Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
Giga15

Herbys lenmagolaj hidegen sajtolt 250 ml

2.155 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999566360244
A gyártó összes terméke: Herbys
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 44

Leírás és Paraméterek

Milyen problémákra nyújthat megoldást a lenmag olaj?

·         Allergia és asztma tüneteinek csökkentésére.

·         Emésztés- és bélműködés serkentésére.

·         Székrekedés enyhítésére és hashajtásra.

·         Gyomorfal védelmére és az epeürülés elősegítésére.

·         Csontok védelmére.

·         Haj és bőr ápolására.

·         Ekcéma és pikkelysömör természetes kezelésére.

·         Égés, napégés, hegesedés tüneteinek enyhítésére.

·         Koleszterinszint természetes szabályozására és az érfalak védelmére.

·         Vérnyomás természetes szabályozására és a szívizom működésének segítésére.

·         Ízületi gyulladás csökkentésére.

·         Idegrendszer- és az agyműködés támogatására.

·         Cukorbetegség megelőzésére.

·         Változókori tünetek enyhítésére.

·         Általános gyulladáscsökkentésre.

·         Immunrendszer erősítésére.

·         Ételekbe is kiváló: salátákra, smoothiekba, müzlikbe, de levesekhez, húsokhoz és tésztaételekhez is.

·         Más olajokkal keverve is kitűnő (arckrémekbe, testápolókba, arcpakolásokba, hajpakolásba).

·         Külsőleg és belsőleg egyaránt használható!

Ismerd meg Magyarország egyik legrégebbi és legsokoldalúbb gyógynövényét, a lenmagot és a belőle sajtolt lenmag olajat!

A lenmagot gyógyszerként már Kr.e. a 14. században is használták. Ebből az értékes magból az egyiptomi sírkamrákban is helyeztek a halottak mellé, túlvilági útravalónak. Hippokratész is használta már Kr. e. 500 körül, hurutoldásra és fájdalomcsillapításra.

A VIII. Magyar gyógyszerkönyvben a házi lenmagot hivatalos drogként tartják számon. Ipari és gyógyászati célokra egyaránt használják.

A lenmagból hidegen sajtolással állítják elő az értékes lenmagolajat. A lenmagolaj szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális zsírsavtartalma (ebből is az Omega-3) kiemelkedően magas, 72%-os (ebből a tökmagban 15%, a dióbab pedig csak 5% van), mellyel meg is előzi a többi növényi olajat. Rendkívüli értékét tovább növeli a magas A-, B-, C-, D-, E- és F-vitamin tartalma is. Valamint tartalmaz cinket, foszfort, jódot, kálciumot, káliumot, ként, kobaltot, magnéziumot, mangánt, nikkelt, rezet, szilíciumot és vasat is.

Nélkülözhetetlen társ a mindennapokban

A szervezetünk számára alapvető fontosságú, esszenciális zsírsavakban gazdag lenmagolajat érdemes a napi szintű táplálkozási rutinodba beiktatni. Megelőzésként éppúgy hasznos lehet, mint betegségek esetén a tünetek enyhítésére és az állapot javítására.

Belsőleg alkalmazva rendkívül sokrétűen használható. Ha otthon szoktál reggelizni, akkor felkelés után egyél meg egy teáskanálnyi lenmagolajat. Míg elkészíted a reggelid, el is telik az a 15-20 perc, mely betartásával a legideálisabb lesz a lenmagolajban található vitaminok- és ásványi anyagok felszívódása, valamint a bélműködés beindítása. Teheted müzlibe, smoothie-ba, salátákra, vagy ízlésed szerint bármilyen ételbe. A legideálisabb, ha utólagosan ízesíted vele az ételeket, hőkezelés nélkül.

Az immunerősítés fejedelmi olaja

Ha komolyabb problémára alkalmazod, akkor reggel és az esti lefekvés előtt is egyél meg egy-egy teáskanálnyi lenmagolajat, lehetőleg üres gyomorra.

