Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Collango Vegan Joint Power kapszula, 60db

6.350 Ft
5.398 Ft
15%
Az akció időtartama: 2024. 04. 16. - 2024. 04. 21.
Menny.:db
Cikkszám: 5999882071121
A gyártó összes terméke: Collango
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 108

Leírás és Paraméterek

A Collango Vegan Joint Power egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, mely teljesen növényi összetevőkből áll.

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

·         a minőségi alapanyagokkal

·         könnyű fogyszthatósággal

·         elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban az összetevőkre.

Magyarországon egyedülálló alapanyagot választottunk termékünkhöz. Az olasz Gnosis cég kondroitin-szulfátját, mely természetes növényi forrásból származik és fermentációval állítják elő.

Egy adag tartalmaz:

·         300mg Mythocondro® természetes növényi forrásból származó kondritin- szulfát

·         1000mg glükózamin- szulfát természetes növényi forrásból származik

·         280mg L-aszkorbinsav

·         HPMC kapszulában, mely cellulóz alapú

A Collango Vegan Joint Power előnyei:

·         100%-ban növényi eredetű

·         Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják

·         Meszes héjúakra (kagyló, tengeri herkentyűk) allergiájúak is fogyaszthatják

·         Bármilyen vallás követelményeinek megfelel

·         Remek hasznosulással rendelkezik

·         Könnyel lenyelhető kapszulaméret

·         Gazdaságos kiszerelés

·         Nincs kellemetlen illata és íze sem

Összetétel: Glükózamin-szulfát 2KCl, Kondroitin-szulfát Na, L-aszkorbinsav, kapszula héj: hidroxipropil-metil-cellulóz.

Összetevők 1 adagban (2 kapszula)

Összetevők

Mennyiség

Glükózamin-szulfát 2KCl

1000mg

Kondroitin-szulfát Na

300mg

L-aszkorbinsav

280mg

Kiszerelés: 60db kapszula/ doboz, 30 adag

Fogyasztási javaslat: fogyassz napi 2 kapszulát egyik étkezésed közben.

Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal és glutén összetevőket feldolgozó üzemben készült!

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes, változatos étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Hatóanyagok

Kondroitin-szulfát
A kondroitin-szulfát egy természetes, elágazás nélküli poliszacharid, amely gerinces és gerinctelen szervezetekben egyaránt megtalálható. Ezen anyag az extracelluláris mátrix egyik fő alkotóeleme. A porc összetevőjeként a kondroitin- szulfát hozzájárul az ízületek védelméhez, struktúrát biztosít, visszatartja a vizet és tápanyagokat, ezáltal elősegíti a porc rugalmasságát.

Milyen szerepet tölt be a kondroitin-szulfát prevenció és betegségek kezelése szempontjából?

·         A leggyakrabban csont- és ízületi gyulladások során alkalmazzák, fájdalom enyhítésére, valamint az ízületek mobilitásának javítására. A kondroitin- kiegészítők szedése segíthet a sérült porcok javításában és helyreállításában.

·         Szürkehályog: kondroitin- szulfátot és hialuronátot tartalmazó speciális szemoldat csökkentheti a szem nyomását és javíthatja a szem egészségi állapotát a szürkehályog eltávolítása után.

Kezdetleges kutatások bizonyítják a kondroitin- szulfát esetleges hatékonyságát az alábbi esetekben:

·         Szemszárazság

·         Szívroham: a kondroitin- szulfát szájon át történő bevétele csökkentheti az első vagy visszatérő szívroham kockázatát

·         Pikkelysömör

·         Húgyúti fertőzések

A kondroitint gyakran a glükózamin nevű másik kiegészítővel együtt értékesítik.

Milyen érvek szólnak a nem állati eredetű kondroitin mellett?

Az elmúlt évek sikeres munkájának köszönhetően kidolgoztak egy innovatív biotechnológiai gyártási folyamatot a nem állati eredetű kondrotin- szulfát előállításához. Ezen innovatív termék nagyon hasonlít a természetes kondroitin- szulfát fizikai- kémiai, szerkezeti és funkcionális tulajdonságai tekintetében, fertőző ágensek lehetséges jelenléte nélkül, nyersanyagok jellemző szennyezettsége nélkül, valamint a hamisítással kapcsolatos aggályok is megszűntek. Így az erjesztésen alapuló gyártási folyamat végeredményeként kapott termék nagy tisztaságot, tételenkénti reprodukálhatóságot, biztonságot, rendkívül alacsony fehérjetartalmat, valamint kiváló biológiai aktivitást garantál.

