Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
adaptogén Giga15

Dr. Chen Kávéspecialitás Ginsenggel 15x12 g

3.900 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999561421421
A gyártó összes terméke: Dr. Chen
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 78

Leírás és Paraméterek

Azonnal oldódó kávéspecialitás Ginsenggel

Fáradtság, stressz esetén, az éberség megőrzéséhez, a fizikai és szellemi aktivitás támogatásához

Termék összetétele:

tejkészítmény (glükózszirup, teljes mértékben hidrogénezett kókuszzsír, sovány tejpor, tejfehérje, emulgeálószer (E471), stabilizátor (E451)), nádcukor, maltodextrin, azonnal oldódó arabica kávé (12%), Panax ginseng kivonat (3%), stabilizátorok (E340; E451, E452), étkezési só, emulgeálószerek (E471, E481, E472), csomósodást gátló (E551)

Elkészítési javaslat: Bontsa fel a tasakot, és szórja az italport egy csészébe. Öntsön rá forró, de nem forrásban lévő vizet (kb. 2 dl), majd keverje össze. 

Átlagos tápérték / Avarage Nutrition Value (100g) egy adagban / in one serving (12g)
Energia / Energy 1485,2 kJ / 352,9 kcal 178 kJ / 42 kcal
Zsír / Fat 11,7 g 1,4 g
Ebből telített zsírsav / from this saturated fatty acid
10,8 g 1,3 g
Szénhidrát / carbohydrate 60 g 7,2 g
Ebből cukor / from this sugar 51,6 g 6,2 g
Fehérje / Protein 1,9 g 0,2 g
Só / Salt 0,32 g 0,038 g
Panax ginseng kivonat / Panax Ginseng extract 360 mg

A ginseng legfőbb bizonyított hatásait:

1. Kedélyállapotjavító és csökkenti a stresszt
A brit Brain Performance and Nutrition Kutató Központ által vezetett kutatásban harminc önkéntes vett részt, akik három alkalommal kaptak ginzeng, illetve placebo kezelést.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a ginzeng képes volt javítani a résztvevők hangulatát és mentális működését. (*) 200 milligramm nyolc napon keresztül képes volt csillapítani a hangulatingadozásokat és a kavargó gondolatokat.

Szintén 8 nap alatt 400 milligramm lenyugtatta, javította a szellemi képességeiket. Egy másik, a Division of Pharmacology at Central Drug Research Institute által végzett kutatás eredményei azt mutatják (*), hogy a ginzeng a krónikus stresszel küzdő patkányok esetében is képes volt hatékonyan semlegesíteni a rendellenességeket. 100 milligramm javította a kedélyállapotukat, orvosolta a fekélyt és a mellékvese működésére is jótékonyan hatott.

2. Támogatja az agyi funkciókat
A ginzeng stimulálja az agysejteket, segíti a koncentrációt és a kognitív készségeket. Kutatások támasztják alá, hogy Alzheimer-es betegek esetében már 12 hét alatt, jelentős eredmény érhető el, intenzív ginzenges terápiával.

A dél-koreai Department of Neurology at the Clinical Research Institute szintén azt vizsgálta, hogy hogyan reagál az Alzheimer-kórral küzdő betegek szervezete a ginzengre. (*)

Az eredmények pozitívnak mondhatóak, a kezelést követően javulás volt észlelhető, ami a következő három hónapban fent is maradt. A ginzeng-terápia leállítását követően, a tendencia alábbhagyott, majd a kontrollcsoport szintjére csökkent vissza.

Ez alapján bizton állítható, hogy a ginzeng az Alzheimer-kór természetes ellenszere. Jóllehet további kutatások szükségesek a témában, az előzetes tanulmányok megállapították, hogy az amerikai ginzeng és ginko biloba kombinációja az ADHD is gyógyíthatja.