Ma már köztudott a belek- és az agy működésének szoros kapcsolata. Ezért a legtöbb betegség esetén optimális immunerősítő stratégia, ha a beleidet megszabadítod- és tehermentesíted az évek során felgyűlt, felesleges salakanyagoktól. A tiszta bélrendszer felszabadítja, megtisztítja a gondolataidat és a lelked is derűsebbé válik tőle. A belek megtisztítására a lenmagolaj lehet az egyik legalkalmasabb növényi olaj.

Különösen alkalmas lehet a lenmagolaj fogyasztása, ha allergiával, asztmával, szív- és érrendszeri problémákkal, refluxszal, emésztési problémákkal, ekcémával, pikkelysömörrel, cukorbetegséggel, magas vérnyomással, magas koleszterinszinttel, netán változókori panaszokkal küzdesz.

Akkor is kiváló választás lehet, ha csak az általános immunerősítés, vagy gyulladáscsökkentés a célod. Izületi gyulladás esetén külsőleg (a fájó izületekre kenve) és belsőleg használva is sokat segíthet a tünetek enyhítésében, valamint a gyulladás csökkentésében.

Vizsgára-, vagy szellemileg megerőltető munkára készülsz?

Készítsd fel a szervezeted egy lenmagolaj kúrával. Az agy működéséhez elengedhetetlenek azok az esszenciális zsírsavak, melyek a növényi olajok közül a lenmagolajban találhatók meg a legnagyobb mennyiségben (pl.: Omega-3 zsírsav). Már pár napi használat után érezhető lehet a testi-lelki könnyebbség, az erőnlét megnövekedése és a gondolkodás könnyedebbé válása.

A szív- és érrendszer szakértő karbantartója

Gyümölcsöztetheted a lenmagolaj áldásos hatását akkor is, ha szív- és érrendszeri problémákkal küzdesz, vagy csak meg szeretnéd óvni az egészségedet. A szív fokozottabb igénybevétele esetén (pl.: sportolóknak, vagy nagy melegben dolgozóknak) is ajánlatos a lenmagolaj napi szintű fogyasztása. Kúraszerű alkalmazása gyulladáscsökkentő lehet, védheti az érfalat, valamint segíthet a vérnyomás- és a vér koleszterinszintjének a csökkentésében.

Idegrendszer- és az agyműködés támogatása lenmagolajjal

Az idegrendszer- és az agy megfelelő működéséhez elengedhetetlenek a jó minőségű, esszenciális, telítetlen zsírsavak. Az ingerület átvitelben szerepet játszó idegrostok (axonok = neuritok) védelmét szolgáló myelinhüvely építőkövei között megtalálhatók a zsírsavak (lipidek). Ezért a lenmagolaj segíthet a bél-agy tengely támogatásában, ill. a myelinhüvely védelmében.

A haj csodás ápolószere

A hajmosás előtti, lenmagolajos hajpakolás megújíthatja a fejbőrt és a száraz, töredezett hajszálakat. Csak annyi a teendőd, hogy lenmagolajjal kend be- és masszírozd is át a fejbőröd. A hajszálaidon is simítsd végig a kezed. Várj pár órát (vagy amennyit tudsz) és mosd meg a hajad, ahogy szoktad. Hajszárítás után pár csepp lenmagolajjal ápolhatod is a hajvégeidet.

Vagy készíts kevert hajpakolást: 3 evőkanálnyi argánolajba (vagy mandulaolajba, vagy olíva olajba) cseppents 10 csepp lenmagolajat és jól keverd össze az olajokat. Készíts hajpakolást ugyanúgy, mint a lenmagolaj esetében, majd moss hajat. Önmagában a lenmagolaj is megszépítheti a hajad és megtisztíthatja a fejbőröd. Azonban az argánolajos keverék kúraszerű használatától a tavaszi és őszi, valamint a változókori hajhullás is csökkenhet.

