Leírás és Paraméterek
A Kombucha enzimekkel és szerves savakkal támogatja az emésztést. Mint fermentált ital gazdagítja bélflórát.
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).
Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).
A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).
A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).
A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.
Nettó térfogat: 500 ml
Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor, feketetea, kombucha gomba), levendula virág
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre.
Alkoholtartalom: max.: 1,5% (v/v)
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátumot hígítson fel vízzel vagy szódavízzel.
Hígítási arány: 1:8
500 ML KONCENTRÁTUMBÓL 4,5 L ITAL KÉSZÍTHETŐ
Figyelmeztetés! A koncentrátumban elforduló esetleges szálasodás, üledék és gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a fermentált élelmiszereket jellemző tulajdonság.
Felbontás után hűtőben tárolva 20 napig fogyasztható!
Leírás
A Kombucha enzimekkel és szerves savakkal támogatja az emésztést. Mint fermentált ital gazdagítja bélflórát.
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).
Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).
A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).
A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).
A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.
Nettó térfogat: 500 ml
Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor, feketetea, kombucha gomba), levendula virág
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre.
Alkoholtartalom: max.: 1,5% (v/v)
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátumot hígítson fel vízzel vagy szódavízzel.
Hígítási arány: 1:8
500 ML KONCENTRÁTUMBÓL 4,5 L ITAL KÉSZÍTHETŐ
Figyelmeztetés! A koncentrátumban elforduló esetleges szálasodás, üledék és gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a fermentált élelmiszereket jellemző tulajdonság.
Felbontás után hűtőben tárolva 20 napig fogyasztható!
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.