Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bio-Szelénium 50 + Cink + vitaminok tabletta, 60 db

Ár:
3.876 Ft
Cikkszám: 5709976030206
A gyártó összes terméke: Pharma Nord
Raktárkészlet: Átmeneti készlethiány

Leírás

Bio-Szelénium 50 + Cink + vitaminok tabletta, 60 db

A közelmúltban a tudomány felfedezte a szelén roppant jelentőségét az egészség megőrzésében. Manapság általánosan ismert, hogy a szelén védi sejtjeinket a szabadgyökök káros hatása ellen és semlegesíti a nehézfémeket. Tudósok azonban kimutatták, hogy a szelénkoncentráció meglehetősen alacsony mindennapi táplálékainkban. Az alacsony szelénszint egyik fő oka, hogy Észak-Európában a termőföld ezen fontos nyomelem hiányában van. A jégkorszak kimosta a termőföldből a szelént és a szelénszint még tovább csökkent a modern földművelési technológiák, a mesterséges műtrágyák alkalmazása, valamint a savas esők következtében. Ezen túlmenően, ételeink egyre több mesterséges alkotóelemet tartalmaznak, csökkentve ezzel is az élelmiszerek természetes szeléntartalmát.

Természetes szelénforrások:
Az alább felsoroltak a legjobb természetes szelénforrások:
Hal
Gabonatermékek
Máj és vese
Földimogyoró
A probléma az, hogy még egy jól összeállított étrenddel is gyakorlatilag lehetetlen annyi szelént fogyasztani, amennyire szervezetünknek szüksége lenne. Egy Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok tabletta naponta 50 μg magas bio-hasznosulású szelénnel látja el a szervezetet, kiváló védelmet nyújtva a szelénhiánnyal szemben.

Hatásos antioxidáns
A szelén lényeges összetevője az olyan fontos antioxidáns enzimeknek, mint a glutathion-peroxidáz (Gsh-Px) amely erősíti a szervezet védekező mechanizmusát a szabadgyökök károsító hatása ellen. A szabadgyökök szervezetünk energiaátalakulási folyamatainak veszélyes végtermékei. Nagyon fontos a felesleges szabadgyökök megkötése, mielőtt azok rombolnák sejtjeinket, illetve szöveteinket.

Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok: tudományos kísérletekkel bizonyított hatás

Sok fogyasztó nem tud különbséget tenni a boltokban kapható szeléntermékek között. Tudományosan bebizonyított tény, hogy a szerves szelén lényegesen jobb biológiai hatást ér el a szervezetben, mint a szervetlen szelén. További zavart okoz a tájékozódásban, hogy a szerves szelénnek is számos fajtája létezik. Tudományos vizsgálatok kimutatták a különböző szeléncsoportok közötti különbséget, valamint azt is, hogy az L-szelenometioninnak (amelyet a Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok készítmény is tartalmaz élesztő formában) a legjobb a felszívódási képessége. Ebben a különleges formában a szelén fehérjéhez kötötten, azaz természetes módon fordul elő.
szelen2_369
Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok
Leírás: Szelént és cinket, valamint ß-karotint, B6-, C- és E-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta.

Alkalmazás: A Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok szedése gyulladásos ízületi problémák, reumatoid artritisz (RA) esetén ajánlott. Elősegítheti a káros oxidatív folyamatok kivédését, a szabadgyökök semlegesítését és az ízületek egészségének megóvását.

Napi adagja: 1 tabletta, étkezés után. Az ennél nagyobb adagot az orvos által javasolt módon kell alkalmazni.

15 év alatti gyermekek számára ellenjavallt.

A Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok folyamatos szedése legalább 2 hónapig javasolt. Használata bármeddig folytatható.

Hatásmechanizmus:
A Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok alapvető nyomelemet, szerves szelént tartalmaz, amely a glutation peroxidáz (GSH-Px) nevű, endogén védőenzimet táplálja. Ennek ismert funkciója, hogy a sejteket és a sejtmembránokat védi az ízületekben létrejövő gyulladásos reakciók által kialakult szabadgyökártalmak ellen. A C-vitamin és az E-vitamin szintén a sejteket védő, erős antioxidánsok. A Bio-Szelénium 50 + cink + vitaminok tablettában lévő vitaminok és ásványi anyagok kombinációja hozzájárul a szervezet változatos tápanyagellátásához, amelyek mindegyike fontos szerepet játszik a szervezet általános egészségének megőrzésében.

Tanulmányok igazolták, hogy a reumatoidartritiszben szenvedő betegek vérében a szelénszint alacsonyabb. Ehhez hasonlóan a kutatások azt is igazolták, hogy az artritiszben szenvedő betegeknél csökkent a GSH-Px aktivitás, ami arra enged következtetni, hogy a szelénszintjük túl alacsony ahhoz, hogy ezt a védőenzimet táplálni tudják.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!