Bőrápolás, bőrsérülések és kisebb égések kezelése a természet erejével

A lenmagolajat a bőrápolásban is régóta- és eredményesen alkalmazzák. Táplálhatja és regenerálhatja a száraz, érzékeny bőrt, valamint segíthet a bőr kisebb gyulladásainak csökkentésében. Alkalmazható kisebb fokú égések (és napégés) tüneteinek enyhítésére. Csökkentheti a gyulladást, segíthet a feszülő bőr rugalmasságának visszaállításában és gyengéden ápol. De használhatod arckrém és testápoló helyett, vagy akár sminkeltávolító olajként.

Ha a hidegtől, vagy a náthától érzékennyé vált a bőröd, kend be egy csöppnyi lenmagolajjal, ettől gyorsabban regenerálódhat az érintett terület. Bátran kend a szádra is, csak előnyödre válik, ha picikét lenyelnél belőle. Pár csepp lenmagolaj olaj kúraszerű használatától a száraz, érdes könyök is puhább, rugalmasabb és kellemesebb tapintású lehet.

A sokoldalúsága miatt érdemes az otthonod, vagy a nyaralód hűtőszekrényének állandó darabjává tenni a lenmagolajat.

Égés/napégés esetén ne feledd, hogy mindig a hideg vizes hűtés legyen az első lépés!

Ekcéma és pikkelysömör gondozásában is segítséget nyútjhat

Nép megfigyelések alapján a lenmagolajjal történő, kúraszerű (legalább 6 hétig tartó) bőrápolással ekcéma és pikkelysömör esetén is sokat javulhatnak a tünetek. Ezért ezeknél a problémáknál különösen javasolt a használata. 

A még optimálisabb hatás eléréséhez más magolajokkal is keverheted (pl.: bio argán olaj, bio mandula olaj, bio kendermag olaj, csipkebogyómag olaj, dió olaj).

Ízületi gyulladás ellen lenmagolaj

Ízületi gyulladás esetén külsőleg (a fájó izületekre kenve) és belsőleg használva is sokat segíthet a tünetek enyhítésében, valamint a gyulladás csökkentésében. A legkedvezőbb hatás eléréséhez a belsőleges használata mellett alkalmazd a bőrödön is kúraszerűen. Naponta 3-5-ször javasolt bekenni vele a fájó területet.

Így használd!

Napi 1-2 teáskanál (1-2 X 2 ml) önmagában fogyasztva, valamint salátába, smoothie-ba, vagy készételbe keverve. Az olaj fogyasztásánál vegyed figyelembe, hogy az eredeti, pozitív tulajdonságait hőkezelés nélkül tartja meg. A legoptimálisabb hatás eléréséhez célszerű a reggeli és az esti étkezés (vagy lefekvés) előtt 15-20 perccel fogyasztani.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl!

Erre figyelj!

Gyerekektől elzárva tartandó! Tárolása fénytől védett, száraz, hűvös helyen és zárt kupakkal javasolt.

A termékünk nem helyettesíti a testre szabott, egészséges étrendet és a testre szabott mozgásformát. A termékünk nem alkalmas betegségek gyógyítására és az orvosi kezelés helyettesítésére. Betegség esetén a termékünk használatát kérjük, hogy beszéld meg a kezelőorvosoddal és/vagy a gyógyszerészeddel. Ha a termékünkre-, vagy annak bármelyik összetevőjére érzékeny, ill. allergiás vagy, kérjük, hogy kerüld a használatát!

Leírás

Milyen problémákra nyújthat megoldást a lenmag olaj?

·         Allergia és asztma tüneteinek csökkentésére.

·         Emésztés- és bélműködés serkentésére.

·         Székrekedés enyhítésére és hashajtásra.

·         Gyomorfal védelmére és az epeürülés elősegítésére.

·         Csontok védelmére.

·         Haj és bőr ápolására.

·         Ekcéma és pikkelysömör természetes kezelésére.

·         Égés, napégés, hegesedés tüneteinek enyhítésére.

