Leírás és Paraméterek
Dr. Mercola Fermentált fekete fokhagyma kapszula 60db
A fokhagyma elősegíti a szív- és érrendszer, és az immunrendszer egészségét:
· Elősegíti a szív egészségét
· Támogatja a normál koleszterinszintet
· Segít fenntartani a normál vércukorszintet
· Elősegíti az egészséges immunrendszer működését
· Segít fenntartani a normál vérnyomást
· Támogatja a sejtek egészségét
· Segíti a máj védelmét
· Segít fenntartani a normál gyulladásos reakciót
Az erjesztett fekete fokhagyma kapszula 1,2 mg S-allil-ciszteinre (SAC)-tartalmaz, melyet kíméletes szárítási eljárással készítenek.
A történelem kezdete óta írtak a fokhagymáról, fokhagymagerezdeket találtak az ókori görög templomokban és egyiptomi piramisokban, köztük Tutanhamon király sírjában.
A fokhagyma a zöldségek allium nemzetségébe tartozik, ide tartozik a hagyma, a póréhagyma, a metélőhagyma és a medvehagyma is.
A fitovegyületek (növényi tápanyagok) széles skáláját tartalmazza, amelyek együttesen hatnak a szervezetben, így a nyers fokhagyma számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz:
· B6 és C vitamin
· Magnézium
· Kalcium
· Foszfor
· Szelén
A fokhagyma antioxidánsa, az allicin. Akkor tör felszínre, ha a fokhagymát összetörjük vagy megrágjuk. Minnél finomabb az aprítás, annál több allicin termelődik, hatása annál fokozottabb.
Az allicin nagyon rövid életű, a legtöbb esetben kevesebb, mint egy óra alatt más vegyületekké bomlik.
A fokhagyma egyik formája a közelmúltban egyre népszerűbb lett, ez a fekete fokhagyma.
A fekete fokhagyma a normál fokhagyma, ellenőrzött, melegített környezetben érlelt formája. Ez az öregedési folyamat megváltoztatja a fokhagymát fehérről és éles ízről feketére és édesre.
A karmelizáció és az erjedés következtében (úgynevezett „Maillard-reakciónak”) az enzimek lebomlanak, a fokhagymában lévő fehérjék és cukrok pedig egyesülve hozzák létre a határozott fekete színt, az édes balzsamos ízt és a rágós állagot.
A folyamat során az allicin még erősebb antioxidánst hoz létre, az S-allil-ciszteinné (SAC)-t. Az allicinhez képest a SAC:
· könnyebb felszívódás
· stabilabb vegyület
· fokozott antioxidáns hatás
A fekete fokhagyma és SAC-tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns hatású:
· Megköti a szabad gyökökkel reaktív oxigéngyököket (ROS) – beleértve a szuperoxidot, hidrogén-peroxidot, hidroxil-, peroxinitrit gyököket, valamint a hipoklórsavat és a szingulett oxigént.
· Növeli az endogén antioxidáns enzimek – például a glutation-peroxidáz, NAD(P)H: kinon-oxidoreduktáz és szuperoxid-diszmutáz (SOD) – aktivitását.
· Gátolja a prooxidáns enzimeket – például a nitrogén-monoxid-szintázt (NOS), a xantin-oxidázt, a NADPH-oxidázt és a cikloxigenázt (COX). Ezen enzimek egyensúlyhiánya növelheti az oxidatív stresszt.
· Kelátizálja a fémionokat – beleértve a vas- és rézionokat is. A vas- és rézionok részt vesznek a ROS képződésében, és a megnövekedett szint oxidatív stresszt okoz.
Dr. Mercola Fermentált fekete fokhagyma kapszula
· Az erjesztett fekete fokhagyma két fajtáját tartalmazza: az erjesztett fekete fokhagymahagymát és az erjesztett fekete fokhagyma kivonatból származó magas koncentrációjú port egyaránt tartalmazza
· Természetes enzimatikus fermentáció: növeli a SAC szintjét
· Kíméletes szárítási eljárást alkalmaz: segít megőrizni a végtermék stabilitását
· Minőségi alapanyagok és technológia
Felhasználási javaslat: Napi két (2) kapszula étkezés előtt.
Összetevők |
Mennyiség adagonként |
% Napi érték |
Fermentált fekete fokhagyma |
800 mg |
* |
S-allil-cisztein |
1,2 mg |
* |
*Napi érték nincs meghatározva.
Egyéb összetevők: kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), bio rizshéj.
Figyelmeztetések: Ha szoptat, terhes, gyógyszert szed vagy valamilyen egészségügyi problémája van, a termék szedése előtt konzultáljon orvosával.
