Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
Giga15

Greenmark bio pisztácia 100 g

2.145 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999562481462
A gyártó összes terméke: GreenMark
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 43

Leírás és Paraméterek

Mint általában a csonthéjas magok, a pisztácia is igazi csemege. Ennél is fontosabb azonban, hogy bőségesen tartalmaz egészségvédő tápanyagokat, többek között segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, védi a szemet, valamint antioxidáns és rákellenes hatásokkal rendelkezik. Nem mindegy azonban, hogy mennyit fogyasztunk belőle, ugyanis a pisztáciának magas a kalóriatartalma, illetve allergiás reakciókat is kiválthat.

A pisztácia az Ázsiából származó, akár tíz, tizenkét méter magasra megnövő Pistacia vera fa termése. A növény valódi matuzsálemi kort is megélhet, egyes példányok kora meghaladja a háromszáz évet.

Európába az arabok révén került a belül zöldes-lilás árnyalatú, vékony hártyával fedett csonthéjas gyümölcs, amelyet általában augusztustól októberig szüretelnek. Nem tartozik a legolcsóbb termések közé, aminek elsődleges oka, hogy a pisztácia fa csak kétévente terem. Amikor érett, a pisztácia csonthéja kicsit megnyílik: külleme miatt sok helyen vidám, vagy mosolygós gyümölcsnek is nevezik. A leggyakrabban csak ropogtatnivalóként vagy salátákra szórva fogyasztjuk, a mediterrán és arab konyha azonban sokkal szélesebb körben használja: készülnek vele sütemények, fagylaltok sőt, a híres olasz mortadella felvágott egyik elengedhetetlen alapanyaga. Szerencsére frissen, vagy pörkölve egyre gyakrabban kerül asztalunkra, így jótékony összetevőinek köszönhetően hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez.

Egészséges pisztácia:

Mint általában a csonthéjas magvak, a pisztácia is bővelkedik egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek csökkentik a vér LDL (rossz) koleszterinszintjét. Ennek köszönhetően a pisztácia fogyasztása mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, valamint hozzájárul tüneteik enyhítéséhez. Ezek a zsírsavak −arginin, aszparaginsav, glutaminsav, fenilalanin, szerin, valin, treonin, tirozin, lizin, leucin, hisztidin, izoleucin, glicin, prolin, triptofán, cisztin, alanin és metionin− nem csak szívünket óvják: a pisztácia vitaminjai –A,- B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-, E- és K-vitamin− segítségével táplálják és ápolják a bőrünket. Száraz, hámló bőr esetén kifejezetten áldásos lehet.

A pisztácia bőven tartalmaz ásványi anyagokat, ezek közül a fontosabb a kalcium, foszfor, kálium, vas, cink, magnézium, mangán, szelén, fluor és a réz. A réz elősegíti a vas felszívódását, tehát fokozza a vörösvérsejtek termelődését, ezáltal a vérszegénység egyik leghatékonyabb ellenszere.

A pisztáciában lévő A-vitamin, a vas, a foszfor és az izoflafonoidok együttesen erősítik az idegrendszert, megóvnak a korai demenciától, és az agy degeneratív betegségeivel szemben. Mivel a pisztácia védi a szem egészségét, ezért segítségével lassítható a korral járó látáscsökkenés, valamint a már kialakult elváltozások mértéke enyhíthető. Antioxidánsai megkötik a káros szabad gyököket, ennek köszönhetően a pisztácia akadályozza a bőr idő előtti öregedését, a gyulladások, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulását (a pisztácia a tüdőrák esetében különösen hasznos lehet).

Antibakteriális, gombaellenes és sejtmegújító tulajdonságai révén részt vesz az irritált bélrendszer állapotának helyreállításába, ahogyan fertőtleníthetjük vele szájüregünket is. Sőt, pár szem pisztácia a szaggató fogfájást is képes csillapítani. Nem tartalmaz nátriumot, ezért frissen a magas vérnyomásban szenvedők is bátran fogyaszthatják.

A pisztácia, mint minden csonthéjas gyümölcs, allergiás reakciókat válthat ki. Fogyókúrák alkalmával, szintén bánjunk csínján a fogyasztásával, mivel 100 g pisztácia nagyjából 600 kalóriát tartalmaz, amelynek nagy részét −56%− zsírok, −27%− szénhidrátok és −18%− fehérjék teszik ki. Szerencsére ahhoz, hogy élvezzük jótékony hatását, elég naponta csak pár szemet fogyasztani belőle. Karakteres ízének köszönhetően, ha ételek alapanyagként használjuk fel, szintén minimális mennyiségre van rá belőle szükségünk.
 

Leírás

Mint általában a csonthéjas magok, a pisztácia is igazi csemege. Ennél is fontosabb azonban, hogy bőségesen tartalmaz egészségvédő tápanyagokat, többek között segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, védi a szemet, valamint antioxidáns és rákellenes hatásokkal rendelkezik. Nem mindegy azonban, hogy mennyit fogyasztunk belőle, ugyanis a pisztáciának magas a kalóriatartalma, illetve allergiás reakciókat is kiválthat.

