Leírás és Paraméterek
A márkáról
A Benefitt a több mint húszéves, 100%-ban magyar tulajdonú BGB Interherb Kft. egyik meghatározó termékcsaládja. Kínálatukban széles választékban megtalálhatók a glutén- és laktózmentes, szénhidrát csökkentett készítményektől kezdve a lisztkeverékeken, reform köreteken, olajokon, teákon, szuperfoodokon keresztül a kollagénekig számos termék.
Gluténmentes kenyérliszt kompromisszumok nélküli, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Lassan felszívódó szénhidrátokat (kölesliszt, tápiókakeményítő) és rostokat (útifűmaghéj, bambuszrost) biztosító jóízű reformélelmiszer, értékes beltartalmú, válogatott összetevőkből.
- finom, jóízű kenyér
- kenyérhez, zsömléhez és bagetthez
- könnyen kezelhető lisztkeverék
- élesztővel és sütőporral egyaránt elkészíthető
- kukoricamentes, tojásmentes, tejmentes, szójamentes, tartósítószermentes
- természetes módon glutén- és laktózmentes
- széleskörűen felhasználható
- hosszan friss
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 4 db kis cipóhoz:
200 g Gluténmentes kenyér lisztkeverék
4 g só (BeneFitt himalája só)
4 g sütőpor/ 3,5g szárított élesztő
1-2 evőkanál olívaolaj
180 ml langyos víz
A kimért lisztkeverékhez keverd hozzá az olívaolajat, sót, sütőport (vagy szárított élesztőt) és a langyos vizet, majd alapos összegyúrást követően egy fedett tálban 10 percig szoba hőmérsékleten pihentesd. Olajos kézzel formázz 4 db azonos méretű cipót, egy késsel ejts bevágásokat a tetejükön és helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsibe. Közben a 220 fokon előmelegített légkeveréses sütőt állítsd 180 fokra, helyezd be a tepsit, és a sütés első tíz percében használd a gőzfunkciót (vagy helyezz a tepsi alá egy hőálló edényben forró vizet). 10 perc sütést követően zárd el a gőzfunkciót, vagy óvatosan vedd ki a forróvizes edényt, majd egy késsel szúrj apró lyukakat a cipóba, hogy a forró gőz távozhasson. További 45 percig hagyd a sütőt 180 fokon, befejezésül 10 percre állítsd 210 fokra és felső sütés funkcióra, hogy a kis cipók kérge aranybarnára sülhessen. Ha a felső sütés előtt lekened a cipókat olívaolajjal, akkor még szebb színük lesz.
A megadott sütési idők csak irányadóak.
Összetevők:
- kölesliszt
- tápiókakeményítő
- bambuszrost liszt
- útifűmaghéjliszt
Tápérték 100 g:
Energia 774 kJ/184 kCal
Zsír 1.3 g
amelyből telített zsírsavak 0.3 g
Szénhidrát 32 g
amelyből cukor 0 g
Fehérje 5 g
Só 0.08 g
Élelmi rost 12 g
Szoba hőmérsékleten (15-25 C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárd vissza a termék csomagolását.
Leírás
A márkáról
A Benefitt a több mint húszéves, 100%-ban magyar tulajdonú BGB Interherb Kft. egyik meghatározó termékcsaládja. Kínálatukban széles választékban megtalálhatók a glutén- és laktózmentes, szénhidrát csökkentett készítményektől kezdve a lisztkeverékeken, reform köreteken, olajokon, teákon, szuperfoodokon keresztül a kollagénekig számos termék.
Gluténmentes kenyérliszt kompromisszumok nélküli, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Lassan felszívódó szénhidrátokat (kölesliszt, tápiókakeményítő) és rostokat (útifűmaghéj, bambuszrost) biztosító jóízű reformélelmiszer, értékes beltartalmú, válogatott összetevőkből.
- finom, jóízű kenyér
- kenyérhez, zsömléhez és bagetthez
- könnyen kezelhető lisztkeverék
- élesztővel és sütőporral egyaránt elkészíthető
- kukoricamentes, tojásmentes, tejmentes, szójamentes, tartósítószermentes
- természetes módon glutén- és laktózmentes
- széleskörűen felhasználható
- hosszan friss
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 4 db kis cipóhoz:
200 g Gluténmentes kenyér lisztkeverék
4 g só (BeneFitt himalája só)
4 g sütőpor/ 3,5g szárított élesztő
1-2 evőkanál olívaolaj
180 ml langyos víz
A kimért lisztkeverékhez keverd hozzá az olívaolajat, sót, sütőport (vagy szárított élesztőt) és a langyos vizet, majd alapos összegyúrást követően egy fedett tálban 10 percig szoba hőmérsékleten pihentesd. Olajos kézzel formázz 4 db azonos méretű cipót, egy késsel ejts bevágásokat a tetejükön és helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsibe. Közben a 220 fokon előmelegített légkeveréses sütőt állítsd 180 fokra, helyezd be a tepsit, és a sütés első tíz percében használd a gőzfunkciót (vagy helyezz a tepsi alá egy hőálló edényben forró vizet). 10 perc sütést követően zárd el a gőzfunkciót, vagy óvatosan vedd ki a forróvizes edényt, majd egy késsel szúrj apró lyukakat a cipóba, hogy a forró gőz távozhasson. További 45 percig hagyd a sütőt 180 fokon, befejezésül 10 percre állítsd 210 fokra és felső sütés funkcióra, hogy a kis cipók kérge aranybarnára sülhessen. Ha a felső sütés előtt lekened a cipókat olívaolajjal, akkor még szebb színük lesz.
A megadott sütési idők csak irányadóak.
Összetevők:
- kölesliszt
- tápiókakeményítő
- bambuszrost liszt
- útifűmaghéjliszt
Tápérték 100 g:
Energia 774 kJ/184 kCal
Zsír 1.3 g
amelyből telített zsírsavak 0.3 g
Szénhidrát 32 g
amelyből cukor 0 g
Fehérje 5 g
Só 0.08 g
Élelmi rost 12 g
Szoba hőmérsékleten (15-25 C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárd vissza a termék csomagolását.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.