületi gyulladás, légúti fertőzések esetén is. 

A citromos eukaliptuszolaj egy Ausztráliában honos örökzöld, egyike a többszáz eukaliptusz fajtáknak. Gyorsan növekszik, akár a 45 méter magasságot is eléri. Ha nagy és fényes lándzsa alakú leveleit összezúzzuk, erőteljes jellegzetes friss citromos illatot árasztanak, innen származik a nevében a "citromos" jelző.

A citromos eukaliptuszolajnak számtalan jótékony hatása van, gyógyításban és a parfümkészítésben egyaránt.

  • gyógykezelésekhez gyulladásgátló, fertőzésellenes, fájdalomcsillapító, görcsoldó, gombaellenes hatása miatt alkalmazzák és egyéb légúti, bőr-, izom- és csontízületi bántalmak esetén használt
  • a parfümkészítők a nyugalmat, ellazulást és pihenés előidéző friss citrom illata miatt értékelik

Előálltás módja: a levelekből vízgőzdesztillációval

A növény földrajzi származása:  Madagaszkár

Megjelenési forma: alacsony viszkozitású átlátszó sárga folyadék

Olfaktív leírás: aromás, friss illat, erőteljes citrus jegyekkel

Összetevők (INCI): eucalyptus citriodora oil

A citromos eukaliptuszolaj tulajdonságai

  • gyulladásgátló
  • reumaellenes hatású
  • fertőzésellenes hatású
  • fájdalomcsillapító hatású
  • görcsoldó hatású
  • tisztító, gombaellenes hatású
  • elriasztja a rovarokat
  • bőrnyugtató, csillapítja a viszketegséget
  • általános nyugtató

Milyen esetben segít ?

  • reuma, reumás ízületi gyulladás esetén
  • izom és izületi fájdalom, lábgombásodás, ínhüvelygyulladás, izomhúzódás esetén
  • légúti bántalmak esetén
  • ekcéma, irritációk és bőrallergiák, gombásodás esetén
  • viszketegség, rovarcsípés esetén
  • légúti és vírusos fertőzések esetén
  • zona zoster, idegfájdalmak esetén
  • a rovarok elűzésére, főleg a szúnyokog elriasztására
  • fehérnemű, ruházat illatosítására

Hogyan használjuk a kozmetikában és az aromaterápiában

  • bőrfelületre szánt olajok, krémek és balzsamok összetevőjeként
  • más hatóanyagokkal keverékben, specifikus krémek és kenőcsök összetevőjeként
  • fájdalomcsillapító és frissítő gél sportolók számára
  • szúnyogriasztó spraybe vagy rovarcsípésre alkalmazott nyugtató gélekbe
  • légúti fertőzések esetén (torokgyulladás, gégegyulladás, hörghurut, influenza) és a váladékok feloldására mellkas masszázshoz tegyünk egy növényi olajba pár cseppet
  • növényi olajban feloldva maszírozzuk a hátgerinc mentén vagy helyileg a problémás területeken
  • párologtatókba vagy gyertyákba, egy nyugtató, pihentető légkör létrehozására
  • légbeszórva a levegő felfrissítésére és tisztítására
  • vízben vagy alkoholban feloldva és a szekrénybe az ágyneműre porlasztva

Tárolás: légmentesen lezárva, száraz, hűvös, fénytől védett helyen

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • ennek az illónak az összetételében, az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint, a következő természetes vegyületek allergiás kockázatot jelenthetnek: citronellol, linalool, limonén
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • a szemünkbe ne kerüljön
  • ellenjavalt a terhesség I harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra; belsőleg csak szakorvos vagy aromaterapeuta felügyelete alatt ajánlott

Figyelmeztetés: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.