A pisztácia az Ázsiából származó, akár tíz, tizenkét méter magasra megnövő Pistacia vera fa termése. A növény valódi matuzsálemi kort is megélhet, egyes példányok kora meghaladja a háromszáz évet.

Európába az arabok révén került a belül zöldes-lilás árnyalatú, vékony hártyával fedett csonthéjas gyümölcs, amelyet általában augusztustól októberig szüretelnek. Nem tartozik a legolcsóbb termések közé, aminek elsődleges oka, hogy a pisztácia fa csak kétévente terem. Amikor érett, a pisztácia csonthéja kicsit megnyílik: külleme miatt sok helyen vidám, vagy mosolygós gyümölcsnek is nevezik. A leggyakrabban csak ropogtatnivalóként vagy salátákra szórva fogyasztjuk, a mediterrán és arab konyha azonban sokkal szélesebb körben használja: készülnek vele sütemények, fagylaltok sőt, a híres olasz mortadella felvágott egyik elengedhetetlen alapanyaga. Szerencsére frissen, vagy pörkölve egyre gyakrabban kerül asztalunkra, így jótékony összetevőinek köszönhetően hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez.

Egészséges pisztácia:

Mint általában a csonthéjas magvak, a pisztácia is bővelkedik egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek csökkentik a vér LDL (rossz) koleszterinszintjét. Ennek köszönhetően a pisztácia fogyasztása mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, valamint hozzájárul tüneteik enyhítéséhez. Ezek a zsírsavak −arginin, aszparaginsav, glutaminsav, fenilalanin, szerin, valin, treonin, tirozin, lizin, leucin, hisztidin, izoleucin, glicin, prolin, triptofán, cisztin, alanin és metionin− nem csak szívünket óvják: a pisztácia vitaminjai –A,- B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-, E- és K-vitamin− segítségével táplálják és ápolják a bőrünket. Száraz, hámló bőr esetén kifejezetten áldásos lehet.

A pisztácia bőven tartalmaz ásványi anyagokat, ezek közül a fontosabb a kalcium, foszfor, kálium, vas, cink, magnézium, mangán, szelén, fluor és a réz. A réz elősegíti a vas felszívódását, tehát fokozza a vörösvérsejtek termelődését, ezáltal a vérszegénység egyik leghatékonyabb ellenszere.

A pisztáciában lévő A-vitamin, a vas, a foszfor és az izoflafonoidok együttesen erősítik az idegrendszert, megóvnak a korai demenciától, és az agy degeneratív betegségeivel szemben. Mivel a pisztácia védi a szem egészségét, ezért segítségével lassítható a korral járó látáscsökkenés, valamint a már kialakult elváltozások mértéke enyhíthető. Antioxidánsai megkötik a káros szabad gyököket, ennek köszönhetően a pisztácia akadályozza a bőr idő előtti öregedését, a gyulladások, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulását (a pisztácia a tüdőrák esetében különösen hasznos lehet).

Antibakteriális, gombaellenes és sejtmegújító tulajdonságai révén részt vesz az irritált bélrendszer állapotának helyreállításába, ahogyan fertőtleníthetjük vele szájüregünket is. Sőt, pár szem pisztácia a szaggató fogfájást is képes csillapítani. Nem tartalmaz nátriumot, ezért frissen a magas vérnyomásban szenvedők is bátran fogyaszthatják.

A pisztácia, mint minden csonthéjas gyümölcs, allergiás reakciókat válthat ki. Fogyókúrák alkalmával, szintén bánjunk csínján a fogyasztásával, mivel 100 g pisztácia nagyjából 600 kalóriát tartalmaz, amelynek nagy részét −56%− zsírok, −27%− szénhidrátok és −18%− fehérjék teszik ki. Szerencsére ahhoz, hogy élvezzük jótékony hatását, elég naponta csak pár szemet fogyasztani belőle. Karakteres ízének köszönhetően, ha ételek alapanyagként használjuk fel, szintén minimális mennyiségre van rá belőle szükségünk.
 

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Naturmind chia mag, fekete, 500 g

2.140 Ft
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559313455
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

GreenMark bio kék mák, 250 g

2.165 Ft
A gyártó összes terméke: GreenMark
Cikkszám: 5999884931546
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

GreenMark bio egész aszalt füge, 250 g

2.165 Ft
A gyártó összes terméke: GreenMark
Cikkszám: 5999884931690
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Biomenü bio nyers perui kakaóbab egész, 125 g

2.125 Ft
A gyártó összes terméke: Biomenü
Cikkszám: 5999886305192
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Vegetár aszalt vörösáfonya, 250 g

2.125 Ft
A gyártó összes terméke: Vegetár
Cikkszám: 5999548860175
Jelenleg nem kapható

Bulkshop kesudió nyers 250g

2.175 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565034207
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bulkshop ananász aszalt 250g

2.110 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565030780
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bulkshop diákcsemege 500g

2.205 Ft
A gyártó összes terméke: Bulkshop
Cikkszám: 5999565030223
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)