3. Ginseng Gyulladáscsökkentő hatása
Érdekes publikáció született Koreában a koreai vörös ginzenggel kapcsolatban, ahol a kemoterápiával kezelt gyerekekre és az előre haladott stádiumban lévő őssejt-transzplantáción átesettekre gyakorolt hatásáról készületek átfogó vizsgálatok. (*)

19 pácienst vizsgáltak, akiket 60 milligramm koreai vörös ginzenggel kezeltek egy teljes éven át. Minden 6 hónapban megvizsgálták a vérüket és arra a megállapításra jutottak, hogy a kis fehérjék (citokinek) – amelyek az agy és a sejtek összeköttetéséért felelősek- száma megnövekedett, jobban, mint a kontrollcsoporté.

Ez az eredmény azt sugallja, hogy a vörös ginzeng képes stabilizálni a kemoterápiát követően a gyulladásos citokinek hatását a rákos gyerekeknél.

2011-ben az amerikai Kínai Orvoslás lapja megjelentetett egy cikket, amiben a koreai vörös ginzeng hatását vizsgálták patkányok gyulladt citokinjein. Miután hét napon keresztül 100 milligramm koreai vörös ginzenget kaptak az állatok, megfigyelhető volt a gyulladás méreteinek lecsökkenése, sőt az agyban okozott károsodás is javult. (*)

Egy másik állatkísérlet is alátámasztja a ginzeng gyulladáscsökkentő tulajdonságát. Ugyanebből a növényből 40 milligrammot kaptak allergiás náthában szenvedő egerek – gyakori felsőlégúti gyulladásos betegség gyerekeknél és felnőtteknél is.

A legszokványosabb tünetek az orrdugulás, az orr viszketése és a tüsszögés. A kísérlet végeztével, az állatok allergiás reakciója lecsökkent, ezzel a vörös ginzeng bekerül a leghatékonyabb gyulladáscsökkentő táplálékok csoportjába.

4. Segíti a fogyókúrát
Egy másik a ginzenghez köthető meglepő előnyös tulajdonság, hogy természetes étvágycsökkentőként is működik.

Egyúttal fokozza az anyagcserét is és segíti a szervezetet a zsír elégetésében. A chicagói Tang Gyógynövénykutató Központ által készített vizsgálatban annak jártak utána, hogy a ginzeng bogyója mennyire képes fokozni az egerekben az antidiabetikus és elhízás ellenes hatást.

12 napon keresztül kilónként 150 milligramm ginzeng bogyókivonatot injekcióztak az állatok testébe. Az ötödik napra a ginzengkivonatot kapó egerek jelentősen alacsonyabb éhgyomri vércukor szintet produkáltak.

A tizenkét nap leteltét követően az egerek glükóz toleranciája megemelkedett és az átlagos vércukorszint 53%-kal csökkent. A kezelt egerek súlya is csökkent, az értékek mínusz 45 és 51 gramm között mozogtak.

2009-ben hasonló témában készült kutatás, mely eredménye szerint a ginzengnek kulcs szerepe volt az egerek fogyásában, így talán az orvosok elgondolkodhatnak azon, hogy bevethető lehetne az egészségre káros túlsúly és a metabolikus szindrómák kezelésénél.

5. Csökkenti a vércukor szintet
Jó néhány tanulmány alátámasztja, hogy az amerikai ginzeng képes csökkenteni a vércukor szintet a kettes típusú cukorbetegek esetében, természetes gyógyszerként funkcionálva.

A Marylandi Egyetem Orvosi Központja szerint, azok a kettes típusú cukorbetegek, akik ginzenget vettek be magas cukortartalmú ital megivása előtt vagy fogyasztása közben, kevésbé produkáltak a vércukorszint emelkedést.

Egy másik, az Egyesült Királyságban egy emberi kognitív idegrendszerrel foglalkozó csoport által végzett kutatása azt mutatja, hogy egy órával a cukortartalmú táplálék elfogyasztását követően a ginzeng stabilizálni tudja a vércukor szintet. 

A kettestípusú cukorbetegség legnagyobb problémája, hogy a szervezet egyáltalán nem képes reagálni az inzulinra. Vizsgálatok támasztják alá, hogy a koreai vörös ginzeng képes a szervezetben javítani az inzulinérzékenységet, továbbá csökkenti a vércukor szintet. 