Leírás
Dr. Mercola Fermentált fekete fokhagyma kapszula 60db
A fokhagyma elősegíti a szív- és érrendszer, és az immunrendszer egészségét:
· Elősegíti a szív egészségét
· Támogatja a normál koleszterinszintet
· Segít fenntartani a normál vércukorszintet
· Elősegíti az egészséges immunrendszer működését
· Segít fenntartani a normál vérnyomást
· Támogatja a sejtek egészségét
· Segíti a máj védelmét
· Segít fenntartani a normál gyulladásos reakciót
Az erjesztett fekete fokhagyma kapszula 1,2 mg S-allil-ciszteinre (SAC)-tartalmaz, melyet kíméletes szárítási eljárással készítenek.
A történelem kezdete óta írtak a fokhagymáról, fokhagymagerezdeket találtak az ókori görög templomokban és egyiptomi piramisokban, köztük Tutanhamon király sírjában.
A fokhagyma a zöldségek allium nemzetségébe tartozik, ide tartozik a hagyma, a póréhagyma, a metélőhagyma és a medvehagyma is.
A fitovegyületek (növényi tápanyagok) széles skáláját tartalmazza, amelyek együttesen hatnak a szervezetben, így a nyers fokhagyma számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz:
· B6 és C vitamin
· Magnézium
· Kalcium
· Foszfor
· Szelén
A fokhagyma antioxidánsa, az allicin. Akkor tör felszínre, ha a fokhagymát összetörjük vagy megrágjuk. Minnél finomabb az aprítás, annál több allicin termelődik, hatása annál fokozottabb.
Az allicin nagyon rövid életű, a legtöbb esetben kevesebb, mint egy óra alatt más vegyületekké bomlik.
A fokhagyma egyik formája a közelmúltban egyre népszerűbb lett, ez a fekete fokhagyma.
A fekete fokhagyma a normál fokhagyma, ellenőrzött, melegített környezetben érlelt formája. Ez az öregedési folyamat megváltoztatja a fokhagymát fehérről és éles ízről feketére és édesre.
A karmelizáció és az erjedés következtében (úgynevezett „Maillard-reakciónak”) az enzimek lebomlanak, a fokhagymában lévő fehérjék és cukrok pedig egyesülve hozzák létre a határozott fekete színt, az édes balzsamos ízt és a rágós állagot.
A folyamat során az allicin még erősebb antioxidánst hoz létre, az S-allil-ciszteinné (SAC)-t. Az allicinhez képest a SAC:
· könnyebb felszívódás
· stabilabb vegyület
· fokozott antioxidáns hatás
A fekete fokhagyma és SAC-tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns hatású:
· Megköti a szabad gyökökkel reaktív oxigéngyököket (ROS) – beleértve a szuperoxidot, hidrogén-peroxidot, hidroxil-, peroxinitrit gyököket, valamint a hipoklórsavat és a szingulett oxigént.
· Növeli az endogén antioxidáns enzimek – például a glutation-peroxidáz, NAD(P)H: kinon-oxidoreduktáz és szuperoxid-diszmutáz (SOD) – aktivitását.
· Gátolja a prooxidáns enzimeket – például a nitrogén-monoxid-szintázt (NOS), a xantin-oxidázt, a NADPH-oxidázt és a cikloxigenázt (COX). Ezen enzimek egyensúlyhiánya növelheti az oxidatív stresszt.
· Kelátizálja a fémionokat – beleértve a vas- és rézionokat is. A vas- és rézionok részt vesznek a ROS képződésében, és a megnövekedett szint oxidatív stresszt okoz.
Dr. Mercola Fermentált fekete fokhagyma kapszula
· Az erjesztett fekete fokhagyma két fajtáját tartalmazza: az erjesztett fekete fokhagymahagymát és az erjesztett fekete fokhagyma kivonatból származó magas koncentrációjú port egyaránt tartalmazza
· Természetes enzimatikus fermentáció: növeli a SAC szintjét
· Kíméletes szárítási eljárást alkalmaz: segít megőrizni a végtermék stabilitását
· Minőségi alapanyagok és technológia
Felhasználási javaslat: Napi két (2) kapszula étkezés előtt.
Összetevők |
Mennyiség adagonként |
% Napi érték |
Fermentált fekete fokhagyma |
800 mg |
* |
S-allil-cisztein |
1,2 mg |
* |
*Napi érték nincs meghatározva.
Egyéb összetevők: kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), bio rizshéj.
Figyelmeztetések: Ha szoptat, terhes, gyógyszert szed vagy valamilyen egészségügyi problémája van, a termék szedése előtt konzultáljon orvosával.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.