·         Koleszterinszint természetes szabályozására és az érfalak védelmére.

·         Vérnyomás természetes szabályozására és a szívizom működésének segítésére.

·         Ízületi gyulladás csökkentésére.

·         Idegrendszer- és az agyműködés támogatására.

·         Cukorbetegség megelőzésére.

·         Változókori tünetek enyhítésére.

·         Általános gyulladáscsökkentésre.

·         Immunrendszer erősítésére.

·         Ételekbe is kiváló: salátákra, smoothiekba, müzlikbe, de levesekhez, húsokhoz és tésztaételekhez is.

·         Más olajokkal keverve is kitűnő (arckrémekbe, testápolókba, arcpakolásokba, hajpakolásba).

·         Külsőleg és belsőleg egyaránt használható!

Ismerd meg Magyarország egyik legrégebbi és legsokoldalúbb gyógynövényét, a lenmagot és a belőle sajtolt lenmag olajat!

A lenmagot gyógyszerként már Kr.e. a 14. században is használták. Ebből az értékes magból az egyiptomi sírkamrákban is helyeztek a halottak mellé, túlvilági útravalónak. Hippokratész is használta már Kr. e. 500 körül, hurutoldásra és fájdalomcsillapításra.

A VIII. Magyar gyógyszerkönyvben a házi lenmagot hivatalos drogként tartják számon. Ipari és gyógyászati célokra egyaránt használják.

A lenmagból hidegen sajtolással állítják elő az értékes lenmagolajat. A lenmagolaj szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális zsírsavtartalma (ebből is az Omega-3) kiemelkedően magas, 72%-os (ebből a tökmagban 15%, a dióbab pedig csak 5% van), mellyel meg is előzi a többi növényi olajat. Rendkívüli értékét tovább növeli a magas A-, B-, C-, D-, E- és F-vitamin tartalma is. Valamint tartalmaz cinket, foszfort, jódot, kálciumot, káliumot, ként, kobaltot, magnéziumot, mangánt, nikkelt, rezet, szilíciumot és vasat is.

Nélkülözhetetlen társ a mindennapokban

A szervezetünk számára alapvető fontosságú, esszenciális zsírsavakban gazdag lenmagolajat érdemes a napi szintű táplálkozási rutinodba beiktatni. Megelőzésként éppúgy hasznos lehet, mint betegségek esetén a tünetek enyhítésére és az állapot javítására.

Belsőleg alkalmazva rendkívül sokrétűen használható. Ha otthon szoktál reggelizni, akkor felkelés után egyél meg egy teáskanálnyi lenmagolajat. Míg elkészíted a reggelid, el is telik az a 15-20 perc, mely betartásával a legideálisabb lesz a lenmagolajban található vitaminok- és ásványi anyagok felszívódása, valamint a bélműködés beindítása. Teheted müzlibe, smoothie-ba, salátákra, vagy ízlésed szerint bármilyen ételbe. A legideálisabb, ha utólagosan ízesíted vele az ételeket, hőkezelés nélkül.

Az immunerősítés fejedelmi olaja

Ha komolyabb problémára alkalmazod, akkor reggel és az esti lefekvés előtt is egyél meg egy-egy teáskanálnyi lenmagolajat, lehetőleg üres gyomorra.

Ma már köztudott a belek- és az agy működésének szoros kapcsolata. Ezért a legtöbb betegség esetén optimális immunerősítő stratégia, ha a beleidet megszabadítod- és tehermentesíted az évek során felgyűlt, felesleges salakanyagoktól. A tiszta bélrendszer felszabadítja, megtisztítja a gondolataidat és a lelked is derűsebbé válik tőle. A belek megtisztítására a lenmagolaj lehet az egyik legalkalmasabb növényi olaj.

Különösen alkalmas lehet a lenmagolaj fogyasztása, ha allergiával, asztmával, szív- és érrendszeri problémákkal, refluxszal, emésztési problémákkal, ekcémával, pikkelysömörrel, cukorbetegséggel, magas vérnyomással, magas koleszterinszinttel, netán változókori panaszokkal küzdesz.

