Leírás és Paraméterek
Lorenzo termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
A hajdina a keserű félék (Polygonaceae) családjába tartozó, gluténmentes pszeudocerália (álgabona). Magas tápértékének köszönhetően számos egészségre gyakorolt jótékony hatása ismert. Értékes fehérjéket, zsírsavakat, diétás rostokat, ásványi anyagokat, valamint egyéb egészséget támogató összetevőket tartalmaz, mint például a fenolok és szterolok. Ezen alkotóelemei révén funkcionális élelmiszerként tartják számon.(Funkcionálisnak nevezhető minden olyan élelmiszer, amelyeknek nemcsak táplálkozási funkciójuk van, hanem további, egy vagy több tulajdonsággal segíti az emberi szervezet hatékonyabb és egészségesebb működését.)
Kiváló fehérjeforrás, 12 féle aminosavat tartalmaz, melyek a fehérjék építőelemei, energiát adnak, valamint fontos szerepük van a növekedésben és az izmok erősítésében. 100 grammjában körülbelül 11-14 gramm fehérjét találunk, amely magasabb, mint a rizs, búza, köles vagy kukorica fehérje tartalma. Ha vegetáriánus vagy, a hajdina kitűnő választás .
A hajdinában található rutin nevű fitonutriens, szintén a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet, antioxidáns hatása révén. Erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert, részt vesz a sejtfal regenerálódási folyamatában. Csökkenti a vérnyomást és a vérzsír szinteket is, melyhez magas rosttartalma is hozzájárul.
Egyéb gabonafélékkel összehasonlítva, a hajdina glikémiás indexe alacsonyabb. Összetett szénhidrátjai lassan szívódnak fel, fokozatosan jutnak be a véráramba, hosszabb teltségérzetet és energiát biztosítva. Ez segít kivédeni az állandó vércukor ingadozásokat, melyek gyulladások, kimerültség, hosszútávon pedig cukorbetegség és metabolikus szindróma kialakulásához vezethetnek.
Felhasználási javaslat: A hajdina elkészítése rendkívül egyszerű: szűrő segítségével öblítsük át alaposan a hajdina magokat, majd tegyük egy lábasba kétszeres mennyiségű vízzel (1 bögre hajdina, 2 bögre víz), adjunk hozzá egy kevés sót és közepes lángon főzzük puhára. Ha a hajdina elfőtte a vizét, takarjuk le az edényt és hagyjuk állni kb. 15 percen keresztül, hogy megpuhuljon. Ezt követően bármilyen fűszerrel ízesíthetjük.
Összetevők: hántolt hajdina
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia:1427 kJ/341 kCal
Zsír:1,7 g- ebből telített zsírsavak:1,1 g- ebből telítetlen zsírsavak:0,6 g
Szénhidrát:71,3 g
Fehérje:9,8 g
Só:15 mg
Száraz hűvös helyen tartandó.
Leírás
Lorenzo termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
A hajdina a keserű félék (Polygonaceae) családjába tartozó, gluténmentes pszeudocerália (álgabona). Magas tápértékének köszönhetően számos egészségre gyakorolt jótékony hatása ismert. Értékes fehérjéket, zsírsavakat, diétás rostokat, ásványi anyagokat, valamint egyéb egészséget támogató összetevőket tartalmaz, mint például a fenolok és szterolok. Ezen alkotóelemei révén funkcionális élelmiszerként tartják számon.(Funkcionálisnak nevezhető minden olyan élelmiszer, amelyeknek nemcsak táplálkozási funkciójuk van, hanem további, egy vagy több tulajdonsággal segíti az emberi szervezet hatékonyabb és egészségesebb működését.)
Kiváló fehérjeforrás, 12 féle aminosavat tartalmaz, melyek a fehérjék építőelemei, energiát adnak, valamint fontos szerepük van a növekedésben és az izmok erősítésében. 100 grammjában körülbelül 11-14 gramm fehérjét találunk, amely magasabb, mint a rizs, búza, köles vagy kukorica fehérje tartalma. Ha vegetáriánus vagy, a hajdina kitűnő választás .
A hajdinában található rutin nevű fitonutriens, szintén a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet, antioxidáns hatása révén. Erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert, részt vesz a sejtfal regenerálódási folyamatában. Csökkenti a vérnyomást és a vérzsír szinteket is, melyhez magas rosttartalma is hozzájárul.
Egyéb gabonafélékkel összehasonlítva, a hajdina glikémiás indexe alacsonyabb. Összetett szénhidrátjai lassan szívódnak fel, fokozatosan jutnak be a véráramba, hosszabb teltségérzetet és energiát biztosítva. Ez segít kivédeni az állandó vércukor ingadozásokat, melyek gyulladások, kimerültség, hosszútávon pedig cukorbetegség és metabolikus szindróma kialakulásához vezethetnek.
Felhasználási javaslat: A hajdina elkészítése rendkívül egyszerű: szűrő segítségével öblítsük át alaposan a hajdina magokat, majd tegyük egy lábasba kétszeres mennyiségű vízzel (1 bögre hajdina, 2 bögre víz), adjunk hozzá egy kevés sót és közepes lángon főzzük puhára. Ha a hajdina elfőtte a vizét, takarjuk le az edényt és hagyjuk állni kb. 15 percen keresztül, hogy megpuhuljon. Ezt követően bármilyen fűszerrel ízesíthetjük.
Összetevők: hántolt hajdina
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia:1427 kJ/341 kCal
Zsír:1,7 g- ebből telített zsírsavak:1,1 g- ebből telítetlen zsírsavak:0,6 g
Szénhidrát:71,3 g
Fehérje:9,8 g
Só:15 mg
Száraz hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.