Leírás és Paraméterek
Lazac olaj az egészségért
A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban.
Martha Clare Morris és munkatársai 31 omega-3-mal végzett klinikai vizsgálat kiértékelésével megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása (MC Morris, F Sacks and B Rosner: Does fish oil lower blood pressure? A meta-analysis of controlled trials Circulation 1993; 88; 523-533).
A lazacolaj gazdag forrása az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. (Pharmacology and Therapeutics 122/2009/ Renata Gorjao, Anna Karenina A.-Martins) Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózist, a stroke és szívinfarktus kockázatát (Terry A. Jacobson, MD1; Michael Miller, MD2; and ErnstJ. Schaefer, MD Hypertriglyceridemia and Cardiovascular Risk Reduction Clinical Therapeutics Volume 29, Number 5, 2007).
A várandós nőknek a terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer számára. (Christopher J. Pavlovski: Screening for essential fatty acid deficiency in at risk infants Medical Hypotheses 73 (2009) 910-916)
AZ EPA és DHA enyhíti az allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl. prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladás csökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is.
Az EPA és DHA sejtszintű szerepének ismeretében érthető módon az inteligenciaszintre és a hangulatra is jelentős hatással van. Depresszió, öngyilkos hajlam visszaszorítására is javasolják. Joseph Hibbeln és Norman Salem cikke szerint azokban az országokban, ahol sok halat esznek, kevesebb depressziós ember van, de a fiatalok viselkedését is jó irányba tereli (Laura J. Stevens, Sydney S. Zentall, Marcey L. Abate, Thomas Kuczekand John R. Burgess: Omega-3 fatty acids in boys with behavior, Learning, and Health Problems Physiology and Behavior, Vol. 59, Nos. 4/5, pp. 915-920, 1996)
Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk közvetlenül is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t a nyelv alá véve, majd vízet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.
Ennyit minden nap érdemes megtennünk az egészségünkért!
Tápanyagösszetétel
100 ml termékben:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 0 g
Összes zsír: 92 g
ebből telített: 23 g
egyszeresen telítetlen: 23 g
többszörösen telítetlen: 46 g
EPA (Eikozapentaénsav): 18 g
DHA (Dokozahexaénsav): 11 g
EPA+DHA: 29 g
Összes omega3: 36 g
energiatartalom:
3404 kJ (828 kcal)
A napi étrendben 1-5 ml halolaj rendszeres fogyasztása javasolt (2x1 teáskanál).
ml | 250 |
db | 1 |
Leírás
Lazac olaj az egészségért
A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban.
Martha Clare Morris és munkatársai 31 omega-3-mal végzett klinikai vizsgálat kiértékelésével megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása (MC Morris, F Sacks and B Rosner: Does fish oil lower blood pressure? A meta-analysis of controlled trials Circulation 1993; 88; 523-533).
A lazacolaj gazdag forrása az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. (Pharmacology and Therapeutics 122/2009/ Renata Gorjao, Anna Karenina A.-Martins) Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózist, a stroke és szívinfarktus kockázatát (Terry A. Jacobson, MD1; Michael Miller, MD2; and ErnstJ. Schaefer, MD Hypertriglyceridemia and Cardiovascular Risk Reduction Clinical Therapeutics Volume 29, Number 5, 2007).
A várandós nőknek a terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer számára. (Christopher J. Pavlovski: Screening for essential fatty acid deficiency in at risk infants Medical Hypotheses 73 (2009) 910-916)
AZ EPA és DHA enyhíti az allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl. prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladás csökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is.
Az EPA és DHA sejtszintű szerepének ismeretében érthető módon az inteligenciaszintre és a hangulatra is jelentős hatással van. Depresszió, öngyilkos hajlam visszaszorítására is javasolják. Joseph Hibbeln és Norman Salem cikke szerint azokban az országokban, ahol sok halat esznek, kevesebb depressziós ember van, de a fiatalok viselkedését is jó irányba tereli (Laura J. Stevens, Sydney S. Zentall, Marcey L. Abate, Thomas Kuczekand John R. Burgess: Omega-3 fatty acids in boys with behavior, Learning, and Health Problems Physiology and Behavior, Vol. 59, Nos. 4/5, pp. 915-920, 1996)
Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk közvetlenül is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t a nyelv alá véve, majd vízet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.
Ennyit minden nap érdemes megtennünk az egészségünkért!
Tápanyagösszetétel
100 ml termékben:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 0 g
Összes zsír: 92 g
ebből telített: 23 g
egyszeresen telítetlen: 23 g
többszörösen telítetlen: 46 g
EPA (Eikozapentaénsav): 18 g
DHA (Dokozahexaénsav): 11 g
EPA+DHA: 29 g
Összes omega3: 36 g
energiatartalom:
3404 kJ (828 kcal)
A napi étrendben 1-5 ml halolaj rendszeres fogyasztása javasolt (2x1 teáskanál).
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.