Leírás és Paraméterek
Ez a Mexikóban őshonos fűszernövény, mára az egész világon elterjedt. Ma a Távol-Keleti és az Afrikai konyák nélkülözhetetlen fűszerévé vált. A fekete csucsor családjába tartozó, bokorszerű növény termése adja a fűszert. Közel százötven fajtája ismert, ezek mind méretben, mind külsőre és csípősségükben is jelentősen eltérnek egymástól. A chili ízét és csípősségét főleg a kapszaicin tartalma adja. A maglécekben több kapszaicin található, tehát a maglécek eltávolításával csökkenthető a hatása. Frissen, szárítva, őrleményként, ecetben, savanyítva, olajban vagy páclében, paszta és mártás formájában egyaránt forgalomba kerül. Bármilyen chilivel is kerülünk kapcsolatba, érdemes óvatosan bánni vele, ellenkező esetben igen kellemetlen élményekkel lehetünk gazdagabbak! A Távol-Keleti fűszerkeverékek jelentős részében megtalálható a chili, ezek néha élvezhetetlenül csípősek lehetnek egy Európai ember számára, tehát itt is óvatosan bánjunk az adagolással, nem árt egy kis "előkóstolás".
Sok helyen úgy használják (mártásokhoz, salátákhoz, sertés-, marha- és birkasültekhez, tojásos, sajtos ételekhez, valamint grillezett húsokhoz), mint nálunk a zöldpaprikát, ezért kínai, indiai, mexikói ételekhez nyugodtan használhatunk helyette közönséges, de lehetőleg piros színű zöldpaprikát.
Magas provitamin-tartalma védi a hámszövetet (a bőrt és a nyálkahártyát), elősegíti a sebek gyógyulását, megelőzi a bőrbetegségeket, erősíti a látást. Enyhe vízhajtó, így húgysavkiválasztást fokozó hatása szintén ismeretes, mely szintén nem közömbös szempont a reumás megbetegedések esetében, mivel a húgysavlerakódás fontos tényező kialakulásukban
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz hűvös helyen tartandó.
g | 40 |
db | 1 |
Leírás
Ez a Mexikóban őshonos fűszernövény, mára az egész világon elterjedt. Ma a Távol-Keleti és az Afrikai konyák nélkülözhetetlen fűszerévé vált. A fekete csucsor családjába tartozó, bokorszerű növény termése adja a fűszert. Közel százötven fajtája ismert, ezek mind méretben, mind külsőre és csípősségükben is jelentősen eltérnek egymástól. A chili ízét és csípősségét főleg a kapszaicin tartalma adja. A maglécekben több kapszaicin található, tehát a maglécek eltávolításával csökkenthető a hatása. Frissen, szárítva, őrleményként, ecetben, savanyítva, olajban vagy páclében, paszta és mártás formájában egyaránt forgalomba kerül. Bármilyen chilivel is kerülünk kapcsolatba, érdemes óvatosan bánni vele, ellenkező esetben igen kellemetlen élményekkel lehetünk gazdagabbak! A Távol-Keleti fűszerkeverékek jelentős részében megtalálható a chili, ezek néha élvezhetetlenül csípősek lehetnek egy Európai ember számára, tehát itt is óvatosan bánjunk az adagolással, nem árt egy kis "előkóstolás".
Sok helyen úgy használják (mártásokhoz, salátákhoz, sertés-, marha- és birkasültekhez, tojásos, sajtos ételekhez, valamint grillezett húsokhoz), mint nálunk a zöldpaprikát, ezért kínai, indiai, mexikói ételekhez nyugodtan használhatunk helyette közönséges, de lehetőleg piros színű zöldpaprikát.
Magas provitamin-tartalma védi a hámszövetet (a bőrt és a nyálkahártyát), elősegíti a sebek gyógyulását, megelőzi a bőrbetegségeket, erősíti a látást. Enyhe vízhajtó, így húgysavkiválasztást fokozó hatása szintén ismeretes, mely szintén nem közömbös szempont a reumás megbetegedések esetében, mivel a húgysavlerakódás fontos tényező kialakulásukban
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.