Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A sörélesztőpehely igazán sokoldalú gasztronómiai alapanyag

A sörélesztőpehely igazán sokoldalú gasztronómiai alapanyag

A sörélesztőpehely megnevezés becsapósnak tűnhet. Hogy kerül a konyhába a sör? Mint összetevő? Ám itt egyáltalán nem a habzó alkoholról van szó. Úgyhogy, ha eddig esetleg idegenkedtél ettől az alapanyagtól, akkor itt az idő közelebbről is megízlelned!

 

A sörélesztőpehely vitaminokban és ízekben gazdag

A sörélesztő először is növényi fehérjeforrás, mégpedig nem is akármilyen. Határozottan magas a proteinkoncentrációja. Pontosan ezen nem mindennapi tulajdonságának köszönheti, hogy a vegetáriánusok és vegánok körében extra népszerűvé vált. De nem érdemes vegyes táplálkozás esetén sem kizárni a kulináris élmények létrehozásából. Merthogy bőven hozzájárulhat az ízletes fogások remekeléséhez.

Másrészt vitaminokban dúskál. A B-vitamin család több tagját is tartalmazza, de ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag. Úgyhogy a szó legnemesebb értelmében „táplálék”, amely táplálja, erősíti, roborálja a szervezetet. A fizikai állóképességre például kifejezetten jó hatást gyakorol, de az immunrendszer támogatásában is az élen jár. A jó közérzet pedig nemcsak a fizikai erőnlét növekedésében érhető tetten, hanem a mentális állapot javulásában is. Komplex vitamintartalmának hála a haj-, körömerősítés elismert sztárja.

sörélesztőpehely önmagában is fogyasztható?

De még mennyire, hogy igen. Fűszerekkel, hideg olajokkal összekeverve kiváló krém készíthető belőle. Levesek, szószok, mártások, főzelékek is meghálálják a jelenlétét. Sajtos ízjellege miatt sokan zöldségekkel, salátafélékkel vegyítik. De szendvicsekbe, rizs- és tésztaételekbe egyaránt tökéletes.