Leírás és Paraméterek
Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája. Gyakran alkalmazzák táplálékkiegészítőkben.
Magas kéntartalmának köszönhetően segít közömbösíteni az anyagcsere folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket.
A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns.
A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutationtartalma.
Másképpen fogalmazva, aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutationszint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével.
Kijelenthető, hogy sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre.
Előfordulása
Baromfi, joghurt, zab, búzacsíra, tojássárgája, fokhagyma, brokkoli, kelbimbó.
Egyéb antioxidánsokkal – C-vitaminnal, E-vitaminnal – együtt szedve még erősebb hatás érhető el.
Tárolás:
Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen.
Gyermekek elő elzárva tartandó.
Figyelmeztetések:
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltoztatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Terheseknek vagy szoptató anyáknak a fogyasztása nem javasolt.
Leírás
Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája. Gyakran alkalmazzák táplálékkiegészítőkben.
Magas kéntartalmának köszönhetően segít közömbösíteni az anyagcsere folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket.
A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns.
A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutationtartalma.
Másképpen fogalmazva, aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutationszint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével.
Kijelenthető, hogy sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre.
Előfordulása
Baromfi, joghurt, zab, búzacsíra, tojássárgája, fokhagyma, brokkoli, kelbimbó.
Egyéb antioxidánsokkal – C-vitaminnal, E-vitaminnal – együtt szedve még erősebb hatás érhető el.
Tárolás:
Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen.
Gyermekek elő elzárva tartandó.
Figyelmeztetések:
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltoztatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Terheseknek vagy szoptató anyáknak a fogyasztása nem javasolt.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.