Glükózamin

A glükózamin egy természetes módon előforduló anyag, amely jelen van a kagylókban, csontokban, csontvelőben (állatokban és emberekben egyaránt) és egyes gombafajokban is. Ha még soha nem hallottál róla, akkor számos kérdés merülhet fel benned. Mi is pontosan a glükózamin? Mit kell tudnom róla? Vajon a glükózamin vegán? Ha ezen kérdésekre keresed a választ, akkor jó helyen jársz!

Mi az a glükózamin?

A glükózamin egy amino-cukor, mely glükózból és glutamin aminosavából áll. Ezen vegyület az ízületi porc és ízületi folyadék mátrixában található anyag. A glükózamin a különböző makromolekulák, pl. hialuronsav, glikozaminoglikán, glikoproteinek és glikolipidek bioszintézisének fő prekurzora. Az emberi test szinte valamennyi lágy szövetében jelen van, de legnagyobb koncentrációban a porcokban található. A glükózamin bizonyítottan stimulálja a porc termelését és gátolja a porcot elpusztító enzimeket.

Milyen eredetű az étrend- kiegészítő formájában kapható glükózamin?

A glükózamin előállításának hagyományos és elsődleges módszere a kitin kémiai kivonása tengeri forrásokból és bizonyos gombafajokból. Ebben az esetben az előállítás erős savak felhasználásával, magas hőmérsékleten és hosszú ideig történik. A kémiai extrakciónak azonban számos hátránya van, beleértve az erős savak széleskörű használatát, a magas költségeket és a savas szennyvíz környezeti terhelését. Ezenkívül a glükózamint szinte minden organizmus szintetizálhatja, beleértve a baktériumokat, élesztőket, gombákat, növényeket és a tengeri állatokat is.

Az állati eredetű glükózamin tengeri forrásokból származik, pl. garnélarák, rák, kagyló, homár. A vázak kitintartalma 14–27% száraz tömeg. A korábbiakban említés esett már róla, hogy a fő előállítási módszer a koncentrált savval végzett hidrolízis. Továbbá a tengeri forrásokból származó kitin szezonális termék, ami szünetelt ellátást, korlátozott termelési helyeket és a termékek változékonyságát eredményezi. Ezen tényezők korlátozzák az ipari vonzerőt és a piaci elfogadottságát. Ezenkívül a kagylóból és egyéb tengeri forrásból származó glükózamin veszélyt jelenthet az ilyen allergiában szenvedő emberek számára vagy éppen annak, aki szigorúan követi a kóser táplálkozást.

Az erjesztéssel előállított glükózamint szénhidrátból pl.glükózból nyerik. Ezek az anyagok mikrobiális fermentációval átalakíthatók glükózaminná olyan szervezetekkel, mint a vadgombák vagy mesterséges törzsek. Ennek az alapanyagnak az előállítási költsége magasabb.

A növényi eredetű glükózamin alatt micélium gombákból nyert anyagot értünk, pl. a Mucor rouxii, Aspergillus niger micéliuma. Beszámoltak arról, hogy a glükózamin szint 11,5% száraz tömeg volt az A. niger micéliumban és 20,13% száraz tömeg volt az M. rouxii micéliumban. Ezen számokat összehasonlítva az állati eredetűvel látható, hogy szinte nincs különbség vagy legalábbis nagyon csekély.

A gombamicéliumból származó glükózamin ellenőrzöttebb utat biztosít a tisztább és következetesebb termék előállításához, mint pl. a kagylókból történő kivonás, amelyet rengeteg hátrány terhel. Az élelmiszeriparban nem fogadható el az antibiotikumok és más gyógyszerek vagy nem élelmiszeripari termékek előállításából származó gombák micéliuma. Ezért a glükózamin termelésének fő gombaforrása az A. niger micélium, amely a citromsav-termelés mellékterméke. Egyes országokban a micéliumból származó glükózamin vegetáriánusnak tekinthető, és elismerten csúcskategóriás termék, mivel a citromsav-termelés alapanyagát olyan növények adják, mint a kukorica vagy manióka.

