Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A császár gombája

A császár gombája

A „Császár gombaként” is ismert Cordyceps számos egészségfejlesztő tulajdonsággal rendelkezik. Régóta használják vallási szertartásokon a kínai, keresztény és hindu vallásokban, és a hosszú élethez és a halhatatlansághoz kapcsolják. 

A termékeket itt találod!

Gyógyhatására akkor figyeltek fel, amikor az állatok megették a vadon élő gombát, és közben megerősödtek. A gazdák és pásztorok ezután kezdték el használni a Cordyceps gomba port teák készítésére.

A Cordyceps 1993-ban került a címlapokra, miután kínai sportolók sok atlétika világrekordot döntöttek meg – azt állítva, hogy jobb teljesítményük titka a Cordyceps gomba volt, amelyet a csapat használt.

Természetes lelőhelye

A természetben előforduló Cordyceps élősködő gomba, amely molylepkék lárváin növekszik szélsőséges környezetben, például a Himalája egyes részein és Ázsiában található magas hegyvidéki területeken. A vadon élő cordyceps nehezen beszerezhető, drága és kevésbé ismert, ezért a tudósok rájöttek, hogyan szaporítsák el a Cordyceps-t természetazonos körülmények között biomagvakon, például cirokon, hogy a kulcsfontosságú aktív tápanyagok széles köréből nagyobb kínálatot biztosítsanak.

Aktív vegyületek

Fő hatóanyaga a cordycepin, szerkezetileg hasonló az adenozinhoz, amely az ATP előállításához szükséges nukleinsav. A Cordyceps emellett erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, valamint gazdag poliszacharidokban, amelyek immunmoduláló és gyulladásgátló hatásúak.

Hatóanyagok kivonása

A hatóanyagok legmagasabb koncentrációját a micéliumból és termőtestekből álló biomassza és az érett termőtestek forró vizes kivonásának kombinációja adja.

Tradícionális felhasználás

A Cordyceps gombát kevesen engedhették meg maguknak a nehéz beszerezhetőség lévén. Hagyományosan az öregedés lassítására, légzéstámogatásra, valamint idősek és hosszan tartó betegségből felépülők gyógyítására használták. Használták veseproblémák, valamint a libidó és a reproduktív funkció fokozására is.

Miért érdemes használni?

A Cordyceps természetesen képes támogatni az energiaszintet. A legtöbbet kutatott előnyei közé tartozik az atlétikai teljesítmény és az immunitás támogatása. Használható a sportteljesítmény és az állóképesség támogatására azáltal, hogy stimulálja az ATP szintézis-t, amely szervezetünk egyik elsődleges energiaforrása.

A Cordyceps emellett támogatja a veséket, a reproduktív egészséget, a hormonális egyensúlyt és a légzőszerv állapotát. Képes fokozni a véráramlást és az oxigénellátást az egész szervezetben, ami elősegíti a szív, a tüdő és a belső szervek hatékonyabb működését. Ellazítja és megnyitja a légutakat, ezért hagyományosan légúti betegségekre használják. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai elősegítik az oxigénfelhasználást és ellazítják a hörgők falát, ami növeli a légáramlást a tüdőbe és lehetővé teszi a könnyebb légzést, támogatva a légzésfunkciót.

Hogyan kell szedni?

Felnőttnek naponta 2 gombakapszula ajánlott 1-3 alkalommal étkezés előtt vagy közben. A kapszulákat szétszedve fogyaszthatjuk kávéba vagy turmixba keverve is.

 

 

 

Forrás: https://mushrooms4life.com/