Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A sóterápia sokoldalú segítőtárs

A sóterápia sokoldalú segítőtárs

A sóterápia még a mai napig is félig-meddig homályba vész. Kevesen ismerik, és még kevesebben tudják, hogy milyen sok területen használható, nem akármilyen eredményességgel.

 

A sóterápia a természet erejével hat

A sóbarlangok már évszázadok óta sűrűn, tömegek által látogatottak. De házi felhasználásban sem ritka, hogy a sóból végül borogatás készül. A fülfájást hihetetlenül gyorsan képes kivenni egy kiadós meleg sópárnán alvás. De még hosszan sorolhatnánk azokat az alkalmazási módokat, ahol joggal kerülhet előtérbe ez a természeti kincs.

Na, de minek köszönheti hatásmechanizmusát? A só fertőtlenítő, tisztító jellemvonású, és nem utolsó sorban hadat üzen a vírusoknak, baktériumoknak, gombáknak és egyéb kórokozóknak. Azon túl, hogy oldja a lerakódott nyákot, elősegíti annak felköhögését, felszakadozását, ezzel megkönnyítve a levegővételt és természetesen a tüdő rehabilitációját. A nyákképződés amúgy nemcsak a tüdőfelek sajátjai, az arcüregben, orrban is tetemes mennyiségű váladék gyűlhet fel. Ez a pangás veszélyes, hiszen a kórokozók elszaporodhatnak, gyulladásos gócokat kialakítva, és hamar arcüreg problémák bukkanhatnak fel. Tehát a nyákoldás lényege, hogy mindenhonnan eltávozhat a felesleges váladék, ezáltal a légutak, az arcüreg, az orrüregek megkönnyebbülhetnek és kitisztulhatnak. Megfázás idején aligha akad ennél ősibb, ugyanakkor eredményesebb házi gyógymód.

sóterápia az idegekre is hat?

Igen, bár ezt még kevesebben tudják, de a fentieken túl, nyugtató hatással is rendelkezik, tehát még a stressz kezelést is támogathatja. A frissítő jellemvonásának hála pedig, igazi felüdülést jelenthet a nap végén.

Tartalomhoz tartozó címkék: hatékony sóterápia sóterápia