Ezek tudatában már képes mérlegelni az ember, hogy milyen eredetű glükózamint fogyasztana szívesebben. Aki pedig mellőzi az állati eredetű élelmiszereket az étrendjéből, láthatja, hogy ezen termék esetében is van megoldás!

Milyen esetekben lehet hatékony megoldás a glükózamin?

A glükózamin hosszú múltra tekint vissza az ízületek egészségének megőrzése szempontjából. Részt vesz a porc felépítésében, amely elősegíti az ízületeink védelmét. Az öregedés, de egy adott sérülés is előidézheti a porc károsodását, ami kínzó fájdalomhoz és csökkent mozgásképességhez vezethet. Így a glükózamin-kiegészítés segíthet a porcok egészségi állapotának megóvásához, ezáltal járulva hozzá a fájdalom csökkentéséhez. Tanulmányok szerint a glükózamin segíthet csökkenteni a degeneratív csont-és ízületi gyulladás okozta fájdalmat és merevséget. Gyakran kondroitin-szulfáttal együtt értékesítik, amely kiegészítés a fentebb említett kellemetlen tüneteinek enyhítésére szolgál.

Az emberek sokféle krónikus gyulladásos betegség kezelésére használják még a glükózamint. Azonban ilyen céllal történő felhasználásra vonatkozó tudományos adatok még korlátozott számban érhetőek el, de annál reményteljesebbek. Nézzük is meg mely betegségekről van szó:

·         Gyulladásos bélbetegség: a glükózaminnal történő kiegészítés csökkentheti a bélben kialakuló gyulladást

·         Hólyagfájdalom szindróma: Ezen állapot a glikozaminoglikán vegyület hiányával jár. Mivel a glükózamin ennek a vegyületnek az előfutára, egyes elméletek szerint a glükózamin-kiegészítő fogyasztása hozzájárulhat ezen betegség kezeléséhez.

·         Szklerózis multiplex

·         Zöldhályog

·         Állkapocs-ízületi gyulladás

A glükózamin és kondroitin szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával főleg, ha valamilyen krónikus betegségben szenved.

C- vitamin, vagyis az aszkorbinsav

A C- vitamin erős antioxidáns hatással bír, melynek révén megvédi sejtjeinket a szabad gyökökkel szemben (káros molekulák). Ezen tulajdonságával járulva hozzá a szervezet immunrendszerének erősítéséhez. Abban az esetben, amikor a szabad gyökök felhalmozódnak a szervezetben elősegíthetik az ún. oxidatív stresszes állapotot. Ez azonban teljesen felborítja a szervezet normális működését. A szervezetben hosszú távon fennálló oxidatív stressz mindamellett, hogy gyorsíthatja az öregedési folyamatokat számos krónikus betegség kialakulásához is hozzájárulhat.

C-vitamin a megfázás kezelésében. Valóban hatásos módszer?

A C-vitamin hatása skorbut megelőzésében elfogadott szerepén kívül a legismertebben a megfázás megelőzésében és enyhítésében rejlik. Ezen utóbbi betegség a C-vitamint érintő kutatások közül a legszélesebb körben vizsgált terület. Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy legalább 200-500 mg/nap dózisú C- vitamin bevitel nem csökkenti a megfázás előfordulásának valószínűségét átlagos populációban. Azonban azoknál az embereknél, akiknek magas a fizikai aktivitása vagy hideg környezeti hatásoknak vannak kitéve, hatásosnak bizonyult ezen dózis alkalmazása. Bár a C-vitamin rendszeres fogyasztása valószínűleg nem akadályozza meg a megfázást, de csökkentheti a tünetek időtartalmát, valamint enyhítheti azok súlyosságát. Tehát a C-vitamin szerepéről a nátha kezelésében még nem született végleges megállapítás.

Bőr egészsége C-vitaminnal. Hogyan?

Az aszkorbinsav bevitele kollagénszintézist eredményez. A kollagénről köztudott, hogy hozzájárul a bőr rugalmasságához, feszességéhez. Így amikor a C-vitamin szintje csökken, akkor valószínű a kollagéné is, melynek hatására a bőre elveszti rugalmasságát, ráncosodást előidézve.

