Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
Giga15

Herbys máriatövis magolaj hidegen sajtolt 250 ml

2.600 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999566360145
A gyártó összes terméke: Herbys
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 53

Leírás és Paraméterek

Mire ajánljuk a máriatövis magolajat?

·         Immunrendszer működésének támogatására.

·         Májsejtek regenerációjának támogatására.

·         Akut- és krónikus májgyulladás kezelésének támogatására.

·         Májzsugorodás kezelésnek támogatására.

·         Alkohol okozta májkárosodást csökkentheti.

·         Segíthet az epekőképződés megelőzésében.

·         Egyes mérgezések májkárosító hatásait enyhítheti.

·         Egyes gyógyszerek májkárosító hatásait csökkentheti.

·         Antioxidáns hatásával a szabadgyökök semlegesítésének támogatására.

·         Gyulladáscsökkentés elősegítésére.

·         Általános bőrápolására.

·         Érett- és vízhiányos bőr hidratálására, valamint a bőr apró ráncainak csökkentésére.

·         Pattanásos bőr tüneteinek enyhítésére.

·         Ekcémás bőr tüneteinek enyhítésére.

·         Horzsolásos- és zúzódásos sebek, valamint sportsérülések gyógyulásának elősegítésére.

·         Izületi fájdalmak tüneteinek enyhítésére.

·         Ételekbe is kiváló: salátákra, smoothiekba, müzlikbe, mártásokhoz, de levesekhez, húsokhoz és tésztaételekhez is.

·         Más olajokkal keverve is kitűnő (arckrémekbe, testápolókba, arcpakolásokba, hajpakolásba).

·         Külsőleg és belsőleg egyaránt használható!

Ismerd meg a máriatövismag-olajat!

A máriatövis nevű virágot népiesen Boldogasszony tejének, vagy Szűz Mária tejének is hívják. Az elnevezés alapja egy monda, mely szerint Mária menekülni kényszerült a kis Jézussal, eközben megszoptatta a kisdedet. Mikor Mária végzett a szoptatással, egy csepp teje lehullott az egyik virágra. Ennek a legendának tulajdonítják a virág elnevezését, a levelei fehér márványozottságát, valamint a tejelválasztás fokozására való használatát is.

A máriatövist már a középkor óta epe- és májpanaszok kezelésére alkalmazták. A hatását a benne lévő szilimarin (kémiai nevén flavonolignán) nevű vegyületcsoportnak köszönheti. A máriatövis termése 15-30% mennyiségben tartalmaz olajat és 20-30%-ban fehérjéket. A termés szilimarin vegyületeinek 50%-a szilibinin nevű vegyület, de tartalmaz még jelentősebb mennyiségben szilikrisztin, szilidianin és izoszilibinin nevű vegyületeket is.

A szilimarin májregenerációt elősegítő hatású lehet. Állatkísérletek igazolták, hogy az előzetesen adagolt szilimarinnal egyes gyógyszerek- és mérgek hatása gátolható, ill. mérgezés ellenszereként is hatásos lehet. A hatására az lehet a magyarázat, hogy a szilimarin megakadályozhatja a mérgek bejutását a sejtekbe, antioxidáns tulajdonsága mérsékelheti a máj károsodását és elősegítheti a májsejtek regenerálódását. Továbbá a szilimarinnak gyulladáscsökkentő hatása is lehet (pl.: krónikus májgyulladás mérséklése), valamint véd a májzsugorodás ellen is.

A máriatövismag olajat a növény magjából, a legkíméletesebben, hidegen sajtolással vonják ki, így a fentiekben részletezett, értékes tápanyagai és hatóanyagai megmaradnak.

A májműködés támogatása

A táplálékainkkal, a gyógyszerekkel, az alkohollal és sok más, a szervezetünkbe kerülő méreganyaggal folyamatos munkára késztetjük a májunkat, az egyik legnagyobb méregtelenítő szervünket. Ezért a májunk működésének támogatásához és a testünk eredményes méregtelenítéshez kulcsfontosságú elem lehet a májregenerációban élen járó máriatövismag olaj.

Fogyasztása történhet kúraszerűen, vagy az étkezésekhez használt, hidegen sajtolt olajként (pl.: salátákra, szószokhoz, mártásokhoz, müzlibe, levesekhez, stb.).

Adagolása során javasoljuk, hogy törekedj a fokozatosságra, így a szervezetedből a méreganyagok kiürülése egyenletes ütemben történhet. Ezért az első pár napban napi 5 cseppet fogyassz belőle a reggeli étkezés előtt 15-20 perccel, majd 5 cseppenként emeld az adagot 2 X 1 teáskanálnyira. Ha nem kúraszerűen, hanem az étkezésekhez használod, akkor is javasolt a lépcsőzetesen emelkedő adagolás betartása.