6. Erősíti az immunrendszert
A már felsoroltakon túl magára az immunrendszerre is jótékony hatást gyakorol – támogatja a szervezetet a fertőzések és betegségek leküzdésében.

A ginzen gyökere, szára és levele is felhasználásra kerülhet, ha a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét szeretnék fokozni a szervezetnek.

Több klinikai projekt is alátámasztotta, hogy az amerikai ginzeng képes kulcsszerepet játszani a sejtek teljesítményének javításában.

A ginzeng minden immunsejtet képes szabályozni, beleértve a mikrofágokat, a természetes ölősejteket, a dendritikus sejteket, a T-sejteket és a B-sejteket.

A ginzeng kivonata olyan antimikrobiális vegyületeket állít elő, amelyek védelmet nyújtanak a bakteriális és vírusos fertőzésekkel szemben. Ilyenkor a ginzeng poliacetilén vegyülete lép működésbe.

Az egerek bevonásával végzett kutatások bebizonyították, hogy a vesében, lépben és a vérben lévő baktériumok mennyisége is csökkenthető általa.

A ginzeng kivonata az egereket ugyancsak megvédte a gyulladásos, szeptikus sokktól bekövetkezett elhalálozástól. 

db 1

Leírás

Azonnal oldódó kávéspecialitás Ginsenggel

Fáradtság, stressz esetén, az éberség megőrzéséhez, a fizikai és szellemi aktivitás támogatásához

Termék összetétele:

tejkészítmény (glükózszirup, teljes mértékben hidrogénezett kókuszzsír, sovány tejpor, tejfehérje, emulgeálószer (E471), stabilizátor (E451)), nádcukor, maltodextrin, azonnal oldódó arabica kávé (12%), Panax ginseng kivonat (3%), stabilizátorok (E340; E451, E452), étkezési só, emulgeálószerek (E471, E481, E472), csomósodást gátló (E551)

Elkészítési javaslat: Bontsa fel a tasakot, és szórja az italport egy csészébe. Öntsön rá forró, de nem forrásban lévő vizet (kb. 2 dl), majd keverje össze. 

Átlagos tápérték / Avarage Nutrition Value (100g) egy adagban / in one serving (12g)
Energia / Energy 1485,2 kJ / 352,9 kcal 178 kJ / 42 kcal
Zsír / Fat 11,7 g 1,4 g
Ebből telített zsírsav / from this saturated fatty acid
10,8 g 1,3 g
Szénhidrát / carbohydrate 60 g 7,2 g
Ebből cukor / from this sugar 51,6 g 6,2 g
Fehérje / Protein 1,9 g 0,2 g
Só / Salt 0,32 g 0,038 g
Panax ginseng kivonat / Panax Ginseng extract 360 mg

A ginseng legfőbb bizonyított hatásait:

1. Kedélyállapotjavító és csökkenti a stresszt
A brit Brain Performance and Nutrition Kutató Központ által vezetett kutatásban harminc önkéntes vett részt, akik három alkalommal kaptak ginzeng, illetve placebo kezelést.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a ginzeng képes volt javítani a résztvevők hangulatát és mentális működését. (*) 200 milligramm nyolc napon keresztül képes volt csillapítani a hangulatingadozásokat és a kavargó gondolatokat.

Szintén 8 nap alatt 400 milligramm lenyugtatta, javította a szellemi képességeiket. Egy másik, a Division of Pharmacology at Central Drug Research Institute által végzett kutatás eredményei azt mutatják (*), hogy a ginzeng a krónikus stresszel küzdő patkányok esetében is képes volt hatékonyan semlegesíteni a rendellenességeket. 100 milligramm javította a kedélyállapotukat, orvosolta a fekélyt és a mellékvese működésére is jótékonyan hatott.