C-vitamin szerepe a szív és érrendszeri betegségekben

Számos vizsgálat eredménye szerint a magas gyümölcs- és zöldségfogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, mely a magas antioxidáns tartalomnak tulajdonítható be. Vannak tanulmányok, melyek szerint a C- vitamin lassíthatja az érelmeszesedést. Segít az LDL koleszterin károsodásának megelőzésében, mely plakkot képezve az artériákban szívrohamot vagy szélütést eredményezhet. A magas vérnyomás veszélyezteti a szívműködést, mely a halálesetek jelentős hányadért felelős. A C- vitamin képes lehet ellazítani a vérszállító ereket (szívből), ezáltal csökkenteni a vérnyomást.

A C-vitamin funkciója a vashiány kialakulásának megelőzésében

A vas fontos tápanyag, mely szervezetben betöltött funkciója sokrétű. Nélkülözhetetlen a vörösvértestek előállításához és az oxigén szállításához. A C-vitamin-kiegészítők hozzájárulhatnak az étrendből származó vas felszívódásához. Elősegíti a mérsékeltebb felszívódású vas (pl. növényi eredetű források) szervezetben könnyebb módon felszívódó állapotúvá alakítani. Ez különösen, azok számára lehet fontos, akik mellőzik étrendjükből az egyik legfontosabb vasforrást a húst.

 Vannak még betegségek, melyeknél a rendelkezésre álló tanulmányok nem egyöntetű eredményei alapján, de azt sugallják, hogy lehet pozitív hatása a C-vitamin kiegészítésnek.

·         Rák megelőzés, kezelés

·         Időskori makuladegeneráció és szürkehályog kialakulása, megelőzés

·         Demencia megelőzése

·         Köszvényes rohamok megelőzése

·         Allergia okozta tünetek csökkentése

·         Cukorbetegség

Milyen élelmiszerek tartalmaznak C-vitamint?

A legjobb C-vitamin források közé a gyümölcsöket, zöldségeket soroljuk. Érdemes ezeket az élelmiszereket nyers állapotukban fogyasztani, hiszen ezen vitamin hővel szembeni ellenálló képessége igen csekély. Ha szeretnéd tehát, hogy minél több vitaminhoz jussál táplálkozás útján, akkor érdemes minél kevesebb konyhatechnológiai hatásnak kitenni az adott táplálékot. Nézzük is meg, mely élelmiszerek magas C-vitamin tartalmúak.

Gyümölcsök

Zöldségek

Citrusfélék (narancs, citrom, grapefruit)

Paprika

Kivi

Paradicsom

Eper, Feketeribizli

Keresztesvirágú zöldségek (brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol)

Mangó

Burgonya

Mennyi a javasolt napi bevitelre vonatkozó mennyiség?

Mint minden vitamin és ásványi anyag szükséglet esetében igaz, így a C- vitaminra is, hogy a napi beviteli mennyiség személyenként eltérő és jelentős a változás életkor-és nem, valamint az adott egészségügyi állapot függvényében. Az ajánlott étrendi C- vitamin bevitel felnőtt nők számára 75 mg és 90 mg a férfiaknál. Terhesség és szoptatás idején az adag napi 85 mg-ra, illetve 120 mg-ra nő. A dohányosok számárára további 35 mg javasolt mindezeken felül, ugyanis a dohányzás csökkentheti a C- vitamin szintjét a szervezetben. Az előzőektől eltérően gyermekek számára kevesebb is elég (15-75 mg) életkortól, nemtől függően. A maximális napi bevitel, amely valószínűleg még nem okoz káros hatásokat az egészségre 2000 mg/nap.

Leírás

A Collango Vegan Joint Power egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, mely teljesen növényi összetevőkből áll.

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

·         a minőségi alapanyagokkal

·         könnyű fogyszthatósággal

·         elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban az összetevőkre.

Magyarországon egyedülálló alapanyagot választottunk termékünkhöz. Az olasz Gnosis cég kondroitin-szulfátját, mely természetes növényi forrásból származik és fermentációval állítják elő.

