Leírás és Paraméterek
A homoktövis mag önmagában is koncentráltan tartalmazza az úgynevezett civilizációs betegségek esetén ajánlható hatóanyagokat. Kiemelhetjük a magban lévő esszenciális zsírsavakat, különösen az Omega-3 zsírsavat. Polifenolokat, flavonoid jellegű anyagokat, immunerősítő fitokemikáliákat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint speciális ballasztanyagokat, rostokat is tartalmaz a homoktövis magja, melynek előnyeit a mai napig folyamatos kutatás övezi.
A maglisztben számos egyéb „fiatalító komponens”, polifenol, antibakteriális és gyulladásgátló vegyület, nyomelem és rostanyag is megmaradhat, melyek együttesen felszívódva igen előnyös védő hatásokat eredményezhetnek a szervezetben. Az elmúlt évtizedekben a modern tudomány kutatásai is igazolták e hazánkban is védett növény termésének egészségvédő hatását. A homoktövisben A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K- és E-vitamin található. Fogyasztása befolyásolhatja a sejtek regenerációját, az antioxidáns mechanizmusok hatékonyságát, a vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezést, a tápcsatorna védelmét és az szervezet immunitását. Általánosan hámsejt és érfalerősítőként, antibakteriális és gyulladásgátló hatású növényként tartják számon, ezen felül kiemelik a gyomor- és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló hatását. Látásjavító tulajdonsága is ismert. A nyomelemek közül a vas, réz, cink és mangán tartalma emelhető ki.
Felhasználási javaslat:
Felnőtteknek 1-2, gyermekeknek fél-1 teáskanál homoktövis héj-mag őrlemény naponta bármilyen folyadékba elkeverve, illetve joghurtba, kefirbe, müzlibe vagy smoothie-ba adagolva.
Reform élelmiszerként felhasználhatjuk kekszek, sütemények készítésénél. Semleges ízvilágával kiváló kiegészítője lehet a hagyományos liszteknek, lisztmentes termékeknek.
Leírás
A homoktövis mag önmagában is koncentráltan tartalmazza az úgynevezett civilizációs betegségek esetén ajánlható hatóanyagokat. Kiemelhetjük a magban lévő esszenciális zsírsavakat, különösen az Omega-3 zsírsavat. Polifenolokat, flavonoid jellegű anyagokat, immunerősítő fitokemikáliákat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint speciális ballasztanyagokat, rostokat is tartalmaz a homoktövis magja, melynek előnyeit a mai napig folyamatos kutatás övezi.
A maglisztben számos egyéb „fiatalító komponens”, polifenol, antibakteriális és gyulladásgátló vegyület, nyomelem és rostanyag is megmaradhat, melyek együttesen felszívódva igen előnyös védő hatásokat eredményezhetnek a szervezetben. Az elmúlt évtizedekben a modern tudomány kutatásai is igazolták e hazánkban is védett növény termésének egészségvédő hatását. A homoktövisben A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K- és E-vitamin található. Fogyasztása befolyásolhatja a sejtek regenerációját, az antioxidáns mechanizmusok hatékonyságát, a vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezést, a tápcsatorna védelmét és az szervezet immunitását. Általánosan hámsejt és érfalerősítőként, antibakteriális és gyulladásgátló hatású növényként tartják számon, ezen felül kiemelik a gyomor- és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló hatását. Látásjavító tulajdonsága is ismert. A nyomelemek közül a vas, réz, cink és mangán tartalma emelhető ki.
Felhasználási javaslat:
Felnőtteknek 1-2, gyermekeknek fél-1 teáskanál homoktövis héj-mag őrlemény naponta bármilyen folyadékba elkeverve, illetve joghurtba, kefirbe, müzlibe vagy smoothie-ba adagolva.
Reform élelmiszerként felhasználhatjuk kekszek, sütemények készítésénél. Semleges ízvilágával kiváló kiegészítője lehet a hagyományos liszteknek, lisztmentes termékeknek.