Leírás és Paraméterek
Hideg sajtolással állítják elő az adalékmentes végtermék és a legmagasabb beltartalmi érték elérése érdekében. A mákolaj aranysárga színű, rendkívül kellemes ízű olaj, pirított mákra jellemző illattal. A felhasznált tisztított, étkezésre szolgáló mákszemben (kerti mák) és az ebből sajtolt olajban nincsenek már benne azok az altató és nyugtató hatású alkaloidok amelyek a magas ópium tartalmú fajták gubóinak tejnedvében vannak jelen ezért ilyen hatásra nem kell számítanunk. Közkedveltsége egyrészt a rendkívül kellemes íz világának másrészt tradicionális értékének tudható be. Tartalmaz Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat melyek elősegítik az egészséges vérkeringést, erősítik az immunrendszert és lassítják az öregedés folyamatait. Ezen felül tartalmaz E-vitamint, mint fontos antioxidánst mely segít a szervezet szabadgyökeinek lekötését és az egészséges sejtképződést. Növelheti szellemi teljesítő képességet és csökkentheti a vérnyomást! A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetnek citrommal, gránátalmával, sőt akár édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve kész sütemények ízesítéséhez is használhatjuk. Ügyelnünk kell azonban, hogy sütés/főzés közben ne használjuk mivel az olaj nem jól hevíthető!
ml | 250 |
db | 1 |
Leírás
Hideg sajtolással állítják elő az adalékmentes végtermék és a legmagasabb beltartalmi érték elérése érdekében. A mákolaj aranysárga színű, rendkívül kellemes ízű olaj, pirított mákra jellemző illattal. A felhasznált tisztított, étkezésre szolgáló mákszemben (kerti mák) és az ebből sajtolt olajban nincsenek már benne azok az altató és nyugtató hatású alkaloidok amelyek a magas ópium tartalmú fajták gubóinak tejnedvében vannak jelen ezért ilyen hatásra nem kell számítanunk. Közkedveltsége egyrészt a rendkívül kellemes íz világának másrészt tradicionális értékének tudható be. Tartalmaz Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat melyek elősegítik az egészséges vérkeringést, erősítik az immunrendszert és lassítják az öregedés folyamatait. Ezen felül tartalmaz E-vitamint, mint fontos antioxidánst mely segít a szervezet szabadgyökeinek lekötését és az egészséges sejtképződést. Növelheti szellemi teljesítő képességet és csökkentheti a vérnyomást! A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetnek citrommal, gránátalmával, sőt akár édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve kész sütemények ízesítéséhez is használhatjuk. Ügyelnünk kell azonban, hogy sütés/főzés közben ne használjuk mivel az olaj nem jól hevíthető!