Egy adag tartalmaz:

·         300mg Mythocondro® természetes növényi forrásból származó kondritin- szulfát

·         1000mg glükózamin- szulfát természetes növényi forrásból származik

·         280mg L-aszkorbinsav

·         HPMC kapszulában, mely cellulóz alapú

A Collango Vegan Joint Power előnyei:

·         100%-ban növényi eredetű

·         Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják

·         Meszes héjúakra (kagyló, tengeri herkentyűk) allergiájúak is fogyaszthatják

·         Bármilyen vallás követelményeinek megfelel

·         Remek hasznosulással rendelkezik

·         Könnyel lenyelhető kapszulaméret

·         Gazdaságos kiszerelés

·         Nincs kellemetlen illata és íze sem

Összetétel: Glükózamin-szulfát 2KCl, Kondroitin-szulfát Na, L-aszkorbinsav, kapszula héj: hidroxipropil-metil-cellulóz.

Összetevők 1 adagban (2 kapszula)

Összetevők

Mennyiség

Glükózamin-szulfát 2KCl

1000mg

Kondroitin-szulfát Na

300mg

L-aszkorbinsav

280mg

Kiszerelés: 60db kapszula/ doboz, 30 adag

Fogyasztási javaslat: fogyassz napi 2 kapszulát egyik étkezésed közben.

Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal és glutén összetevőket feldolgozó üzemben készült!

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes, változatos étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Hatóanyagok

Kondroitin-szulfát
A kondroitin-szulfát egy természetes, elágazás nélküli poliszacharid, amely gerinces és gerinctelen szervezetekben egyaránt megtalálható. Ezen anyag az extracelluláris mátrix egyik fő alkotóeleme. A porc összetevőjeként a kondroitin- szulfát hozzájárul az ízületek védelméhez, struktúrát biztosít, visszatartja a vizet és tápanyagokat, ezáltal elősegíti a porc rugalmasságát.

Milyen szerepet tölt be a kondroitin-szulfát prevenció és betegségek kezelése szempontjából?

·         A leggyakrabban csont- és ízületi gyulladások során alkalmazzák, fájdalom enyhítésére, valamint az ízületek mobilitásának javítására. A kondroitin- kiegészítők szedése segíthet a sérült porcok javításában és helyreállításában.

·         Szürkehályog: kondroitin- szulfátot és hialuronátot tartalmazó speciális szemoldat csökkentheti a szem nyomását és javíthatja a szem egészségi állapotát a szürkehályog eltávolítása után.

Kezdetleges kutatások bizonyítják a kondroitin- szulfát esetleges hatékonyságát az alábbi esetekben:

·         Szemszárazság

·         Szívroham: a kondroitin- szulfát szájon át történő bevétele csökkentheti az első vagy visszatérő szívroham kockázatát

·         Pikkelysömör

·         Húgyúti fertőzések

A kondroitint gyakran a glükózamin nevű másik kiegészítővel együtt értékesítik.

Milyen érvek szólnak a nem állati eredetű kondroitin mellett?

Az elmúlt évek sikeres munkájának köszönhetően kidolgoztak egy innovatív biotechnológiai gyártási folyamatot a nem állati eredetű kondrotin- szulfát előállításához. Ezen innovatív termék nagyon hasonlít a természetes kondroitin- szulfát fizikai- kémiai, szerkezeti és funkcionális tulajdonságai tekintetében, fertőző ágensek lehetséges jelenléte nélkül, nyersanyagok jellemző szennyezettsége nélkül, valamint a hamisítással kapcsolatos aggályok is megszűntek. Így az erjesztésen alapuló gyártási folyamat végeredményeként kapott termék nagy tisztaságot, tételenkénti reprodukálhatóságot, biztonságot, rendkívül alacsony fehérjetartalmat, valamint kiváló biológiai aktivitást garantál.

Glükózamin

A glükózamin egy természetes módon előforduló anyag, amely jelen van a kagylókban, csontokban, csontvelőben (állatokban és emberekben egyaránt) és egyes gombafajokban is. Ha még soha nem hallottál róla, akkor számos kérdés merülhet fel benned. Mi is pontosan a glükózamin? Mit kell tudnom róla? Vajon a glükózamin vegán? Ha ezen kérdésekre keresed a választ, akkor jó helyen jársz!

Mi az a glükózamin?

