Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
Giga15

Forpro magas fehérjetartartalmú szárított füstölt marhahús teriyaki 25 g

1.165 Ft
Cikkszám: 5999104000069
A gyártó összes terméke: Forpro
Raktárkészlet: Kifutott, nem rendelhető
Szerezhető hűségpontok: 24

Leírás és Paraméterek

A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT.

INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN "CHARQUI" VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI).

Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat "borc"-nak nevezték (a magyar "pörc" rokona).

A Dél-Afrikából származtatott "biltong" például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában.
Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott.

Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva).

A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák."
Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták.

Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül.

Felhasználás: Fogyasztásra kész. Felnyitás után 24 órán belül fogyassza el. Védőgázas csomagolás. A terméken időnként megjelenő vékony fehér réteg (sókristályok) a termék minőségét nem befolyásolja. Tárolás: Hűtés nélkül tárolandó, +5˙C és +35˙C között.


Kiszerelés: 1 X 25 g

Íz: Teriyaki

Összetétel: Marhahús (260g marhahús került felhasználásra 100g Beef Jerky előállításához), Kikkoman Teriyaki szójaszósz (víz, szójabab, búza, só, bor(tartalmaz kén-dioxidot), cukor, fűszerkivonatok, ecetkivonat, hagyma, fokhagyma), vörösborecet, fokhagyma, tartósítószerek: só, nátrium-nitrit (E250), vöröshagyma, barnacukor, feketebors, antioxidáns: nátrium eritorbát (E316), babérlevél, cayenne bors, szecsuáni bors, gyömbér. Allergének: Szójababot és búzát tartalmaz.

Leírás

A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT.

INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN "CHARQUI" VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI).

Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat "borc"-nak nevezték (a magyar "pörc" rokona).

A Dél-Afrikából származtatott "biltong" például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában.
Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott.

Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva).

A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák."
Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták.

Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül.

Felhasználás: Fogyasztásra kész. Felnyitás után 24 órán belül fogyassza el. Védőgázas csomagolás. A terméken időnként megjelenő vékony fehér réteg (sókristályok) a termék minőségét nem befolyásolja. Tárolás: Hűtés nélkül tárolandó, +5˙C és +35˙C között.


Kiszerelés: 1 X 25 g

Íz: Teriyaki

Összetétel: Marhahús (260g marhahús került felhasználásra 100g Beef Jerky előállításához), Kikkoman Teriyaki szójaszósz (víz, szójabab, búza, só, bor(tartalmaz kén-dioxidot), cukor, fűszerkivonatok, ecetkivonat, hagyma, fokhagyma), vörösborecet, fokhagyma, tartósítószerek: só, nátrium-nitrit (E250), vöröshagyma, barnacukor, feketebors, antioxidáns: nátrium eritorbát (E316), babérlevél, cayenne bors, szecsuáni bors, gyömbér. Allergének: Szójababot és búzát tartalmaz.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Forpro magas fehérjetartartalmú szárított füstölt marhahús chili 25 g

1.140 Ft
A gyártó összes terméke: Forpro
Cikkszám: 5999104000052
Kifutott, nem rendelhető

Szardínia Csípős /picante/ 120g

1.310 Ft
A gyártó összes terméke: Pesasur
Cikkszám: 8411317301049
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Forpro csirkemell filé-paradicsomos szószban 160 g

1.520 Ft
A gyártó összes terméke: Forpro
Cikkszám: 5999104000427
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Makréla filé sós vízben, dobozban, 125 g

1.675 Ft
A gyártó összes terméke: Pesasur
Cikkszám: 8411317301087
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Tonhal Filé sósvízben, dobozban 125g

1.800 Ft
A gyártó összes terméke: Pesasur
Cikkszám: 8411317301070
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Makréla filé oliva olajban, dobozan, 125g

1.835 Ft
A gyártó összes terméke: Pesasur
Cikkszám: 8411317100598
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Husom Szárított marhahús snack MÉZES-GYÖMBÉRES fűszerezésű, 40 g

1.865 Ft
A gyártó összes terméke: Husom
Cikkszám: 5999887514036
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Tonhal Filé oliva olajban, dobozban 125g

2.065 Ft
A gyártó összes terméke: Pesasur
Cikkszám: 8411317100581
Raktáron