Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mákliszt 500 g, Nature Cookta

846 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999884818267
A gyártó összes terméke: Nature Cookta
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-2 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 17

Leírás

A Nature Cookta Mákliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan egy sokrétűen felhasználható lehetőség a búzaliszt és más fehérlisztek helyettesítésére. Karakteres ízét és fogyasztásának előnyeit nem csak a paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követői élvezhetik.

Készítése során a mákból hidegen, vegyszermentesen kisajtolják az olaját, majd a fennmaradó pelletet finomra őrlik.

A mák a történelemben

A régóta termelt kultúrnövény a mákfélék családjába tartozik. Eredete nem tisztázott: Afganisztán, Üzbegisztán vagy Tádzsikisztán lehet az őshazája. Írásaiban i.e. Hippokratész is említi. A történelem egyik legrégebbi fűszereként számon tartott mákot a rómaiak és a görögök mézzel fogyasztották. A görög mitológia a mák fogalmához az alvást kapcsolta. Hüpnoszt, az álom istensége Zeuszt is mákkal altatta el. A görögök életében a mák volt a jövendőmondás eszköze.
Míg az asszíroknál az öröm növényeként tartották számon, addig az oroszok az esővarázslásoknál alkalmazták. A néphit mágikus növényként szerepeltette termékenység-varázslás céljából.
(A máktermesztést szigorú kormány- és miniszteri rendeletek szabályozzák. A mákból készült alapanyagok- mint ahogy a Nature Cookta Mákliszt is- kizárólag nem magas alkaloid-összetételű mákfajtákat tartalmaznak. Csakis a gyógyszer előállítására és forgalmazására szakosodott szervezetek termelhetik azokat.)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztráicók, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.