A glükózamin egy amino-cukor, mely glükózból és glutamin aminosavából áll. Ezen vegyület az ízületi porc és ízületi folyadék mátrixában található anyag. A glükózamin a különböző makromolekulák, pl. hialuronsav, glikozaminoglikán, glikoproteinek és glikolipidek bioszintézisének fő prekurzora. Az emberi test szinte valamennyi lágy szövetében jelen van, de legnagyobb koncentrációban a porcokban található. A glükózamin bizonyítottan stimulálja a porc termelését és gátolja a porcot elpusztító enzimeket.

Milyen eredetű az étrend- kiegészítő formájában kapható glükózamin?

A glükózamin előállításának hagyományos és elsődleges módszere a kitin kémiai kivonása tengeri forrásokból és bizonyos gombafajokból. Ebben az esetben az előállítás erős savak felhasználásával, magas hőmérsékleten és hosszú ideig történik. A kémiai extrakciónak azonban számos hátránya van, beleértve az erős savak széleskörű használatát, a magas költségeket és a savas szennyvíz környezeti terhelését. Ezenkívül a glükózamint szinte minden organizmus szintetizálhatja, beleértve a baktériumokat, élesztőket, gombákat, növényeket és a tengeri állatokat is.

Az állati eredetű glükózamin tengeri forrásokból származik, pl. garnélarák, rák, kagyló, homár. A vázak kitintartalma 14–27% száraz tömeg. A korábbiakban említés esett már róla, hogy a fő előállítási módszer a koncentrált savval végzett hidrolízis. Továbbá a tengeri forrásokból származó kitin szezonális termék, ami szünetelt ellátást, korlátozott termelési helyeket és a termékek változékonyságát eredményezi. Ezen tényezők korlátozzák az ipari vonzerőt és a piaci elfogadottságát. Ezenkívül a kagylóból és egyéb tengeri forrásból származó glükózamin veszélyt jelenthet az ilyen allergiában szenvedő emberek számára vagy éppen annak, aki szigorúan követi a kóser táplálkozást.

Az erjesztéssel előállított glükózamint szénhidrátból pl.glükózból nyerik. Ezek az anyagok mikrobiális fermentációval átalakíthatók glükózaminná olyan szervezetekkel, mint a vadgombák vagy mesterséges törzsek. Ennek az alapanyagnak az előállítási költsége magasabb.

A növényi eredetű glükózamin alatt micélium gombákból nyert anyagot értünk, pl. a Mucor rouxii, Aspergillus niger micéliuma. Beszámoltak arról, hogy a glükózamin szint 11,5% száraz tömeg volt az A. niger micéliumban és 20,13% száraz tömeg volt az M. rouxii micéliumban. Ezen számokat összehasonlítva az állati eredetűvel látható, hogy szinte nincs különbség vagy legalábbis nagyon csekély.

A gombamicéliumból származó glükózamin ellenőrzöttebb utat biztosít a tisztább és következetesebb termék előállításához, mint pl. a kagylókból történő kivonás, amelyet rengeteg hátrány terhel. Az élelmiszeriparban nem fogadható el az antibiotikumok és más gyógyszerek vagy nem élelmiszeripari termékek előállításából származó gombák micéliuma. Ezért a glükózamin termelésének fő gombaforrása az A. niger micélium, amely a citromsav-termelés mellékterméke. Egyes országokban a micéliumból származó glükózamin vegetáriánusnak tekinthető, és elismerten csúcskategóriás termék, mivel a citromsav-termelés alapanyagát olyan növények adják, mint a kukorica vagy manióka.

Ezek tudatában már képes mérlegelni az ember, hogy milyen eredetű glükózamint fogyasztana szívesebben. Aki pedig mellőzi az állati eredetű élelmiszereket az étrendjéből, láthatja, hogy ezen termék esetében is van megoldás!

Milyen esetekben lehet hatékony megoldás a glükózamin?

A glükózamin hosszú múltra tekint vissza az ízületek egészségének megőrzése szempontjából. Részt vesz a porc felépítésében, amely elősegíti az ízületeink védelmét. Az öregedés, de egy adott sérülés is előidézheti a porc károsodását, ami kínzó fájdalomhoz és csökkent mozgásképességhez vezethet. Így a glükózamin-kiegészítés segíthet a porcok egészségi állapotának megóvásához, ezáltal járulva hozzá a fájdalom csökkentéséhez. Tanulmányok szerint a glükózamin segíthet csökkenteni a degeneratív csont-és ízületi gyulladás okozta fájdalmat és merevséget. Gyakran kondroitin-szulfáttal együtt értékesítik, amely kiegészítés a fentebb említett kellemetlen tüneteinek enyhítésére szolgál.