Továbbá javasoljuk, hogy hevítés nélkül (vagy igen minimális hevítéssel) használd, így az értékes hatóanyagai teljes egészében megmaradnak.

A szilimarin hosszú távú fogyasztása is jól tolerálható, de az egyéni érzékenységedet mindig vedd figyelembe a használatánál.

Az erős immunrendszerért

A jól működő immunrendszer erőteljes pajzsként védi a szervezetünket a betegségektől. Azonban számos tényező gyengítheti ezt a kulcsfontosságú védelmi rendszerünket. Ezért hatékony módon- és eszközökkel szükséges támogatnunk a munkáját. A máriatövismag olaj ez egyik legértékesebb immunrendszert támogató olaj lehet, mivel javíthatja a májfunkciót, mellyel az egész szervezet energikusabbá és a betegségekkel szemben ellenállóbbá válhat.

Fogyasztását a fenti, (A májműködés támogatása) pontban leírtak szerint javasoljuk.

Bőrápolás, bőrregenerálás a máriatövismag olaj erejével

A máriatövismag olajat a bőrápolásban is hatékonyan alkalmazhatod. Táplálhatja, regenerálhatja és hidratálhatja a száraz, érzékeny bőrt, valamint segíthet a bőr kisebb gyulladásainak csökkentésében. Ideális zsírsav összetételének köszönhetően minden bőrtípusnál alkalmazhatod. Stimulálhatja a bőr öngyógyító képességét, emellett segíthet a bőr rugalmasságának visszaállításában és az apró ráncok csökkentésében.

Használhatod arckrém és testápoló helyett, de akár arcpakolásba, vagy sminkeltávolító olajként. Könnyen beszívódik a bőrbe, ezért nappali krémként is megállja a helyét. Általános gyulladáscsökkentő hatásával a pattanásos bőr tüneteit is csökkentheti.

A bőr horzsolásos és zúzódásos elváltozásainál, valamint kisebb sportsérülések esetén is elősegítheti a tünetek enyhülését és a bőr regenerálódását.

Ha a hidegtől, vagy a náthától érzékennyé vált a bőröd, kend be egy csöppnyi máriatövismag olajjal, ettől gyorsabban regenerálódhat az érintett terület. Bátran kend a szádra is, csak előnyödre válik, ha picikét lenyelnél belőle. Pár csepp máriatövismag olaj kúraszerű használatától a száraz, érdes könyök (vagy sarok) is puhább, rugalmasabb és kellemesebb tapintásúvá válhat.

Ekcéma gondozása

Népi megfigyelések alapján a máriatövismag olajjal történő bőrápolással, ekcéma esetén is javulhatnak a tünetek. Ezért ezeknél a problémáknál is bátran alkalmazhatod. 

A még optimálisabb hatás eléréséhez más magolajokkal is keverheted (pl.: bio argán olaj, bio mandula olaj, bio kendermag olaj, csipkebogyómag olaj, dióolaj).

Gyengéd körömápolás

A máriatövismag olaj a gyenge, berepedezett és igénybe vett körmök ápolására is kitűnő lehet. Mivel hidratálhatja és regenerálhatja a bőrt is, ezért azt javasoljuk, hogy kend be vele a kézfejed, majd alaposan masszírozd be a körmeidet és azok környékét is. A máriatövismag olajtól finoman ápolttá és kellemes tapintásúvá válhatnak a kezeid és a körmeid is.

Hajápolás az egészséges és szép hajért

A máriatövismag olaj revitalizálhatja a fejbőrt, valamint értékes zsírsavai táplálhatják, hidratálhatják és regenerálhatják az igénybe vett száraz, töredezett hajszálakat is.

Hajpakolás készítése: máriatövismag olajjal kend be- és masszírozd is át a fejbőröd. A hajszálaidon is simítsd végig a kezed. Majd várj pár órát (vagy amennyit tudsz) és mosd meg a hajad, ahogy szoktad.

A hő károsító hatásától hajszárítás előtt védheted a hajvégeidet pár csepp máriatövismag olaj használatával. Hajszárítás után pedig pár csepp máriatövismag olajjal ápolhatod a hajvégeidet.

Készíthetsz kevert hajpakolást is: 3 evőkanálnyi argánolajba (de használhatsz, mandula-, olíva-, gránátalma-, vagy kendermagolajat is) cseppents 10 csepp máriatövismag olajat és jól keverd össze őket. Készíts hajpakolást ugyanúgy, mint a fenti, 1. pontban említett máriatövismag olajos hajpakolás esetében, majd moss hajat.

