Leírás és Paraméterek
Casale Paradiso polenta gombával
A polentát először Észak-Olaszországban használták, de ma már az egész világon ismerik. Olaszországban már több generáció óta népszerű. A polenta új reneszánszát éli, egyre többen használják. Fő alapanyaga a gluténmentes kukoricadara a lisztérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető – nemcsak köretnek vagy főételnek, hanem snacknek és süteménynek is kiváló.
ELKÉSZÍTÉS: Forraljunk fel egy fazékban 1,5 liter sós vizet (1 evőkanál só). Amikor forrni kezd, öntsük a zacskó tartalmát az edénybe és közben élénken keverjük, nehogy csomók képződjenek! Lassan, folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább 5 percig. Öntsük egy nagy tányérra és ízlés szerint ízesítsük olvasztott vajjal vagy extra szűz olívaolajjal és némi reszelt parmezán sajttal.
Leírás
Casale Paradiso polenta gombával
A polentát először Észak-Olaszországban használták, de ma már az egész világon ismerik. Olaszországban már több generáció óta népszerű. A polenta új reneszánszát éli, egyre többen használják. Fő alapanyaga a gluténmentes kukoricadara a lisztérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető – nemcsak köretnek vagy főételnek, hanem snacknek és süteménynek is kiváló.
ELKÉSZÍTÉS: Forraljunk fel egy fazékban 1,5 liter sós vizet (1 evőkanál só). Amikor forrni kezd, öntsük a zacskó tartalmát az edénybe és közben élénken keverjük, nehogy csomók képződjenek! Lassan, folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább 5 percig. Öntsük egy nagy tányérra és ízlés szerint ízesítsük olvasztott vajjal vagy extra szűz olívaolajjal és némi reszelt parmezán sajttal.