2. Támogatja az agyi funkciókat
A ginzeng stimulálja az agysejteket, segíti a koncentrációt és a kognitív készségeket. Kutatások támasztják alá, hogy Alzheimer-es betegek esetében már 12 hét alatt, jelentős eredmény érhető el, intenzív ginzenges terápiával.

A dél-koreai Department of Neurology at the Clinical Research Institute szintén azt vizsgálta, hogy hogyan reagál az Alzheimer-kórral küzdő betegek szervezete a ginzengre. (*)

Az eredmények pozitívnak mondhatóak, a kezelést követően javulás volt észlelhető, ami a következő három hónapban fent is maradt. A ginzeng-terápia leállítását követően, a tendencia alábbhagyott, majd a kontrollcsoport szintjére csökkent vissza.

Ez alapján bizton állítható, hogy a ginzeng az Alzheimer-kór természetes ellenszere. Jóllehet további kutatások szükségesek a témában, az előzetes tanulmányok megállapították, hogy az amerikai ginzeng és ginko biloba kombinációja az ADHD is gyógyíthatja.

3. Ginseng Gyulladáscsökkentő hatása
Érdekes publikáció született Koreában a koreai vörös ginzenggel kapcsolatban, ahol a kemoterápiával kezelt gyerekekre és az előre haladott stádiumban lévő őssejt-transzplantáción átesettekre gyakorolt hatásáról készületek átfogó vizsgálatok. (*)

19 pácienst vizsgáltak, akiket 60 milligramm koreai vörös ginzenggel kezeltek egy teljes éven át. Minden 6 hónapban megvizsgálták a vérüket és arra a megállapításra jutottak, hogy a kis fehérjék (citokinek) – amelyek az agy és a sejtek összeköttetéséért felelősek- száma megnövekedett, jobban, mint a kontrollcsoporté.

Ez az eredmény azt sugallja, hogy a vörös ginzeng képes stabilizálni a kemoterápiát követően a gyulladásos citokinek hatását a rákos gyerekeknél.

2011-ben az amerikai Kínai Orvoslás lapja megjelentetett egy cikket, amiben a koreai vörös ginzeng hatását vizsgálták patkányok gyulladt citokinjein. Miután hét napon keresztül 100 milligramm koreai vörös ginzenget kaptak az állatok, megfigyelhető volt a gyulladás méreteinek lecsökkenése, sőt az agyban okozott károsodás is javult. (*)

Egy másik állatkísérlet is alátámasztja a ginzeng gyulladáscsökkentő tulajdonságát. Ugyanebből a növényből 40 milligrammot kaptak allergiás náthában szenvedő egerek – gyakori felsőlégúti gyulladásos betegség gyerekeknél és felnőtteknél is.

A legszokványosabb tünetek az orrdugulás, az orr viszketése és a tüsszögés. A kísérlet végeztével, az állatok allergiás reakciója lecsökkent, ezzel a vörös ginzeng bekerül a leghatékonyabb gyulladáscsökkentő táplálékok csoportjába.

4. Segíti a fogyókúrát
Egy másik a ginzenghez köthető meglepő előnyös tulajdonság, hogy természetes étvágycsökkentőként is működik.

Egyúttal fokozza az anyagcserét is és segíti a szervezetet a zsír elégetésében. A chicagói Tang Gyógynövénykutató Központ által készített vizsgálatban annak jártak utána, hogy a ginzeng bogyója mennyire képes fokozni az egerekben az antidiabetikus és elhízás ellenes hatást.

12 napon keresztül kilónként 150 milligramm ginzeng bogyókivonatot injekcióztak az állatok testébe. Az ötödik napra a ginzengkivonatot kapó egerek jelentősen alacsonyabb éhgyomri vércukor szintet produkáltak.

A tizenkét nap leteltét követően az egerek glükóz toleranciája megemelkedett és az átlagos vércukorszint 53%-kal csökkent. A kezelt egerek súlya is csökkent, az értékek mínusz 45 és 51 gramm között mozogtak.

