Leírás és Paraméterek
A napraforgó olaj a magyar konyha nélkülözhetetlen és kedvelt alapanyaga. A legkülönfélébb ételekhez használható.
A növény magjából hideg úton kisajtolt napraforgó olaj a következő hatóanyagokat tartalmazza: linolsav, linolénsav, olajsav gliceridészter.
A napraforgó olaj kiemelkedő Evitamin forrás. Az Evitamin antioxidáns hatású, semlegesíti a szabad gyököket, öregedésgátló hatású.
Jó hatással lehet a szívbetegségekre, csökkentheti az érelmeszesedést.
Segíthet a szem egészségének fenntartásában.
Aktív szerepet játszik a szervezet anyagcseréjében és folyadékháztartásában.
Támogatja az izomtevékenységet, csökkenti azok kifáradását.
Segít megőrizni a bőr szépségét, erősíti a körmöket és a hajszálakat.
Támogatja a sejtek regenerálódását.
Hiánya gyengíti az immunrendszert és az idegrendszert. Izomsorvadás, vérszegénység alakulhat ki.
A többszörösen telítetlen zsírsavai jótékonyan hatnak a szív és érrendszeri betegségekre, és csökkentik a koleszterinszintet.
Sárgás színét a karotinoid okozza, ami javítja a bőr, a haj és a köröm állapotát.
A napraforgó olaját étkezési célokra és gyógyító kenőcsök készítésére is használják.
A népi gyógyászatban sebek gyógyítására és a száraz bőr ápolására használták.
A homeopátiás orvoslásban görcsoldásra és láz csillapítására alkalmazzák.
Hidegen sajtolt, természetes eredete miatt színárnyalata változhat az adott termés fajtájától függően, de ez az olaj minőségét nem befolyásolja. Ha hideg körülmények között elveszíti az átlátszóságát, opálos lesz, akkor a könnyen megégő viasztartalma miatt sütésre nem feltétlenül ajánlott.
A napraforgó ÉszakAmerika nyugati részéről származik és 1510ben került Európába, ahol 200 éven keresztül dísznövényként termesztették. A magból kisajtolt olaj értékét 1716ban Bunyan angol patikus fedezte fel. Magyarországon nagy területen termesztett olajnövény.
Leírás
A napraforgó olaj a magyar konyha nélkülözhetetlen és kedvelt alapanyaga. A legkülönfélébb ételekhez használható.
A növény magjából hideg úton kisajtolt napraforgó olaj a következő hatóanyagokat tartalmazza: linolsav, linolénsav, olajsav gliceridészter.
A napraforgó olaj kiemelkedő Evitamin forrás. Az Evitamin antioxidáns hatású, semlegesíti a szabad gyököket, öregedésgátló hatású.
Jó hatással lehet a szívbetegségekre, csökkentheti az érelmeszesedést.
Segíthet a szem egészségének fenntartásában.
Aktív szerepet játszik a szervezet anyagcseréjében és folyadékháztartásában.
Támogatja az izomtevékenységet, csökkenti azok kifáradását.
Segít megőrizni a bőr szépségét, erősíti a körmöket és a hajszálakat.
Támogatja a sejtek regenerálódását.
Hiánya gyengíti az immunrendszert és az idegrendszert. Izomsorvadás, vérszegénység alakulhat ki.
A többszörösen telítetlen zsírsavai jótékonyan hatnak a szív és érrendszeri betegségekre, és csökkentik a koleszterinszintet.
Sárgás színét a karotinoid okozza, ami javítja a bőr, a haj és a köröm állapotát.
A napraforgó olaját étkezési célokra és gyógyító kenőcsök készítésére is használják.
A népi gyógyászatban sebek gyógyítására és a száraz bőr ápolására használták.
A homeopátiás orvoslásban görcsoldásra és láz csillapítására alkalmazzák.
Hidegen sajtolt, természetes eredete miatt színárnyalata változhat az adott termés fajtájától függően, de ez az olaj minőségét nem befolyásolja. Ha hideg körülmények között elveszíti az átlátszóságát, opálos lesz, akkor a könnyen megégő viasztartalma miatt sütésre nem feltétlenül ajánlott.
A napraforgó ÉszakAmerika nyugati részéről származik és 1510ben került Európába, ahol 200 éven keresztül dísznövényként termesztették. A magból kisajtolt olaj értékét 1716ban Bunyan angol patikus fedezte fel. Magyarországon nagy területen termesztett olajnövény.