Leírás és Paraméterek
A Zsálya, latin nevén Salvia (megóvott), az egyik legfontosabb fűszer- és gyógynövényünk. Nem csak fűszerként, de teaként is ajánlatos a fogyasztása. Gyakran kombináljuk más fűszerekkel, ekkor érvényesül a legjobban.
Felhasználási javaslat: előnyös sült, zsíros, főtt húsételeket, köreteket fűszerezni vele, a húsok közül a szárnyasokhoz, vadhúsokhoz, töltelékekhez, halakhoz, sajtokhoz, tésztaételekhez, salátákhoz, pástétomokhoz illik. Paradicsompasztával készült ételekhez egyaránt remekül illik.
Egyes fajait dísznövénynek, másokat gyógynövénynek termesztik. Rekedtség és a torokgyulladások különféle válfajainak gyógyítására alkalmas. Gyulladásgátló, baktériumölő és fertőtlenítő hatású, de cseranyag tartalmánál fogva összehúzó és vérzéscsillapító hatása is ismert. A zsályát ezek mellett még gyomor- és bélhurut esetén felfúvódásgátló és görcsoldó hatású szerként is használják.
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült.
Száraz hűvös helyen tartandó.