Leírás és Paraméterek
A márkáról
A Benefitt a több mint húszéves, 100%-ban magyar tulajdonú BGB Interherb Kft. egyik meghatározó termékcsaládja. Kínálatukban széles választékban megtalálhatók a glutén- és laktózmentes, szénhidrát csökkentett készítményektől kezdve a lisztkeverékeken, reform köreteken, olajokon, teákon, szuperfoodokon keresztül a kollagénekig számos termék.
Gluténmentes kenyérliszt valódi fehér kenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.
- könnyen kezelhető lisztkeverék
- akár nagyméretű kenyerekhez is
- természetes módon glutén- és laktózmentes
- széleskörűen felhasználható
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 1 db kenyérhez:
- 300 g Gluténmentes Kenyér lisztkeverék
- 2 g szárított élesztő
- 2 evőkanál növényi olaj (olívaolaj ajánlott)
- 220 ml langyos víz
Elkészítés hagyományos sütőben: Az élesztőt alaposan keverd el a kimért liszttel, majd add hozzá a folyékony hozzávalókat. Alapos átgyúrást követően 25 percig, letakarva pihentesd a tésztát (25-30 fokon). Formázz kenyeret a tésztából és kb. 40 perc alatt süsd készre 180 fokon.
Extra tippek:
Szórd meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, így könnyebb a gyúrás és a formázás. A kenyér héja rópogósabbra és barnára sül, ha a javasolt sütési időt követően a felszínét növényi olajjal átkened és 200 fokon, felső sütéssel újabb 10-15 percig sütöd. A frissen sült kenyeret rácson hagyd kihűlni, majd ezt követően szeleteld.
Elkészítés kenyérsütő gépben: A langyos vizet és a növényi olajat öntsd a kenyérsütő keverő tartályába. Egy külön edénybe mérd ki a kenyérlisztet, keverd hozzá a porélesztőt, majd óvatosan öntsd a tál tartalmát a keverő tartályba. „Alap” vagy „gluténmentes” programon indítsd el a készüléket (kb. 2-2,5 óra a teljes program).
Extra tippek:
Amennyiben ropogós héjú kenyeret szeretnél sütni, a program leteltével indítsd el pluszban csak a sütési programot (kb. 15 perc), vagy vedd ki óvatosan a formából a kenyeret (ilyenkor még forró!) és hagyományos sütőben, felső sütéssel, süsd újabb 10-15 percig, 200 fokon.
Megjegyzés, tanácsok:
Kenyérsütő gépenként eltérő lehet a programok hossza és a ciklusok száma, de általában az „Alap” program 2 dagasztási és kelesztési, illetve egy sütési ciklust tartalmaz. A beállításoknál javasoljuk a közepes méretű kenyér (700-750g), közepesen átsütve és kb. 2-2,5 óra sütési idő opciók választását.
Kérjük vedd figyelembe, hogy a különböző típusú kenyérsütő gépeknek eltérhetnek a keverő tartály és keverő lapát méretei, így előfordulhat, hogy az összetevőkből arányosan valamennyivel kevesebbet vagy többet kell bemérni a gép kialakításának megfelelően.
Bátran kísérletezz kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növeld vagy csökkentsd a sütési időket, illetve arányosan változtasd az alapanyagok mennyiségét is!
Összetevők:
- Kukoricakeményítő
- fehér rizsliszt
- Dextróz
- borsófehérje
- Himalája kristálysó
- útifűmaghéjliszt
- Stabilizátorok
- Hydroxi-propil-metilcellulóz
- guargumi
Tápérték 100 g:
Energia 1385 kJ/330 kCal
Zsír 0.5 g
amelyből telített zsírsavak 0.2 g
Szénhidrát 76 g
amelyből cukor 5.5 g
Fehérje 4.7 g
Só 3 g
Élelmi rost 1.6 g
Szoba hőmérsékleten (15-25 C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárd vissza a termék csomagolását.