Akkor is kiváló választás lehet, ha csak az általános immunerősítés, vagy gyulladáscsökkentés a célod. Izületi gyulladás esetén külsőleg (a fájó izületekre kenve) és belsőleg használva is sokat segíthet a tünetek enyhítésében, valamint a gyulladás csökkentésében.

Vizsgára-, vagy szellemileg megerőltető munkára készülsz?

Készítsd fel a szervezeted egy lenmagolaj kúrával. Az agy működéséhez elengedhetetlenek azok az esszenciális zsírsavak, melyek a növényi olajok közül a lenmagolajban találhatók meg a legnagyobb mennyiségben (pl.: Omega-3 zsírsav). Már pár napi használat után érezhető lehet a testi-lelki könnyebbség, az erőnlét megnövekedése és a gondolkodás könnyedebbé válása.

A szív- és érrendszer szakértő karbantartója

Gyümölcsöztetheted a lenmagolaj áldásos hatását akkor is, ha szív- és érrendszeri problémákkal küzdesz, vagy csak meg szeretnéd óvni az egészségedet. A szív fokozottabb igénybevétele esetén (pl.: sportolóknak, vagy nagy melegben dolgozóknak) is ajánlatos a lenmagolaj napi szintű fogyasztása. Kúraszerű alkalmazása gyulladáscsökkentő lehet, védheti az érfalat, valamint segíthet a vérnyomás- és a vér koleszterinszintjének a csökkentésében.

Idegrendszer- és az agyműködés támogatása lenmagolajjal

Az idegrendszer- és az agy megfelelő működéséhez elengedhetetlenek a jó minőségű, esszenciális, telítetlen zsírsavak. Az ingerület átvitelben szerepet játszó idegrostok (axonok = neuritok) védelmét szolgáló myelinhüvely építőkövei között megtalálhatók a zsírsavak (lipidek). Ezért a lenmagolaj segíthet a bél-agy tengely támogatásában, ill. a myelinhüvely védelmében.

A haj csodás ápolószere

A hajmosás előtti, lenmagolajos hajpakolás megújíthatja a fejbőrt és a száraz, töredezett hajszálakat. Csak annyi a teendőd, hogy lenmagolajjal kend be- és masszírozd is át a fejbőröd. A hajszálaidon is simítsd végig a kezed. Várj pár órát (vagy amennyit tudsz) és mosd meg a hajad, ahogy szoktad. Hajszárítás után pár csepp lenmagolajjal ápolhatod is a hajvégeidet.

Vagy készíts kevert hajpakolást: 3 evőkanálnyi argánolajba (vagy mandulaolajba, vagy olíva olajba) cseppents 10 csepp lenmagolajat és jól keverd össze az olajokat. Készíts hajpakolást ugyanúgy, mint a lenmagolaj esetében, majd moss hajat. Önmagában a lenmagolaj is megszépítheti a hajad és megtisztíthatja a fejbőröd. Azonban az argánolajos keverék kúraszerű használatától a tavaszi és őszi, valamint a változókori hajhullás is csökkenhet.

Bőrápolás, bőrsérülések és kisebb égések kezelése a természet erejével

A lenmagolajat a bőrápolásban is régóta- és eredményesen alkalmazzák. Táplálhatja és regenerálhatja a száraz, érzékeny bőrt, valamint segíthet a bőr kisebb gyulladásainak csökkentésében. Alkalmazható kisebb fokú égések (és napégés) tüneteinek enyhítésére. Csökkentheti a gyulladást, segíthet a feszülő bőr rugalmasságának visszaállításában és gyengéden ápol. De használhatod arckrém és testápoló helyett, vagy akár sminkeltávolító olajként.

