Leírás és Paraméterek
A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában.
A kakaó természetes élénkítőszereket tartalmaz, főként teobromint és koffeint. Ezen stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelik energiaszintünket. Érdemes azonban mértékkel fogyasztani őket, mivel nagy mennyiségben kimerítik a szervezetet. Javasoljuk a kakaót nem az esti időszakban fogyasztani, mert alvási problémákat okozhat. Fokozott szellemi megterhelésnél, például vizsgaidőszakban természetes segítség lehet a koncentrálásban, a memória élesítésében, a fáradtság leküzdésében is.
Több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint olyan erős antioxidánsokat, polifenolokat és flavonoidokat, amelyek csökkentik számos betegség kockázatát. Megakadályozzák a káros koleszterin szintjének növekedését, a magas vérnyomás kialakulását, megelőzhetik a vérrögképződést, az aszpirinhez hasonló tulajdonságúak.
Jótékony hatásai:
- Támogatja az egészséges szív-és érrendszert
- Serkenti a vérkeringést
- Véralvadásgátló
- Segít szabályozni a vérnyomást
- Hangulatjavító hatású
- Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán
Alkalmazása:
a kakaóporból készíthetünk italokat és használhatjuk sütéshez-főzéshez egyaránt.
Összetevők:
100% bio kakaóbab (theobroma cacao)
Tápanyagok 100 g-ban:
Energia 1533 kJ/366 kcal
Zsír 11 g
– amelyből telített zsírsav 6,5 g
– amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 3,6 g
– amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 26,8 g
– amelyből cukor 0,9 g
Rost 24,3 g
Fehérje (protein) 28 g
Só 0 g
Foszfor 778 mg
Magnézium 572 mg
Vas 9,3 mg
Réz 4,1 mg
Mangán 5,3 mg
Leírás
A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában.
A kakaó természetes élénkítőszereket tartalmaz, főként teobromint és koffeint. Ezen stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelik energiaszintünket. Érdemes azonban mértékkel fogyasztani őket, mivel nagy mennyiségben kimerítik a szervezetet. Javasoljuk a kakaót nem az esti időszakban fogyasztani, mert alvási problémákat okozhat. Fokozott szellemi megterhelésnél, például vizsgaidőszakban természetes segítség lehet a koncentrálásban, a memória élesítésében, a fáradtság leküzdésében is.
Több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint olyan erős antioxidánsokat, polifenolokat és flavonoidokat, amelyek csökkentik számos betegség kockázatát. Megakadályozzák a káros koleszterin szintjének növekedését, a magas vérnyomás kialakulását, megelőzhetik a vérrögképződést, az aszpirinhez hasonló tulajdonságúak.
Jótékony hatásai:
- Támogatja az egészséges szív-és érrendszert
- Serkenti a vérkeringést
- Véralvadásgátló
- Segít szabályozni a vérnyomást
- Hangulatjavító hatású
- Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán
Alkalmazása:
a kakaóporból készíthetünk italokat és használhatjuk sütéshez-főzéshez egyaránt.
Összetevők:
100% bio kakaóbab (theobroma cacao)
Tápanyagok 100 g-ban:
Energia 1533 kJ/366 kcal
Zsír 11 g
– amelyből telített zsírsav 6,5 g
– amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 3,6 g
– amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 26,8 g
– amelyből cukor 0,9 g
Rost 24,3 g
Fehérje (protein) 28 g
Só 0 g
Foszfor 778 mg
Magnézium 572 mg
Vas 9,3 mg
Réz 4,1 mg
Mangán 5,3 mg