Az emberek sokféle krónikus gyulladásos betegség kezelésére használják még a glükózamint. Azonban ilyen céllal történő felhasználásra vonatkozó tudományos adatok még korlátozott számban érhetőek el, de annál reményteljesebbek. Nézzük is meg mely betegségekről van szó:

·         Gyulladásos bélbetegség: a glükózaminnal történő kiegészítés csökkentheti a bélben kialakuló gyulladást

·         Hólyagfájdalom szindróma: Ezen állapot a glikozaminoglikán vegyület hiányával jár. Mivel a glükózamin ennek a vegyületnek az előfutára, egyes elméletek szerint a glükózamin-kiegészítő fogyasztása hozzájárulhat ezen betegség kezeléséhez.

·         Szklerózis multiplex

·         Zöldhályog

·         Állkapocs-ízületi gyulladás

A glükózamin és kondroitin szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával főleg, ha valamilyen krónikus betegségben szenved.

C- vitamin, vagyis az aszkorbinsav

A C- vitamin erős antioxidáns hatással bír, melynek révén megvédi sejtjeinket a szabad gyökökkel szemben (káros molekulák). Ezen tulajdonságával járulva hozzá a szervezet immunrendszerének erősítéséhez. Abban az esetben, amikor a szabad gyökök felhalmozódnak a szervezetben elősegíthetik az ún. oxidatív stresszes állapotot. Ez azonban teljesen felborítja a szervezet normális működését. A szervezetben hosszú távon fennálló oxidatív stressz mindamellett, hogy gyorsíthatja az öregedési folyamatokat számos krónikus betegség kialakulásához is hozzájárulhat.

C-vitamin a megfázás kezelésében. Valóban hatásos módszer?

A C-vitamin hatása skorbut megelőzésében elfogadott szerepén kívül a legismertebben a megfázás megelőzésében és enyhítésében rejlik. Ezen utóbbi betegség a C-vitamint érintő kutatások közül a legszélesebb körben vizsgált terület. Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy legalább 200-500 mg/nap dózisú C- vitamin bevitel nem csökkenti a megfázás előfordulásának valószínűségét átlagos populációban. Azonban azoknál az embereknél, akiknek magas a fizikai aktivitása vagy hideg környezeti hatásoknak vannak kitéve, hatásosnak bizonyult ezen dózis alkalmazása. Bár a C-vitamin rendszeres fogyasztása valószínűleg nem akadályozza meg a megfázást, de csökkentheti a tünetek időtartalmát, valamint enyhítheti azok súlyosságát. Tehát a C-vitamin szerepéről a nátha kezelésében még nem született végleges megállapítás.

Bőr egészsége C-vitaminnal. Hogyan?

Az aszkorbinsav bevitele kollagénszintézist eredményez. A kollagénről köztudott, hogy hozzájárul a bőr rugalmasságához, feszességéhez. Így amikor a C-vitamin szintje csökken, akkor valószínű a kollagéné is, melynek hatására a bőre elveszti rugalmasságát, ráncosodást előidézve.

C-vitamin szerepe a szív és érrendszeri betegségekben

Számos vizsgálat eredménye szerint a magas gyümölcs- és zöldségfogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, mely a magas antioxidáns tartalomnak tulajdonítható be. Vannak tanulmányok, melyek szerint a C- vitamin lassíthatja az érelmeszesedést. Segít az LDL koleszterin károsodásának megelőzésében, mely plakkot képezve az artériákban szívrohamot vagy szélütést eredményezhet. A magas vérnyomás veszélyezteti a szívműködést, mely a halálesetek jelentős hányadért felelős. A C- vitamin képes lehet ellazítani a vérszállító ereket (szívből), ezáltal csökkenteni a vérnyomást.

