Leírás és Paraméterek
Bio-Cink tabletta - A tiszta bőrért a szép hajért és körömét
- az immunrendszer erősítője
Az emberi test átlagosan 2-3 gramm cinket tartalmaz.
A cink hozzájárulhat az immunrendszer megfelelő működéséhez és a szellemi teljesítőképességhez.
A cinknek szerepe van a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében is.
A cink egy fontos nyomelem, mely számos fehérje alkotórészét képezi és több mint 200 enzimreakcióban vesz részt. Egyike ezeknek az enzimreakcióknak fontos szerepet játszik a genetikai információképzésben (DNS) és a sejtosztódásban. Ezért tekinthető a cink fontos nyomelemnek az emberi növekedésben is.
Egy másik jelentős enzim a „SOD" antioxidáns enzim, amely védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától. A cinknek nagy részét az állati eredetű tápanyagokból, nagyrészt húsokból kapjuk, habár a búza és más gabonafélék szintén tartalmaznak cinket.
A cink biológiai hozzáférhetősége a táplálékforrástól függően különböző. A hús, máj, tojás és a kagyló különösen jó források, azonban a teljes őrlésű gabonafélékből a cink alacsony mennyiségben szívódik fel.
A cink 15-40%-át a különböző táplálékokból való felszívódás által nyerjük, bár a cink felvétele a növényekből alacsony biológiai hozzáférhetőségű. A vegetáriánusok abban a rizikóhelyzetben vannak, hogy cink-hiányállapot fejlődik ki náluk, ha nem fogyasztanak cinket étrend-kiegészítő formájában.
1 tabletta tartalmaz:
Energia: 3,9 KJ /0,9 kcal
Fehérje: 0,5 mg
Szénhidrát: 226 mg
Zsír: 2 mg
Cink: 15 mg 100% RDA*
*RDA: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel.
Felhasználási javaslat: Naponta 1 tabletta felnőtteknek.
Készült: glukóz, ásványi anyag: cink-glukonát, hordozók: E460, E470b, E551 felhasználásával.
Leírás
Bio-Cink tabletta - A tiszta bőrért a szép hajért és körömét
- az immunrendszer erősítője
Az emberi test átlagosan 2-3 gramm cinket tartalmaz.
A cink hozzájárulhat az immunrendszer megfelelő működéséhez és a szellemi teljesítőképességhez.
A cinknek szerepe van a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében is.
A cink egy fontos nyomelem, mely számos fehérje alkotórészét képezi és több mint 200 enzimreakcióban vesz részt. Egyike ezeknek az enzimreakcióknak fontos szerepet játszik a genetikai információképzésben (DNS) és a sejtosztódásban. Ezért tekinthető a cink fontos nyomelemnek az emberi növekedésben is.
Egy másik jelentős enzim a „SOD" antioxidáns enzim, amely védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától. A cinknek nagy részét az állati eredetű tápanyagokból, nagyrészt húsokból kapjuk, habár a búza és más gabonafélék szintén tartalmaznak cinket.
A cink biológiai hozzáférhetősége a táplálékforrástól függően különböző. A hús, máj, tojás és a kagyló különösen jó források, azonban a teljes őrlésű gabonafélékből a cink alacsony mennyiségben szívódik fel.
A cink 15-40%-át a különböző táplálékokból való felszívódás által nyerjük, bár a cink felvétele a növényekből alacsony biológiai hozzáférhetőségű. A vegetáriánusok abban a rizikóhelyzetben vannak, hogy cink-hiányállapot fejlődik ki náluk, ha nem fogyasztanak cinket étrend-kiegészítő formájában.
1 tabletta tartalmaz:
Energia: 3,9 KJ /0,9 kcal
Fehérje: 0,5 mg
Szénhidrát: 226 mg
Zsír: 2 mg
Cink: 15 mg 100% RDA*
*RDA: Felnőttek számára ajánlott napi bevitel.
Felhasználási javaslat: Naponta 1 tabletta felnőtteknek.
Készült: glukóz, ásványi anyag: cink-glukonát, hordozók: E460, E470b, E551 felhasználásával.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.