Leírás és Paraméterek
Mi is az a miso?
Egy fermentált (erjesztett) szójakrém, amit úgy készítenek, hogy szójababot rizzsel, árpával vagy búzával só hozzáadásával összekevernek, és ezt a keveréket több hónapig erjesztik tölgyfahordókban.
A miso nem nyers, mégis élőnek tekinthető, a benne található, erjedéskor termelődött enzimeknek köszönhetően. Fogyasztása nagyon egészséges, erősíti az immunrendszert, feltölt energiával.
Többféle miso létezik, a szójababhoz hozzáadott egyéb anyagok, és a fermentációs idő függvényében van világos, és sötétebb miso. Én legtöbbször (vagyis csak) fehér misot használok. A fehér miso-ba kevesebb sót tesznek, és csak 3 hétig érlelik. Ez sem fehér, inkább csak világosabb, mint a barna miso. Az íze magában kicsit tömény, egyszerre édes, sós, kicsit savanykás, pikáns, ami teljesen rendben van, hiszen az ételekbe csak keveset teszünk, és eloszlik ez az intenzív íz.
Ezt a kiotói stílusú misót csodálatosan krémes és enyhén sós édesség jellemzi.
Fény hatására idővel színe is sötétebbé válik, természetes öregedési folyamat, de ez az ízén nem változtat.
Próbálja ki burgonyapürében tej helyett, vagy a krémes levesekben a tejtermékek, tejszín helyett. Összetétel: szója(24%), rizs(63%), víz(12%), tengeri só(1%). Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
g | 250 |
db | 1 |
Leírás
Mi is az a miso?
Egy fermentált (erjesztett) szójakrém, amit úgy készítenek, hogy szójababot rizzsel, árpával vagy búzával só hozzáadásával összekevernek, és ezt a keveréket több hónapig erjesztik tölgyfahordókban.
A miso nem nyers, mégis élőnek tekinthető, a benne található, erjedéskor termelődött enzimeknek köszönhetően. Fogyasztása nagyon egészséges, erősíti az immunrendszert, feltölt energiával.
Többféle miso létezik, a szójababhoz hozzáadott egyéb anyagok, és a fermentációs idő függvényében van világos, és sötétebb miso. Én legtöbbször (vagyis csak) fehér misot használok. A fehér miso-ba kevesebb sót tesznek, és csak 3 hétig érlelik. Ez sem fehér, inkább csak világosabb, mint a barna miso. Az íze magában kicsit tömény, egyszerre édes, sós, kicsit savanykás, pikáns, ami teljesen rendben van, hiszen az ételekbe csak keveset teszünk, és eloszlik ez az intenzív íz.
Ezt a kiotói stílusú misót csodálatosan krémes és enyhén sós édesség jellemzi.
Fény hatására idővel színe is sötétebbé válik, természetes öregedési folyamat, de ez az ízén nem változtat.
Próbálja ki burgonyapürében tej helyett, vagy a krémes levesekben a tejtermékek, tejszín helyett. Összetétel: szója(24%), rizs(63%), víz(12%), tengeri só(1%). Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.