Leírás és Paraméterek
A ghi vaj finom ízű és finom vajas aromájú tisztított vaj. Főzéshez ideális, magas füstölési pontja (250°C) miatt különösen alkalmas sült ételek készítésére. Mindenki szereti, aki érzékeny a tejtermékekre. Nem tartalmaz sem laktózt, sem kazeint.
A ghee készítés eljárása során a vajból minden könnyen romló komponens eltávozik. A vaj felforralása után elpárolog a nedvesség nagy része. A tejfehérje és a tejcukor kiválik, a fehérje fehér réteget képezve lesüllyed, a megolvadt vaj tetején pedig hab jelenik meg.
A habot leszedve és a fehér alsó fehérjeréteget visszahagyva a középső zsiradékrétegből lesz a ghí.
Az előállítása azért alakult ki, mert a trópusi környezetben nem volt megoldható a hűtés, és ezzel az eljárással az eltarthatóságot érték el. A hevítéssel a tejfehérje is és a tejcukor is elválik, majd a maradék zsiradék képezi a ghít vagy más néven ghee-t.
Felhasználási javaslat: Olaj és zsír helyett főzéshez, sütéshez. Az indiai konyha alapvető hozzávalója, alapanyaga. Az Ajurvédikus konyhában, gyógyászatban csak ezt használják. Ajurvédikus masszázsban is ezt használják. A Ghee ideális rántotthúsok sütésére, a magas gyulladás pontja miatt, egészen 250 C fokig hevíthető. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtőben tartva szilárd.
Összetevők: Bio tisztított vaj tehéntejből.
Átlagos tápérték 100g termékben:
- energia: 3703 kJ/901 kcal
- zsír: 99,8 g; ebből telített zsírsavak: 66 g
- szénhidrát:0,5 g ebből cukor: 0,5 g
- fehérje: 0,1 g
- só: 0 g
Felbontás után hűtőben tárolandó, és 3 hónapon belül fogyasztandó.
Leírás
A ghi vaj finom ízű és finom vajas aromájú tisztított vaj. Főzéshez ideális, magas füstölési pontja (250°C) miatt különösen alkalmas sült ételek készítésére. Mindenki szereti, aki érzékeny a tejtermékekre. Nem tartalmaz sem laktózt, sem kazeint.
A ghee készítés eljárása során a vajból minden könnyen romló komponens eltávozik. A vaj felforralása után elpárolog a nedvesség nagy része. A tejfehérje és a tejcukor kiválik, a fehérje fehér réteget képezve lesüllyed, a megolvadt vaj tetején pedig hab jelenik meg.
A habot leszedve és a fehér alsó fehérjeréteget visszahagyva a középső zsiradékrétegből lesz a ghí.
Az előállítása azért alakult ki, mert a trópusi környezetben nem volt megoldható a hűtés, és ezzel az eljárással az eltarthatóságot érték el. A hevítéssel a tejfehérje is és a tejcukor is elválik, majd a maradék zsiradék képezi a ghít vagy más néven ghee-t.
Felhasználási javaslat: Olaj és zsír helyett főzéshez, sütéshez. Az indiai konyha alapvető hozzávalója, alapanyaga. Az Ajurvédikus konyhában, gyógyászatban csak ezt használják. Ajurvédikus masszázsban is ezt használják. A Ghee ideális rántotthúsok sütésére, a magas gyulladás pontja miatt, egészen 250 C fokig hevíthető. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtőben tartva szilárd.
Összetevők: Bio tisztított vaj tehéntejből.
Átlagos tápérték 100g termékben:
- energia: 3703 kJ/901 kcal
- zsír: 99,8 g; ebből telített zsírsavak: 66 g
- szénhidrát:0,5 g ebből cukor: 0,5 g
- fehérje: 0,1 g
- só: 0 g
Felbontás után hűtőben tárolandó, és 3 hónapon belül fogyasztandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.