Leírás
A márkáról
A Benefitt a több mint húszéves, 100%-ban magyar tulajdonú BGB Interherb Kft. egyik meghatározó termékcsaládja. Kínálatukban széles választékban megtalálhatók a glutén- és laktózmentes, szénhidrát csökkentett készítményektől kezdve a lisztkeverékeken, reform köreteken, olajokon, teákon, szuperfoodokon keresztül a kollagénekig számos termék.
Gluténmentes kenyérliszt valódi fehér kenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.
- könnyen kezelhető lisztkeverék
- akár nagyméretű kenyerekhez is
- természetes módon glutén- és laktózmentes
- széleskörűen felhasználható
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 1 db kenyérhez:
- 300 g Gluténmentes Kenyér lisztkeverék
- 2 g szárított élesztő
- 2 evőkanál növényi olaj (olívaolaj ajánlott)
- 220 ml langyos víz
Elkészítés hagyományos sütőben: Az élesztőt alaposan keverd el a kimért liszttel, majd add hozzá a folyékony hozzávalókat. Alapos átgyúrást követően 25 percig, letakarva pihentesd a tésztát (25-30 fokon). Formázz kenyeret a tésztából és kb. 40 perc alatt süsd készre 180 fokon.
Extra tippek:
Szórd meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, így könnyebb a gyúrás és a formázás. A kenyér héja rópogósabbra és barnára sül, ha a javasolt sütési időt követően a felszínét növényi olajjal átkened és 200 fokon, felső sütéssel újabb 10-15 percig sütöd. A frissen sült kenyeret rácson hagyd kihűlni, majd ezt követően szeleteld.
Elkészítés kenyérsütő gépben: A langyos vizet és a növényi olajat öntsd a kenyérsütő keverő tartályába. Egy külön edénybe mérd ki a kenyérlisztet, keverd hozzá a porélesztőt, majd óvatosan öntsd a tál tartalmát a keverő tartályba. „Alap” vagy „gluténmentes” programon indítsd el a készüléket (kb. 2-2,5 óra a teljes program).
Extra tippek:
Amennyiben ropogós héjú kenyeret szeretnél sütni, a program leteltével indítsd el pluszban csak a sütési programot (kb. 15 perc), vagy vedd ki óvatosan a formából a kenyeret (ilyenkor még forró!) és hagyományos sütőben, felső sütéssel, süsd újabb 10-15 percig, 200 fokon.
Megjegyzés, tanácsok:
Kenyérsütő gépenként eltérő lehet a programok hossza és a ciklusok száma, de általában az „Alap” program 2 dagasztási és kelesztési, illetve egy sütési ciklust tartalmaz. A beállításoknál javasoljuk a közepes méretű kenyér (700-750g), közepesen átsütve és kb. 2-2,5 óra sütési idő opciók választását.
Kérjük vedd figyelembe, hogy a különböző típusú kenyérsütő gépeknek eltérhetnek a keverő tartály és keverő lapát méretei, így előfordulhat, hogy az összetevőkből arányosan valamennyivel kevesebbet vagy többet kell bemérni a gép kialakításának megfelelően.
Bátran kísérletezz kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növeld vagy csökkentsd a sütési időket, illetve arányosan változtasd az alapanyagok mennyiségét is!
Összetevők:
- Kukoricakeményítő
- fehér rizsliszt
- Dextróz
- borsófehérje
- Himalája kristálysó
- útifűmaghéjliszt
- Stabilizátorok
- Hydroxi-propil-metilcellulóz
- guargumi
Tápérték 100 g:
Energia 1385 kJ/330 kCal
Zsír 0.5 g
amelyből telített zsírsavak 0.2 g
Szénhidrát 76 g
amelyből cukor 5.5 g
Fehérje 4.7 g
Só 3 g
Élelmi rost 1.6 g
Szoba hőmérsékleten (15-25 C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárd vissza a termék csomagolását.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.