Önmagában a máriatövismag olaj is széppé varázsolhatja a hajad és megújíthatja a fejbőröd. Azonban a keverék olajok használatával megtöbbszörözheted a hajpakolásod tápanyag összetételét és a regeneráló hatását.

A minél eredményesebb hatás eléréséhez a hajpakolások kúraszerű használata javasolt, legalább 6 hétig.

Így használd!

Napi 1-2 teáskanál (1-2 X 2 ml) önmagában fogyasztva, valamint salátába, smoothie-ba, vagy egyéb készételekbe keverve. Az olaj fogyasztásánál vegyed figyelembe, hogy az eredeti, pozitív tulajdonságait hőkezelés nélkül tartja meg. A legoptimálisabb hatás eléréséhez célszerű a reggeli és az esti étkezés (vagy lefekvés) előtt 15-20 perccel fogyasztani.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl!

Erre figyelj!

Gyerekektől elzárva tartandó! Tárolása fénytől védett, száraz, hűvös helyen és zárt kupakkal javasolt.

A termékünk nem helyettesíti a testre szabott, egészséges étrendet és a testre szabott mozgásformát. A termékünk nem alkalmas betegségek gyógyítására és az orvosi kezelés helyettesítésére. Betegség esetén a termékünk használatát kérjük, hogy beszéld meg a kezelőorvosoddal és/vagy a gyógyszerészeddel. Ha a termékünkre-, vagy annak bármelyik összetevőjére érzékeny, ill. allergiás vagy, kérjük, hogy kerüld a használatát!

Leírás

Mire ajánljuk a máriatövis magolajat?

·         Immunrendszer működésének támogatására.

·         Májsejtek regenerációjának támogatására.

·         Akut- és krónikus májgyulladás kezelésének támogatására.

·         Májzsugorodás kezelésnek támogatására.

·         Alkohol okozta májkárosodást csökkentheti.

·         Segíthet az epekőképződés megelőzésében.

·         Egyes mérgezések májkárosító hatásait enyhítheti.

·         Egyes gyógyszerek májkárosító hatásait csökkentheti.

·         Antioxidáns hatásával a szabadgyökök semlegesítésének támogatására.

·         Gyulladáscsökkentés elősegítésére.

·         Általános bőrápolására.

·         Érett- és vízhiányos bőr hidratálására, valamint a bőr apró ráncainak csökkentésére.

·         Pattanásos bőr tüneteinek enyhítésére.

·         Ekcémás bőr tüneteinek enyhítésére.

·         Horzsolásos- és zúzódásos sebek, valamint sportsérülések gyógyulásának elősegítésére.

·         Izületi fájdalmak tüneteinek enyhítésére.

·         Ételekbe is kiváló: salátákra, smoothiekba, müzlikbe, mártásokhoz, de levesekhez, húsokhoz és tésztaételekhez is.

·         Más olajokkal keverve is kitűnő (arckrémekbe, testápolókba, arcpakolásokba, hajpakolásba).

·         Külsőleg és belsőleg egyaránt használható!

Ismerd meg a máriatövismag-olajat!

A máriatövis nevű virágot népiesen Boldogasszony tejének, vagy Szűz Mária tejének is hívják. Az elnevezés alapja egy monda, mely szerint Mária menekülni kényszerült a kis Jézussal, eközben megszoptatta a kisdedet. Mikor Mária végzett a szoptatással, egy csepp teje lehullott az egyik virágra. Ennek a legendának tulajdonítják a virág elnevezését, a levelei fehér márványozottságát, valamint a tejelválasztás fokozására való használatát is.

A máriatövist már a középkor óta epe- és májpanaszok kezelésére alkalmazták. A hatását a benne lévő szilimarin (kémiai nevén flavonolignán) nevű vegyületcsoportnak köszönheti. A máriatövis termése 15-30% mennyiségben tartalmaz olajat és 20-30%-ban fehérjéket. A termés szilimarin vegyületeinek 50%-a szilibinin nevű vegyület, de tartalmaz még jelentősebb mennyiségben szilikrisztin, szilidianin és izoszilibinin nevű vegyületeket is.

