Leírás és Paraméterek
Lenmagliszt 250 g, Nature Cookta
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyagforrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét.
A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik.
A lenmaglisztet fitoösztrogén-(lignan-) tartalma is különlegessé teszi. A lignanok a produktív korban lévő nők esetében elősegíthetik a peteérést, a változó korhoz közeledő nőknél pedig csökkenthetik a menopauza kellemetlen tüneteit, mint például a rendszertelen menstruációs ciklust, a mellben kialakuló cisztákat és a hormonális ingadozásnak köszönhető hangulatváltozást. A fitoösztrogének számos daganat és rák kialakulása ellen is védenek, például a prosztatarák vagy a vastagbélrák ellen. A lenmaglisztben található, jótékony hatású fitoösztrogén (lignan) nem keverendő össze a fuzárium gombában található káros, ösztrogén hatású anyaggal! A fuzárium gomba eleve nem lehet fitoösztrogén, mivel a gomba rendszertanilag nem növény, folyamatos, nagy mennyiségben történő fogyasztása hormonális problémákat okozhat. Mivel azonban egészségügyi határérték van rá megadva, kicsi az esélye, hogy nagy mennyiségben a szervezetünkbe kerüljön.
A lenmaglisztnek a magnézium tartalma is magas.
Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele.
Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.
A lenmagliszt a szervezet megtisztítását is elősegíti. Már az ókorban is tudták, hogy a bélrendszeri problémákból rengeteg betegség származik. Hippokratésznek tulajdonítják azt a mondást, hogy a “halál a beleinkben kezdődik.” Ha a gyomor- és bélrendszeri traktus nyálkahártyáját védjük a következő recepttel, a belekből kevesebb méreganyag szívódik fel, és a paraziták ellen is védekezhetünk. A keverék reggeliként szolgál.
Az első héten keverjünk 1 teáskanál lenmaglisztet 0,5 dl vízbe és hagyjuk állni 8 órát. A második héten 2 teáskanál lenmaglisztet adjunk 0,5 dl vízbe, majd a harmadik héten 3 teáskanál lenmagliszt és 0,5 dl víz (áztatott) keverékét fogyasszuk. A kúra ideje alatt napi 1,5-2 l vizet mindenképpen meg kell inni. Ez azért is fontos, mert a lenmag folyadék hatására megduzzad, majd újra visszahúzódik, ezáltal elősegíti a bélmozgást.
100 gramm Nature Cookta Lenmagliszt tápanyagtartalma:
Energia: 275 Kcal/1150 kJ
Rost: 38 g
Cukor: 2 g
Zsír: 18 g
Ebböl telített: 1,6 g
Egyszeresen telítettlen: 3,2 g
Többszörösen telítettlen: 12,3 g
Ebből omega-3: 9,8 g
Ebből omega-6: 2,5 g
fitoösztrogének(lignanok): 400 mg
Fehérje: 25,6 g
B1 vitamin: 2,2 mg
B3 vitamin: 4,3 mg
B6 vitamin: 0,7 mg
Folsav: 122 mcg
B5 vitamin: 1,4 mg
Choline: 112,43 mg
Betaine: 4,43 mg
Ca: 357 mg
Mg: 550 mg
Zn: 6 mg
Se: 35,5 mcg
Vas: 8 mg
Mn: 3,5 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
g | 250 |
db | 1 |
Leírás
Lenmagliszt 250 g, Nature Cookta
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyagforrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét.
A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik.
A lenmaglisztet fitoösztrogén-(lignan-) tartalma is különlegessé teszi. A lignanok a produktív korban lévő nők esetében elősegíthetik a peteérést, a változó korhoz közeledő nőknél pedig csökkenthetik a menopauza kellemetlen tüneteit, mint például a rendszertelen menstruációs ciklust, a mellben kialakuló cisztákat és a hormonális ingadozásnak köszönhető hangulatváltozást. A fitoösztrogének számos daganat és rák kialakulása ellen is védenek, például a prosztatarák vagy a vastagbélrák ellen. A lenmaglisztben található, jótékony hatású fitoösztrogén (lignan) nem keverendő össze a fuzárium gombában található káros, ösztrogén hatású anyaggal! A fuzárium gomba eleve nem lehet fitoösztrogén, mivel a gomba rendszertanilag nem növény, folyamatos, nagy mennyiségben történő fogyasztása hormonális problémákat okozhat. Mivel azonban egészségügyi határérték van rá megadva, kicsi az esélye, hogy nagy mennyiségben a szervezetünkbe kerüljön.
A lenmaglisztnek a magnézium tartalma is magas.
Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele.
Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.
A lenmagliszt a szervezet megtisztítását is elősegíti. Már az ókorban is tudták, hogy a bélrendszeri problémákból rengeteg betegség származik. Hippokratésznek tulajdonítják azt a mondást, hogy a “halál a beleinkben kezdődik.” Ha a gyomor- és bélrendszeri traktus nyálkahártyáját védjük a következő recepttel, a belekből kevesebb méreganyag szívódik fel, és a paraziták ellen is védekezhetünk. A keverék reggeliként szolgál.
Az első héten keverjünk 1 teáskanál lenmaglisztet 0,5 dl vízbe és hagyjuk állni 8 órát. A második héten 2 teáskanál lenmaglisztet adjunk 0,5 dl vízbe, majd a harmadik héten 3 teáskanál lenmagliszt és 0,5 dl víz (áztatott) keverékét fogyasszuk. A kúra ideje alatt napi 1,5-2 l vizet mindenképpen meg kell inni. Ez azért is fontos, mert a lenmag folyadék hatására megduzzad, majd újra visszahúzódik, ezáltal elősegíti a bélmozgást.
100 gramm Nature Cookta Lenmagliszt tápanyagtartalma:
Energia: 275 Kcal/1150 kJ
Rost: 38 g
Cukor: 2 g
Zsír: 18 g
Ebböl telített: 1,6 g
Egyszeresen telítettlen: 3,2 g
Többszörösen telítettlen: 12,3 g
Ebből omega-3: 9,8 g
Ebből omega-6: 2,5 g
fitoösztrogének(lignanok): 400 mg
Fehérje: 25,6 g
B1 vitamin: 2,2 mg
B3 vitamin: 4,3 mg
B6 vitamin: 0,7 mg
Folsav: 122 mcg
B5 vitamin: 1,4 mg
Choline: 112,43 mg
Betaine: 4,43 mg
Ca: 357 mg
Mg: 550 mg
Zn: 6 mg
Se: 35,5 mcg
Vas: 8 mg
Mn: 3,5 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.