2009-ben hasonló témában készült kutatás, mely eredménye szerint a ginzengnek kulcs szerepe volt az egerek fogyásában, így talán az orvosok elgondolkodhatnak azon, hogy bevethető lehetne az egészségre káros túlsúly és a metabolikus szindrómák kezelésénél.

5. Csökkenti a vércukor szintet
Jó néhány tanulmány alátámasztja, hogy az amerikai ginzeng képes csökkenteni a vércukor szintet a kettes típusú cukorbetegek esetében, természetes gyógyszerként funkcionálva.

A Marylandi Egyetem Orvosi Központja szerint, azok a kettes típusú cukorbetegek, akik ginzenget vettek be magas cukortartalmú ital megivása előtt vagy fogyasztása közben, kevésbé produkáltak a vércukorszint emelkedést.

Egy másik, az Egyesült Királyságban egy emberi kognitív idegrendszerrel foglalkozó csoport által végzett kutatása azt mutatja, hogy egy órával a cukortartalmú táplálék elfogyasztását követően a ginzeng stabilizálni tudja a vércukor szintet. 

A kettestípusú cukorbetegség legnagyobb problémája, hogy a szervezet egyáltalán nem képes reagálni az inzulinra. Vizsgálatok támasztják alá, hogy a koreai vörös ginzeng képes a szervezetben javítani az inzulinérzékenységet, továbbá csökkenti a vércukor szintet. 

6. Erősíti az immunrendszert
A már felsoroltakon túl magára az immunrendszerre is jótékony hatást gyakorol – támogatja a szervezetet a fertőzések és betegségek leküzdésében.

A ginzen gyökere, szára és levele is felhasználásra kerülhet, ha a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét szeretnék fokozni a szervezetnek.

Több klinikai projekt is alátámasztotta, hogy az amerikai ginzeng képes kulcsszerepet játszani a sejtek teljesítményének javításában.

A ginzeng minden immunsejtet képes szabályozni, beleértve a mikrofágokat, a természetes ölősejteket, a dendritikus sejteket, a T-sejteket és a B-sejteket.

A ginzeng kivonata olyan antimikrobiális vegyületeket állít elő, amelyek védelmet nyújtanak a bakteriális és vírusos fertőzésekkel szemben. Ilyenkor a ginzeng poliacetilén vegyülete lép működésbe.

Az egerek bevonásával végzett kutatások bebizonyították, hogy a vesében, lépben és a vérben lévő baktériumok mennyisége is csökkenthető általa.

A ginzeng kivonata az egereket ugyancsak megvédte a gyulladásos, szeptikus sokktól bekövetkezett elhalálozástól. 

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Naturgreen Bio instant Super Kids kakaóital 400g

3.960 Ft
A gyártó összes terméke: Naturgreen
Cikkszám: 8436542194686
Jelenleg nem kapható

Oxfam bio fair trade 100% arabica kávé, 250g

3.770 Ft
A gyártó összes terméke: Oxfam
Cikkszám: 5400164120043
Jelenleg nem kapható

Oxfam bio fair trade koffeinmentes őrölt kávé, 250g

3.770 Ft
A gyártó összes terméke: Oxfam
Cikkszám: 5400164120081
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Mount Hagen bio Őrölt, pörkölt kávé, 250 g

4.035 Ft
A gyártó összes terméke: Mount Hagen
Cikkszám: 4000799109355
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Ayura fekete kávé ganoderma gombával, 100 g

4.050 Ft
A gyártó összes terméke: Ayura
Cikkszám: 5999886087098
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Alce Nero bio arabica eszpresszó kávé, 250 g

3.655 Ft
A gyártó összes terméke: Alce Nero
Cikkszám: 8009004901247
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Caffé gioia kávékapszula nespresso kávégépekkel kompatibilis 100% classic kivitel 30 db

3.640 Ft
A gyártó összes terméke: Caffé Gioia
Cikkszám: 8007387001912
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Mount Hagen bio őrölt Espresso kávé, 250 g

4.190 Ft
A gyártó összes terméke: Mount Hagen
Cikkszám: 4000799109591
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)