Leírás és Paraméterek
A kuszkusz tele van egészséges tápanyagokkal, mint a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék.
Tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat.
Az ásványi anyagok közül megemlítendő többek között a magnézium, a kalcium, a kálium, a foszfor, a szelén és a folsav. Ezek a tápanyagok erősítik a csontokat, az immunrendszert és az izmokat is. A kuszkuszfogyasztás jót tehet a vérkeringésnek is, segítheti az egészséges szívműködést.
A kuszkusz támogathatja a fogyást, teltségérzetet ad, ezáltal csökkenti az éhséget.
Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, ami egy erős antioxidáns, erősíti az immunrendszert.
Tartalmaz kolint, mely hozzájárul az anyagcsere, az agy, az idegek és a máj hatékony működéséhez.
Folsav tartalma révén szerepet játszik a vörösvérsejtek képzésében.
Nem tartalmaz cukrot és zsírt.
Enyhén benedvesített és belisztezett, gríz állagúra darált durumbúzából készül. A lisztes víz bevonja a parányi gömböket. Szitálással méret szerint szétválogatják, és a napon szétterítve kiszárítják. Apróbb és nagyobb szemű változatai is népszerűek.
A kuszkusz konyhai felhasználása:
Édes és sós ételek egyaránt készíthetők belőle, de köretnek vagy egytálételnek, desszertnek is kiváló.
A száraztésztához hasonlóan, szinte korlátlan ideig eltartható.
A kuszkuszt nagyon könnyű elkészíteni.
A kuszkusz egy észak-afrikai, berber eredetű tésztaétel, amit a világon szinte már mindenhol ismernek.
100 gramm kuszkusz tápértéke:
Energia KJ-ban: 1565
Energia Kcal-ban: 369
Zsír: 2 g
- amelyből telített zsírsav: 0,4 g
Szénhidrát: 72,9 g
- amelyből cukor: 3 g
Fehérje: 13,2 g
Só: 0,01 g
Leírás
A kuszkusz tele van egészséges tápanyagokkal, mint a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék.
Tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat.
Az ásványi anyagok közül megemlítendő többek között a magnézium, a kalcium, a kálium, a foszfor, a szelén és a folsav. Ezek a tápanyagok erősítik a csontokat, az immunrendszert és az izmokat is. A kuszkuszfogyasztás jót tehet a vérkeringésnek is, segítheti az egészséges szívműködést.
A kuszkusz támogathatja a fogyást, teltségérzetet ad, ezáltal csökkenti az éhséget.
Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, ami egy erős antioxidáns, erősíti az immunrendszert.
Tartalmaz kolint, mely hozzájárul az anyagcsere, az agy, az idegek és a máj hatékony működéséhez.
Folsav tartalma révén szerepet játszik a vörösvérsejtek képzésében.
Nem tartalmaz cukrot és zsírt.
Enyhén benedvesített és belisztezett, gríz állagúra darált durumbúzából készül. A lisztes víz bevonja a parányi gömböket. Szitálással méret szerint szétválogatják, és a napon szétterítve kiszárítják. Apróbb és nagyobb szemű változatai is népszerűek.
A kuszkusz konyhai felhasználása:
Édes és sós ételek egyaránt készíthetők belőle, de köretnek vagy egytálételnek, desszertnek is kiváló.
A száraztésztához hasonlóan, szinte korlátlan ideig eltartható.
A kuszkuszt nagyon könnyű elkészíteni.
A kuszkusz egy észak-afrikai, berber eredetű tésztaétel, amit a világon szinte már mindenhol ismernek.
100 gramm kuszkusz tápértéke:
Energia KJ-ban: 1565
Energia Kcal-ban: 369
Zsír: 2 g
- amelyből telített zsírsav: 0,4 g
Szénhidrát: 72,9 g
- amelyből cukor: 3 g
Fehérje: 13,2 g
Só: 0,01 g