Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az echinacea az immunrendszer elhivatott támogatója

Az echinacea az immunrendszer elhivatott támogatója

Az echinacea erősíti a szervezet védekező képességét, ami nemcsak télen jön jól. Az év egészében kulcsfontosságú, hogy az immunrendszer jól teljesítsen, hiszen a megfelelő közérzetnek ez az egyik alapköve.

Viszont a stressz, a rohanás és az egyéb külső-belső hatások hamar képesek lerombolni a védelmi bástyákat, amiknek a felépítése időt és energiát igényel. Még jó, hogy az újjáépítés a természetre bízható!

Az echinacea konkrétan roborál

Kár lenne a kasvirág előnyeit behatárolni, mondván az immunrendszer erősítésében az élen jár, de ennyi. Mert a valóság ennél sokkalta árnyaltabb. A természet erejével a szervezet falósejtjei aktivizálódnak, a termelődésük fokozottá válik, így aztán a tumoros sejtek életben maradási esélyei nagymértékben mérséklődnek. Az antibakteriális tulajdonságnak hála, a baktériumoknak és vírusoknak sem megfelelő a terep.

A tinktúra ráadásul külsőleg is alkalmazható, így tályogok, nehezen gyógyuló sebek, ekcémás kiütések, afták, herpeszek stb. is eredményesen kezelhetőek a segítségével.

Amúgy belsőleg fogyasztva a növény okozhat némi bizsergő érzést a nyelven, de ez semmiféle kockázatot nem jelent, teljesen normális reakció. Sőt, a kasvirág az allergiás tüneteket is csökkentheti, enyhébb esetekben akár meg is szüntetheti azokat.

A megelőzésben is főszerepet vállalhat, így nemcsak akut probléma felbukkanásakor érdemes élni az előnyeivel.

Az echinacea milyen formában fogyasztható?

Tabletta, oldat és cseppek egyaránt beszerezhetőek, tehát abszolút egyénre szabható az alkalmazása. Nyilván, ha külső sérülések kezelése a cél, akkor az utóbbiak a megfelelőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: echinacea echinacea hatása