A C-vitamin funkciója a vashiány kialakulásának megelőzésében

A vas fontos tápanyag, mely szervezetben betöltött funkciója sokrétű. Nélkülözhetetlen a vörösvértestek előállításához és az oxigén szállításához. A C-vitamin-kiegészítők hozzájárulhatnak az étrendből származó vas felszívódásához. Elősegíti a mérsékeltebb felszívódású vas (pl. növényi eredetű források) szervezetben könnyebb módon felszívódó állapotúvá alakítani. Ez különösen, azok számára lehet fontos, akik mellőzik étrendjükből az egyik legfontosabb vasforrást a húst.

 Vannak még betegségek, melyeknél a rendelkezésre álló tanulmányok nem egyöntetű eredményei alapján, de azt sugallják, hogy lehet pozitív hatása a C-vitamin kiegészítésnek.

·         Rák megelőzés, kezelés

·         Időskori makuladegeneráció és szürkehályog kialakulása, megelőzés

·         Demencia megelőzése

·         Köszvényes rohamok megelőzése

·         Allergia okozta tünetek csökkentése

·         Cukorbetegség

Milyen élelmiszerek tartalmaznak C-vitamint?

A legjobb C-vitamin források közé a gyümölcsöket, zöldségeket soroljuk. Érdemes ezeket az élelmiszereket nyers állapotukban fogyasztani, hiszen ezen vitamin hővel szembeni ellenálló képessége igen csekély. Ha szeretnéd tehát, hogy minél több vitaminhoz jussál táplálkozás útján, akkor érdemes minél kevesebb konyhatechnológiai hatásnak kitenni az adott táplálékot. Nézzük is meg, mely élelmiszerek magas C-vitamin tartalmúak.

Gyümölcsök

Zöldségek

Citrusfélék (narancs, citrom, grapefruit)

Paprika

Kivi

Paradicsom

Eper, Feketeribizli

Keresztesvirágú zöldségek (brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol)

Mangó

Burgonya

Mennyi a javasolt napi bevitelre vonatkozó mennyiség?

Mint minden vitamin és ásványi anyag szükséglet esetében igaz, így a C- vitaminra is, hogy a napi beviteli mennyiség személyenként eltérő és jelentős a változás életkor-és nem, valamint az adott egészségügyi állapot függvényében. Az ajánlott étrendi C- vitamin bevitel felnőtt nők számára 75 mg és 90 mg a férfiaknál. Terhesség és szoptatás idején az adag napi 85 mg-ra, illetve 120 mg-ra nő. A dohányosok számárára további 35 mg javasolt mindezeken felül, ugyanis a dohányzás csökkentheti a C- vitamin szintjét a szervezetben. Az előzőektől eltérően gyermekek számára kevesebb is elég (15-75 mg) életkortól, nemtől függően. A maximális napi bevitel, amely valószínűleg még nem okoz káros hatásokat az egészségre 2000 mg/nap.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Herbária Hialuron-Kollagén Komplex Tabletta 30db

5.595 Ft 4.756 Ft
A gyártó összes terméke: Herbária
Cikkszám: 5997005340543
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Interherb Kollagén - Hyaluronsav Intense Tabletta 30db

5.065 Ft 3.799 Ft
A gyártó összes terméke: Interherb
Cikkszám: 5999542645860
Raktáron

BioCo Hialuronsav 30mg + Kollagén kapszula, 30 db

4.975 Ft 4.229 Ft
A gyártó összes terméke: BioCo
Cikkszám: 5998607100818
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

BioCo Hialuronsav Forte tabletta, 30 db

4.975 Ft 4.229 Ft
A gyártó összes terméke: BioCo
Cikkszám: 5998607102225
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Nordvital hialuronsav komplex vegán kapszula, 30 db

5.840 Ft 4.964 Ft
A gyártó összes terméke: Nordvital
Cikkszám: 5999861777167
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Damona kollagén + kurkuma + hialuron tabletta 80 db

4.955 Ft 4.212 Ft
A gyártó összes terméke: Damona
Cikkszám: 5999091400767
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Nottevit Beauty Sleep Collagen Night Complex, 10 db

5.880 Ft 4.998 Ft
A gyártó összes terméke: Nottevit
Cikkszám: 5999860584179
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Dammer's kollagén+hyaluron kapszula 80 db

5.955 Ft 5.062 Ft
A gyártó összes terméke: Dammer
Cikkszám: 6776845542336
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)