Leírás és Paraméterek
Rövid szemű, kicsit rágós, diós ízű. Vérkoleszterin-csökkentő hatású, javítja a vérkeringést és az emésztést. A vörös rizst 800 éve fogyasztják a különböző betegségek kezelése céljából. Tesztek szerint fél év fogyasztás után akár 20%-os koleszterinszint csökkenést érhetünk el.
A vörös rizs egyik alkotóeleme, a monakolin K gyakorlatilag természetes, növényi változata az egyik legnagyobb forgalmú koleszterincsökkentő sztatin gyógyszernek. Alacsony glikémiás indexű, stabilizálja a vércukor szintet, gluténmentes. (A glikémiás index arra utal, hogy milyen hamar szívódik fel a szénhidrát a szervezetben. Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így hosszan tartó telítettség érzést okoznak)
Felhasználási javaslat: Nagyon finom jázmin rizzsel vagy barna rizzsel kombinálva, salátákba, húsok mellé köretnek. Főzéskor a színe vörösebb lesz. Ha kombináljuk más rizzsel, főzzük külön, mert a vörös rizs beszínezi a főzőlevet. Főzési idő: 35-40 perc
Leírás
Rövid szemű, kicsit rágós, diós ízű. Vérkoleszterin-csökkentő hatású, javítja a vérkeringést és az emésztést. A vörös rizst 800 éve fogyasztják a különböző betegségek kezelése céljából. Tesztek szerint fél év fogyasztás után akár 20%-os koleszterinszint csökkenést érhetünk el.
A vörös rizs egyik alkotóeleme, a monakolin K gyakorlatilag természetes, növényi változata az egyik legnagyobb forgalmú koleszterincsökkentő sztatin gyógyszernek. Alacsony glikémiás indexű, stabilizálja a vércukor szintet, gluténmentes. (A glikémiás index arra utal, hogy milyen hamar szívódik fel a szénhidrát a szervezetben. Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így hosszan tartó telítettség érzést okoznak)
Felhasználási javaslat: Nagyon finom jázmin rizzsel vagy barna rizzsel kombinálva, salátákba, húsok mellé köretnek. Főzéskor a színe vörösebb lesz. Ha kombináljuk más rizzsel, főzzük külön, mert a vörös rizs beszínezi a főzőlevet. Főzési idő: 35-40 perc