Ha a hidegtől, vagy a náthától érzékennyé vált a bőröd, kend be egy csöppnyi lenmagolajjal, ettől gyorsabban regenerálódhat az érintett terület. Bátran kend a szádra is, csak előnyödre válik, ha picikét lenyelnél belőle. Pár csepp lenmagolaj olaj kúraszerű használatától a száraz, érdes könyök is puhább, rugalmasabb és kellemesebb tapintású lehet.

A sokoldalúsága miatt érdemes az otthonod, vagy a nyaralód hűtőszekrényének állandó darabjává tenni a lenmagolajat.

Égés/napégés esetén ne feledd, hogy mindig a hideg vizes hűtés legyen az első lépés!

Ekcéma és pikkelysömör gondozásában is segítséget nyútjhat

Nép megfigyelések alapján a lenmagolajjal történő, kúraszerű (legalább 6 hétig tartó) bőrápolással ekcéma és pikkelysömör esetén is sokat javulhatnak a tünetek. Ezért ezeknél a problémáknál különösen javasolt a használata. 

A még optimálisabb hatás eléréséhez más magolajokkal is keverheted (pl.: bio argán olaj, bio mandula olaj, bio kendermag olaj, csipkebogyómag olaj, dió olaj).

Ízületi gyulladás ellen lenmagolaj

Ízületi gyulladás esetén külsőleg (a fájó izületekre kenve) és belsőleg használva is sokat segíthet a tünetek enyhítésében, valamint a gyulladás csökkentésében. A legkedvezőbb hatás eléréséhez a belsőleges használata mellett alkalmazd a bőrödön is kúraszerűen. Naponta 3-5-ször javasolt bekenni vele a fájó területet.

Így használd!

Napi 1-2 teáskanál (1-2 X 2 ml) önmagában fogyasztva, valamint salátába, smoothie-ba, vagy készételbe keverve. Az olaj fogyasztásánál vegyed figyelembe, hogy az eredeti, pozitív tulajdonságait hőkezelés nélkül tartja meg. A legoptimálisabb hatás eléréséhez célszerű a reggeli és az esti étkezés (vagy lefekvés) előtt 15-20 perccel fogyasztani.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl!

Erre figyelj!

Gyerekektől elzárva tartandó! Tárolása fénytől védett, száraz, hűvös helyen és zárt kupakkal javasolt.

A termékünk nem helyettesíti a testre szabott, egészséges étrendet és a testre szabott mozgásformát. A termékünk nem alkalmas betegségek gyógyítására és az orvosi kezelés helyettesítésére. Betegség esetén a termékünk használatát kérjük, hogy beszéld meg a kezelőorvosoddal és/vagy a gyógyszerészeddel. Ha a termékünkre-, vagy annak bármelyik összetevőjére érzékeny, ill. allergiás vagy, kérjük, hogy kerüld a használatát!

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Solio hidegen sajtolt lenmagolaj 500 ml

2.125 Ft
A gyártó összes terméke: Solio
Cikkszám: 5997259370624
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Biogold bio lenmagolaj 250 ml

2.080 Ft
A gyártó összes terméke: Biogold
Cikkszám: 5999883161074
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Olajütő lenmagolaj 250 ml

2.385 Ft
A gyártó összes terméke: Olajütő
Cikkszám: 5999884727125
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Nature Cookta lenmagolaj, 250 ml

1.920 Ft
A gyártó összes terméke: Nature Cookta
Cikkszám: 5999884818991
Kifutott, nem rendelhető

Rapunzel bio Len étolaj, szűz, 100 ml

1.880 Ft
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040235552
Raktáron

Benefitt Olaj Lenmag 250ml

2.450 Ft
A gyártó összes terméke: Benefitt
Cikkszám: 5999542644511
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Grapoila lenmagolaj 250 ml

1.805 Ft
A gyártó összes terméke: Grapoila
Cikkszám: 5999885217212
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Perfekt Natura Lenmag olaj 250 ml

2.560 Ft
A gyártó összes terméke: Perfekt Natura
Cikkszám: 5999887282034
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)