Leírás és Paraméterek
Gluténmentes
Élesztő nélkül
Diétás
Megszokott, hagyományos ízek
Fehérjeforrás
Hosszan friss
Élelmi rostban gazdag
Kelesztést nem igényel
könnyen kezelhető lisztkeverék
sütőporral elkészíthető
természetes módon gluténmentes
széleskörűen felhasználható
A diétás étrendet követők és gluténérzékenyek diétájába is tökéletesen beilleszthető lisztkeverékünk, melyből klasszikus vékony-tésztás pizza és ízletes kenyérlángos (langalló) egyaránt készíthető. Válogatott összetevőinek köszönhetően több, mint 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a hagyományos pizza és kenyérlángos tésztáknál, viszont ízvilágában és a tészta textúrájában egyaránt ezeket idézi. Változatos szószokkal és feltétekkel elkészítve pedig egyenesen feledteti velünk, hogy egy reform élelmiszert fogyasztunk.
Hozzávalók 1 tepsi pizzához vagy kenyérlángoshoz:
200 g szénhidrátcsökkentett Pizza & Kenyérlángos lisztkeverék
5 g só (BeneFitt himalája só)
Térfogatnövelők:
10 g sütőpor
vagy 7 g Benefitt Szódabikarbóna + 3 g BENEFITT Citromsav
4 db közepes méretű tojás (vagy 6 db sárgája)
3 evőkanál olívaolaj
200/300 ml langyos víz
Pizza elkészítési javaslat: A kimért hozzávalókat keverje el 200 ml langyos vízzel, majd alapos összegyúrást követően pihentesse 15 percig. Olajos kézzel nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra, majd helyezze sütőpapírral borított tepsibe vagy pizzasütő formára. Ízlés szerint gazdagítsa szószokkal és különféle feltétekkel, majd légkeveréses sütőben 220 fokon süsse 20 perc alatt készre. A megadott sütési idők irányadóak.
Kenyérlángos (langalló) elkészítési javaslat: Egy keverőtálban dolgozza össze a felsorolt hozzávalókat 300 ml vízzel, majd óvatosan keverje hozzá a habbá vert tojásokat is. Az így kapott hígabb tésztát kanalazza egy sütőpapírral bélelt tepsi formába és légkeveréses sütőben 190 fokon süsse 20 percig a tésztát. Vegye ki a sütőből és gazdagítsa ízlése szerint szószokkal és különféle feltétekkel, majd ezekkel együtt süsse további 5-10 percig, szükség szerint. A megadott sütési idők irányadóak.
Extra tippek: Ha Ön nem fogyaszthat tojásfehérjét, akkor a 6 db tojássárgáját próbálja habosítani és ezzel dolgozzon, ebben az esetben plusz folyadék hozzáadására lehet szükség.
Összetevők: tápióka keményítő, gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), barnarizs liszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj liszt, stabilizátor (hydroxi-propil-metilcellulóz), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1173 kJ (293 kcal)
Zsír: 2.6 g
Ebből telített zsírsavak 0.9 g
Szénhidrát: 43 g
Ebből cukor: 0.7 g
Rost: 28 g
Fehérje: 11 g
Só: 0.25 g
Nettó tömeg: 500 g
Leírás
Gluténmentes
Élesztő nélkül
Diétás
Megszokott, hagyományos ízek
Fehérjeforrás
Hosszan friss
Élelmi rostban gazdag
Kelesztést nem igényel
könnyen kezelhető lisztkeverék
sütőporral elkészíthető
természetes módon gluténmentes
széleskörűen felhasználható
A diétás étrendet követők és gluténérzékenyek diétájába is tökéletesen beilleszthető lisztkeverékünk, melyből klasszikus vékony-tésztás pizza és ízletes kenyérlángos (langalló) egyaránt készíthető. Válogatott összetevőinek köszönhetően több, mint 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a hagyományos pizza és kenyérlángos tésztáknál, viszont ízvilágában és a tészta textúrájában egyaránt ezeket idézi. Változatos szószokkal és feltétekkel elkészítve pedig egyenesen feledteti velünk, hogy egy reform élelmiszert fogyasztunk.
Hozzávalók 1 tepsi pizzához vagy kenyérlángoshoz:
200 g szénhidrátcsökkentett Pizza & Kenyérlángos lisztkeverék
5 g só (BeneFitt himalája só)
Térfogatnövelők:
10 g sütőpor
vagy 7 g Benefitt Szódabikarbóna + 3 g BENEFITT Citromsav
4 db közepes méretű tojás (vagy 6 db sárgája)
3 evőkanál olívaolaj
200/300 ml langyos víz
Pizza elkészítési javaslat: A kimért hozzávalókat keverje el 200 ml langyos vízzel, majd alapos összegyúrást követően pihentesse 15 percig. Olajos kézzel nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra, majd helyezze sütőpapírral borított tepsibe vagy pizzasütő formára. Ízlés szerint gazdagítsa szószokkal és különféle feltétekkel, majd légkeveréses sütőben 220 fokon süsse 20 perc alatt készre. A megadott sütési idők irányadóak.
Kenyérlángos (langalló) elkészítési javaslat: Egy keverőtálban dolgozza össze a felsorolt hozzávalókat 300 ml vízzel, majd óvatosan keverje hozzá a habbá vert tojásokat is. Az így kapott hígabb tésztát kanalazza egy sütőpapírral bélelt tepsi formába és légkeveréses sütőben 190 fokon süsse 20 percig a tésztát. Vegye ki a sütőből és gazdagítsa ízlése szerint szószokkal és különféle feltétekkel, majd ezekkel együtt süsse további 5-10 percig, szükség szerint. A megadott sütési idők irányadóak.
Extra tippek: Ha Ön nem fogyaszthat tojásfehérjét, akkor a 6 db tojássárgáját próbálja habosítani és ezzel dolgozzon, ebben az esetben plusz folyadék hozzáadására lehet szükség.
Összetevők: tápióka keményítő, gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), barnarizs liszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj liszt, stabilizátor (hydroxi-propil-metilcellulóz), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1173 kJ (293 kcal)
Zsír: 2.6 g
Ebből telített zsírsavak 0.9 g
Szénhidrát: 43 g
Ebből cukor: 0.7 g
Rost: 28 g
Fehérje: 11 g
Só: 0.25 g
Nettó tömeg: 500 g
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.