Leírás és Paraméterek
A méhpempő kedvező tulajdonságai könnyebben elérhetőek a méhpempős krémméznél, hiszen tárolása nem igényel hűtést és az íze is kellemesebb. 20 g méhpempőt tartalmaz 1 üveg krémméz, ami a krémesítésnek köszönhetően nem válik el a méztől.
Mi teszi olyan különlegessé a méhpempőt?
A méhpempő tápanyagban gazdag, több mint 150 biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, C-, D-, E- vitamint, valamint megtalálható benne a B- komplex összes tagja, tiamin, riboflavin, nikotinsav, biotin, inozit, folsav, pirdoxin, kobalamin, pantoténsav. Kiváló forrása a káliumnak, mangánnak, cinknek, vasnak, réznek és a foszfornak. A méhpempő fehérje tartalma magas, számos aminosav található meg benne, köztük a lizin, az arginin, metionin, cisztin, leucin. Kitűnő forrása az antibakteriális és krónikus betegségekkel szemben is védő zsírsavaknak. A földön szinte kizárólag csak a méhpempőben fordul elő természetes formában az acetilkolin, ami egy ingerületátvivő anyag. Tartalmaz továbbá 10-HDA savat, mely anyag antioxidáns és korokozó ellenes hatást fejt ki a testünkben.
Mikor ajánlott a fogyasztása?
- Betegségek megelőzésekor (kismamák is fogyaszthatják)
- Influenza és fertőzések esetén
- Immunerősítés céljából
- Krónikus fáradtság esetén
- Hormon problémák esetén
- Női és férfi meddőség
- Potencianövelő
- Várandós anyukáknak
- Változó kor
- Hajhullás
- Alsó légutak kezelésére
- Szív és vérkeringés megbetegedéseknél
- Vérképző szervek megbetegedéseinél
- Idegrendszeri megbetegedésekre
- Alzheimer- kór
- Parkinson- kór
- Multiplex szklerózis, amiotrófiás szklerózis
- Stressz
- Depresszió, depresszív szorongás
- Hepatitisz
- Rövidlátás, progresszív rövidlátás
- Makula degeneráció
- Cukorbetegség
- Alkohol és drogfüggőség
- Csontritkulás
- Ízületi betegségek
- Gyógy és regerációs folyamatokra, törésekre
Hogyan készül a méhpempős krémméz?
A mézet finom szűrőn keresztül átszűrik, majd tartályos keverőgépbe kerül az alapméz (akácméz és napraforgóméz keveréke), a tiszta méhpempő, és az oltóméz (krémesített repceméz). A keverés 14°C hőmérsékleten, szakaszosan 5-6 napig tart. A művelet során természetes kikristályosodást idéznek elő, majd kevertetéssel szétzúzzák a kristályszemcséket, így alakul ki a krémméz bársonyos állaga.
Összetevők:
- 5% méhpempő:
66% víz, 12% fehérje, 11% cukor (glükóz, szacharóz, maltóz), 6% aminosavak, enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, 5% zsírsavak - Alapméz (akácméz, napraforgóméz)
- Oltóméz (repceméz)
Adagolás:
Napi 2 x 10 g, ez 2 x 1 evőkanálnak felel meg, így érhetjük el a méhpempőnél ajánlott napi adagot, a 2 x 0,5 g.
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, nedvességtől, levegőtől óvjuk. Minőségét min. 1 év időtartamig megőrzi.
Figyelmeztetések:
- Gyermekek elől elzárva tartandó!
- Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
- Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- Ellenjavallt azok számára, akik allergiásak a méhészeti termékekre.
Leírás
A méhpempő kedvező tulajdonságai könnyebben elérhetőek a méhpempős krémméznél, hiszen tárolása nem igényel hűtést és az íze is kellemesebb. 20 g méhpempőt tartalmaz 1 üveg krémméz, ami a krémesítésnek köszönhetően nem válik el a méztől.
Mi teszi olyan különlegessé a méhpempőt?
A méhpempő tápanyagban gazdag, több mint 150 biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, C-, D-, E- vitamint, valamint megtalálható benne a B- komplex összes tagja, tiamin, riboflavin, nikotinsav, biotin, inozit, folsav, pirdoxin, kobalamin, pantoténsav. Kiváló forrása a káliumnak, mangánnak, cinknek, vasnak, réznek és a foszfornak. A méhpempő fehérje tartalma magas, számos aminosav található meg benne, köztük a lizin, az arginin, metionin, cisztin, leucin. Kitűnő forrása az antibakteriális és krónikus betegségekkel szemben is védő zsírsavaknak. A földön szinte kizárólag csak a méhpempőben fordul elő természetes formában az acetilkolin, ami egy ingerületátvivő anyag. Tartalmaz továbbá 10-HDA savat, mely anyag antioxidáns és korokozó ellenes hatást fejt ki a testünkben.
Mikor ajánlott a fogyasztása?
- Betegségek megelőzésekor (kismamák is fogyaszthatják)
- Influenza és fertőzések esetén
- Immunerősítés céljából
- Krónikus fáradtság esetén
- Hormon problémák esetén
- Női és férfi meddőség
- Potencianövelő
- Várandós anyukáknak
- Változó kor
- Hajhullás
- Alsó légutak kezelésére
- Szív és vérkeringés megbetegedéseknél
- Vérképző szervek megbetegedéseinél
- Idegrendszeri megbetegedésekre
- Alzheimer- kór
- Parkinson- kór
- Multiplex szklerózis, amiotrófiás szklerózis
- Stressz
- Depresszió, depresszív szorongás
- Hepatitisz
- Rövidlátás, progresszív rövidlátás
- Makula degeneráció
- Cukorbetegség
- Alkohol és drogfüggőség
- Csontritkulás
- Ízületi betegségek
- Gyógy és regerációs folyamatokra, törésekre
Hogyan készül a méhpempős krémméz?
A mézet finom szűrőn keresztül átszűrik, majd tartályos keverőgépbe kerül az alapméz (akácméz és napraforgóméz keveréke), a tiszta méhpempő, és az oltóméz (krémesített repceméz). A keverés 14°C hőmérsékleten, szakaszosan 5-6 napig tart. A művelet során természetes kikristályosodást idéznek elő, majd kevertetéssel szétzúzzák a kristályszemcséket, így alakul ki a krémméz bársonyos állaga.
Összetevők:
- 5% méhpempő:
66% víz, 12% fehérje, 11% cukor (glükóz, szacharóz, maltóz), 6% aminosavak, enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, 5% zsírsavak - Alapméz (akácméz, napraforgóméz)
- Oltóméz (repceméz)
Adagolás:
Napi 2 x 10 g, ez 2 x 1 evőkanálnak felel meg, így érhetjük el a méhpempőnél ajánlott napi adagot, a 2 x 0,5 g.
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, nedvességtől, levegőtől óvjuk. Minőségét min. 1 év időtartamig megőrzi.
Figyelmeztetések:
- Gyermekek elől elzárva tartandó!
- Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
- Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- Ellenjavallt azok számára, akik allergiásak a méhészeti termékekre.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.