Leírás és Paraméterek
A durum tészta az olasz konyha kedvelt alapanyaga és a mediterrán diéta fontos eleme melynek életkor növelő és krónikus megbetegedést csökkentő hatása közismert. Két fő összetevője a durum búza dara és víz (tojás hozzáadása nélkül készül). A tészta állagát és ragacsosságát a benne található protein szabályozza, a sárgás színét pedig a benne rejlő pigmenteknek köszönheti. Könnyen emészthető, értékes fehérjéket,vitaminokat (A, B, E ), ásványi anyagokat, és rostokat tartalmaz.
A durum búzában levő keményítő lassabban bomlik le emésztéskor és nem emeli gyorsan a vércukor szintet. A glikémiás indexe 52, ami alacsonynak számít. A cukorbetegeknek is ajánlott ezért a fogyasztása. Glutenin tartalma miatt viszont nem javasolt lisztérzékenyeknek.
És hogy miért egészséges? Egyrészt, mert a durum tészta összetett szénhidrátokból áll, ezeknek pedig nagyon jelentős szerepük van az izomzatunk növekedésében , ráadásul remek energiaforrásnak is számítanak. Így ha megfelelő alapanyagokkal fogyasztjuk, például zöldségekkel, halak húsával, akkor az egészséges étrendünkbe is kiválóan beilleszthető. Másrészt a durum tészta könnyen okoz telítettségérzetet. Ennek köszönhetően, bármilyen meglepő is a fogyókúrás étrend részévé is válhat, hiszen nem kell belőle sokat fogyasztani a jóllakáshoz.
Leírás
A durum tészta az olasz konyha kedvelt alapanyaga és a mediterrán diéta fontos eleme melynek életkor növelő és krónikus megbetegedést csökkentő hatása közismert. Két fő összetevője a durum búza dara és víz (tojás hozzáadása nélkül készül). A tészta állagát és ragacsosságát a benne található protein szabályozza, a sárgás színét pedig a benne rejlő pigmenteknek köszönheti. Könnyen emészthető, értékes fehérjéket,vitaminokat (A, B, E ), ásványi anyagokat, és rostokat tartalmaz.
A durum búzában levő keményítő lassabban bomlik le emésztéskor és nem emeli gyorsan a vércukor szintet. A glikémiás indexe 52, ami alacsonynak számít. A cukorbetegeknek is ajánlott ezért a fogyasztása. Glutenin tartalma miatt viszont nem javasolt lisztérzékenyeknek.
És hogy miért egészséges? Egyrészt, mert a durum tészta összetett szénhidrátokból áll, ezeknek pedig nagyon jelentős szerepük van az izomzatunk növekedésében , ráadásul remek energiaforrásnak is számítanak. Így ha megfelelő alapanyagokkal fogyasztjuk, például zöldségekkel, halak húsával, akkor az egészséges étrendünkbe is kiválóan beilleszthető. Másrészt a durum tészta könnyen okoz telítettségérzetet. Ennek köszönhetően, bármilyen meglepő is a fogyókúrás étrend részévé is válhat, hiszen nem kell belőle sokat fogyasztani a jóllakáshoz.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.