A szilimarin májregenerációt elősegítő hatású lehet. Állatkísérletek igazolták, hogy az előzetesen adagolt szilimarinnal egyes gyógyszerek- és mérgek hatása gátolható, ill. mérgezés ellenszereként is hatásos lehet. A hatására az lehet a magyarázat, hogy a szilimarin megakadályozhatja a mérgek bejutását a sejtekbe, antioxidáns tulajdonsága mérsékelheti a máj károsodását és elősegítheti a májsejtek regenerálódását. Továbbá a szilimarinnak gyulladáscsökkentő hatása is lehet (pl.: krónikus májgyulladás mérséklése), valamint véd a májzsugorodás ellen is.

A máriatövismag olajat a növény magjából, a legkíméletesebben, hidegen sajtolással vonják ki, így a fentiekben részletezett, értékes tápanyagai és hatóanyagai megmaradnak.

A májműködés támogatása

A táplálékainkkal, a gyógyszerekkel, az alkohollal és sok más, a szervezetünkbe kerülő méreganyaggal folyamatos munkára késztetjük a májunkat, az egyik legnagyobb méregtelenítő szervünket. Ezért a májunk működésének támogatásához és a testünk eredményes méregtelenítéshez kulcsfontosságú elem lehet a májregenerációban élen járó máriatövismag olaj.

Fogyasztása történhet kúraszerűen, vagy az étkezésekhez használt, hidegen sajtolt olajként (pl.: salátákra, szószokhoz, mártásokhoz, müzlibe, levesekhez, stb.).

Adagolása során javasoljuk, hogy törekedj a fokozatosságra, így a szervezetedből a méreganyagok kiürülése egyenletes ütemben történhet. Ezért az első pár napban napi 5 cseppet fogyassz belőle a reggeli étkezés előtt 15-20 perccel, majd 5 cseppenként emeld az adagot 2 X 1 teáskanálnyira. Ha nem kúraszerűen, hanem az étkezésekhez használod, akkor is javasolt a lépcsőzetesen emelkedő adagolás betartása.

Továbbá javasoljuk, hogy hevítés nélkül (vagy igen minimális hevítéssel) használd, így az értékes hatóanyagai teljes egészében megmaradnak.

A szilimarin hosszú távú fogyasztása is jól tolerálható, de az egyéni érzékenységedet mindig vedd figyelembe a használatánál.

Az erős immunrendszerért

A jól működő immunrendszer erőteljes pajzsként védi a szervezetünket a betegségektől. Azonban számos tényező gyengítheti ezt a kulcsfontosságú védelmi rendszerünket. Ezért hatékony módon- és eszközökkel szükséges támogatnunk a munkáját. A máriatövismag olaj ez egyik legértékesebb immunrendszert támogató olaj lehet, mivel javíthatja a májfunkciót, mellyel az egész szervezet energikusabbá és a betegségekkel szemben ellenállóbbá válhat.

Fogyasztását a fenti, (A májműködés támogatása) pontban leírtak szerint javasoljuk.

Bőrápolás, bőrregenerálás a máriatövismag olaj erejével

A máriatövismag olajat a bőrápolásban is hatékonyan alkalmazhatod. Táplálhatja, regenerálhatja és hidratálhatja a száraz, érzékeny bőrt, valamint segíthet a bőr kisebb gyulladásainak csökkentésében. Ideális zsírsav összetételének köszönhetően minden bőrtípusnál alkalmazhatod. Stimulálhatja a bőr öngyógyító képességét, emellett segíthet a bőr rugalmasságának visszaállításában és az apró ráncok csökkentésében.

Használhatod arckrém és testápoló helyett, de akár arcpakolásba, vagy sminkeltávolító olajként. Könnyen beszívódik a bőrbe, ezért nappali krémként is megállja a helyét. Általános gyulladáscsökkentő hatásával a pattanásos bőr tüneteit is csökkentheti.

A bőr horzsolásos és zúzódásos elváltozásainál, valamint kisebb sportsérülések esetén is elősegítheti a tünetek enyhülését és a bőr regenerálódását.

Ha a hidegtől, vagy a náthától érzékennyé vált a bőröd, kend be egy csöppnyi máriatövismag olajjal, ettől gyorsabban regenerálódhat az érintett terület. Bátran kend a szádra is, csak előnyödre válik, ha picikét lenyelnél belőle. Pár csepp máriatövismag olaj kúraszerű használatától a száraz, érdes könyök (vagy sarok) is puhább, rugalmasabb és kellemesebb tapintásúvá válhat.

Ekcéma gondozása

Népi megfigyelések alapján a máriatövismag olajjal történő bőrápolással, ekcéma esetén is javulhatnak a tünetek. Ezért ezeknél a problémáknál is bátran alkalmazhatod. 

