Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Éden Prémium Nyírfaxukor, 1000 g (Nyírfacukor, Xilit)

5.660 Ft
Cikkszám: 5999563455509
A gyártó összes terméke: Éden Prémium
Raktárkészlet: Beszállítói készlethiány
Szerezhető hűségpontok: 114

Leírás

Összetevők: xilit (xylitol, nyírfacukor)

Fogyókúrázóknak
Diabetikus étrenden élőknek
Candida diétázóknak is!

A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Szervezetünk ezenkívül napi 5-10 gramm xilitet termel. A kereskedelmi forgalomban kapható xilit pedig kukoricacsutkából származik.
Főzés és sütés a nyírfacukorral:

A nyírfacukrot ugyanúgy/ ugyanolyan arányban kell használni, mint a hagyományos kristálycukrot. Fagyi, édes szósz, szirup, lekvár, befőtt készítésére egyaránt tökéletes. Kelt tészták készítésére azonban nem alkalmas.

Miért jó a Xilit (nyírfacukor)?
A nyírfacukor, más néven XILIT egy természetes cukorfajta, pontosabban cukoralkohol ezért xilitolnak is szokták nevezni. A hagyományos cukorral szemben pedig számtalan előnye van:

A xilit kalóriatartalma: 2,36 Kcal/g, ez 40%-al kevesebb, mint a cukoré, ennek ellenére ugyanolyan édes íze van, mint a hagyományos kristálycukornak
7-es a Glikémiás indexe, így cukorbetegek/diétázók is fogyaszthatják.
a xylit lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
útját állja a fogszuvasodásnak, mivel a szájbaktériumok nem tudják lebontani, így csökkentve a fogszuvasodás esélyét
candidások is fogyaszthatják, hiszen megakadályozza a candida gombák szaporodását
jótékonyan hat az emésztésre, túlzott fogyasztása viszont hasmenést okozhat

Felhasználása: Édesítésre a hagyományos cukor helyett bárhol.

Nagyobb mennyiségben hashajtó hatású.
Száraz, hűvös helyen tartandó.

Tápanyagtartalom (100g-ban):
energia 1000 kJ / 240kcal ;
fehérje: 0g ; szénhidrát: 99,8g ;
zsír: 0g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Leírás és Paraméterek

Összetevők: xilit (xylitol, nyírfacukor)

Fogyókúrázóknak
Diabetikus étrenden élőknek
Candida diétázóknak is!

A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Szervezetünk ezenkívül napi 5-10 gramm xilitet termel. A kereskedelmi forgalomban kapható xilit pedig kukoricacsutkából származik.
Főzés és sütés a nyírfacukorral:

A nyírfacukrot ugyanúgy/ ugyanolyan arányban kell használni, mint a hagyományos kristálycukrot. Fagyi, édes szósz, szirup, lekvár, befőtt készítésére egyaránt tökéletes. Kelt tészták készítésére azonban nem alkalmas.

Miért jó a Xilit (nyírfacukor)?
A nyírfacukor, más néven XILIT egy természetes cukorfajta, pontosabban cukoralkohol ezért xilitolnak is szokták nevezni. A hagyományos cukorral szemben pedig számtalan előnye van:

A xilit kalóriatartalma: 2,36 Kcal/g, ez 40%-al kevesebb, mint a cukoré, ennek ellenére ugyanolyan édes íze van, mint a hagyományos kristálycukornak
7-es a Glikémiás indexe, így cukorbetegek/diétázók is fogyaszthatják.
a xylit lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
útját állja a fogszuvasodásnak, mivel a szájbaktériumok nem tudják lebontani, így csökkentve a fogszuvasodás esélyét
candidások is fogyaszthatják, hiszen megakadályozza a candida gombák szaporodását
jótékonyan hat az emésztésre, túlzott fogyasztása viszont hasmenést okozhat

Felhasználása: Édesítésre a hagyományos cukor helyett bárhol.

Nagyobb mennyiségben hashajtó hatású.
Száraz, hűvös helyen tartandó.

Tápanyagtartalom (100g-ban):
energia 1000 kJ / 240kcal ;
fehérje: 0g ; szénhidrát: 99,8g ;
zsír: 0g