Leírás és Paraméterek
A durumbúza - másnéven keménybúza vagy üvegbúza - lisztjét elsősorban száraztészták, készítéséhez használják.
Durum darának is nevezhető a nagyobb szemcsemérete miatt
A durumbúza lisztje sárga festékanyagot (béta-karotin) is tartalmaz, ezért az ebből készült tészta tojás hozzáadása nélkül is sárga.
Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el.
A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel,
nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.
A durumliszt a durumbúza nevű búzafajtából készül. Makarónibúzának is nevezik, mert főként száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás.
A durum tésztaliszt a sima lisztnél alacsonyabb "hamu" tartalmú liszt.
A gabona héja örléskor belekerül a lisztbe a leggondosabb tisztítás ellenére is, ezt nevezik hamutartalomnak. Mivel teljesen 100%-os tisztaságúra nem tudják letisztítani a lisztet, ezért kerül bele a lisztbe a héjból is.
Tápanyagtartalom (100g-ban)
- Energiaérték 1406 kJ / 336 kcal
- Fehérje 10,71g
- Szénhidrát 74,44g
- Zsír 0,85g
g | 1000 |
db | 1 |
Leírás
A durumbúza - másnéven keménybúza vagy üvegbúza - lisztjét elsősorban száraztészták, készítéséhez használják.
Durum darának is nevezhető a nagyobb szemcsemérete miatt
A durumbúza lisztje sárga festékanyagot (béta-karotin) is tartalmaz, ezért az ebből készült tészta tojás hozzáadása nélkül is sárga.
Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el.
A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel,
nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.
A durumliszt a durumbúza nevű búzafajtából készül. Makarónibúzának is nevezik, mert főként száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás.
A durum tésztaliszt a sima lisztnél alacsonyabb "hamu" tartalmú liszt.
A gabona héja örléskor belekerül a lisztbe a leggondosabb tisztítás ellenére is, ezt nevezik hamutartalomnak. Mivel teljesen 100%-os tisztaságúra nem tudják letisztítani a lisztet, ezért kerül bele a lisztbe a héjból is.
Tápanyagtartalom (100g-ban)
- Energiaérték 1406 kJ / 336 kcal
- Fehérje 10,71g
- Szénhidrát 74,44g
- Zsír 0,85g
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.