A még optimálisabb hatás eléréséhez más magolajokkal is keverheted (pl.: bio argán olaj, bio mandula olaj, bio kendermag olaj, csipkebogyómag olaj, dióolaj).

Gyengéd körömápolás

A máriatövismag olaj a gyenge, berepedezett és igénybe vett körmök ápolására is kitűnő lehet. Mivel hidratálhatja és regenerálhatja a bőrt is, ezért azt javasoljuk, hogy kend be vele a kézfejed, majd alaposan masszírozd be a körmeidet és azok környékét is. A máriatövismag olajtól finoman ápolttá és kellemes tapintásúvá válhatnak a kezeid és a körmeid is.

Hajápolás az egészséges és szép hajért

A máriatövismag olaj revitalizálhatja a fejbőrt, valamint értékes zsírsavai táplálhatják, hidratálhatják és regenerálhatják az igénybe vett száraz, töredezett hajszálakat is.

Hajpakolás készítése: máriatövismag olajjal kend be- és masszírozd is át a fejbőröd. A hajszálaidon is simítsd végig a kezed. Majd várj pár órát (vagy amennyit tudsz) és mosd meg a hajad, ahogy szoktad.

A hő károsító hatásától hajszárítás előtt védheted a hajvégeidet pár csepp máriatövismag olaj használatával. Hajszárítás után pedig pár csepp máriatövismag olajjal ápolhatod a hajvégeidet.

Készíthetsz kevert hajpakolást is: 3 evőkanálnyi argánolajba (de használhatsz, mandula-, olíva-, gránátalma-, vagy kendermagolajat is) cseppents 10 csepp máriatövismag olajat és jól keverd össze őket. Készíts hajpakolást ugyanúgy, mint a fenti, 1. pontban említett máriatövismag olajos hajpakolás esetében, majd moss hajat.

Önmagában a máriatövismag olaj is széppé varázsolhatja a hajad és megújíthatja a fejbőröd. Azonban a keverék olajok használatával megtöbbszörözheted a hajpakolásod tápanyag összetételét és a regeneráló hatását.

A minél eredményesebb hatás eléréséhez a hajpakolások kúraszerű használata javasolt, legalább 6 hétig.

Így használd!

Napi 1-2 teáskanál (1-2 X 2 ml) önmagában fogyasztva, valamint salátába, smoothie-ba, vagy egyéb készételekbe keverve. Az olaj fogyasztásánál vegyed figyelembe, hogy az eredeti, pozitív tulajdonságait hőkezelés nélkül tartja meg. A legoptimálisabb hatás eléréséhez célszerű a reggeli és az esti étkezés (vagy lefekvés) előtt 15-20 perccel fogyasztani.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl!

Erre figyelj!

Gyerekektől elzárva tartandó! Tárolása fénytől védett, száraz, hűvös helyen és zárt kupakkal javasolt.

A termékünk nem helyettesíti a testre szabott, egészséges étrendet és a testre szabott mozgásformát. A termékünk nem alkalmas betegségek gyógyítására és az orvosi kezelés helyettesítésére. Betegség esetén a termékünk használatát kérjük, hogy beszéld meg a kezelőorvosoddal és/vagy a gyógyszerészeddel. Ha a termékünkre-, vagy annak bármelyik összetevőjére érzékeny, ill. allergiás vagy, kérjük, hogy kerüld a használatát!

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Organika máriatövismag olaj 250 ml

2.660 Ft
A gyártó összes terméke: Organika
Cikkszám: 5999886907211
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Solio hidegen sajtolt máriatövismag ét- és saláta olaj, 200 ml

2.515 Ft
A gyártó összes terméke: Solio
Cikkszám: 5997259370570
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Kun Cseppek Máriatövis Magolaj 100% Hidegen Sajtolt 50ml

2.400 Ft
A gyártó összes terméke: Kun Cseppek
Cikkszám: 5999561680019
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Benefitt Máriatövis magolaj 250ml

2.255 Ft
A gyártó összes terméke: Benefitt
Cikkszám: 5999542644498
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Naturol Máriatövismag étolaj, 100 ml

2.130 Ft
A gyártó összes terméke: Naturol
Cikkszám: 5997313311013
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Pödör máriatövis olaj, 100 ml

3.100 Ft
A gyártó összes terméke: Pödör
Cikkszám: 5999561392561
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Fitovital Máriatövismag olaj 100 ml

2.090 Ft
A gyártó összes terméke: Fitovital
Cikkszám: 5999885968176
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Biogold bio Hidegen sajtolt máriatövismag olaj, 100 ml

1.950 Ft
A gyártó összes terméke: Biogold
Cikkszám: 5999883161425
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)