Leírás és Paraméterek
Az echinaceából és az 5 méhészeti termékből álló komplex kombinációját: méhpempőt, zöld és barna propoliszt, manuka mézet és virágport tartalmaz. Ez utóbbi segít az immunrendszer megerősítésében, az echinacea pedig támogatja a szervezet védekezőképességét a téli kellemetlen tünetek első jeleitől.
A brazil zöld propolisz a kizárólag az Amazonas mellett található zöld növény, a Baccharis dracunculifolia levelein található gyantából készítik a méhek. A gyanta adja a propolisz zöld színét. Az Amazonas természetes környezete ideális hely a méheknek munkájuk elvégzésére: a régióban nincs intenzív mezőgazdaság és hatalmas területein a flóra és fauna burjánzik.
A zöld propolisz flavonoidokat (a polifenolok csoportja) és vízben oldódó fenolsavakat tartalmaz. Legkiterjedtebb kutatásait Japánban végezték, amely a brazil propolisz legnagyobb fogyasztója. Japán tudósok úgy találták, hogy a zöld propolisznak különleges, értékes tulajdonságai vannak.
A barna propoliszt általában európai nyárfa bimbóiból nyerik. A kaptár természetes pajzsaként is emlegetik.
Méhpempő: fehérjéket, cukrokat, lipideket, ásványi anyagokat, vitaminokat és zsírsavakat 10-HDA (10-hidroxi-dekánsav) és 10-H2DA (10-hidroxi-2-decenoic) is tartalmaz. A fő összetevő a 2,5% apalbumin-1 az Arkoroyal®* méhpempőben. Tápláló, és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően előnyös a méhek számára. A méhpempő legalább 100-szor több apalbumint tartalmaz, mint a méz.
A manuka méz Új-Zélandon és Délkelet-Ausztráliában őshonos cserje. Leveleit gyakran teába öntik, ezért nevezik: új-zélandi teafának. Ez a növény esztétikai értéke mellett több jótékony tulajdonsággal rendelkező egyvirágos méz forrásaként is ismert, a köznyelvben gyógyító méz-nek hívják.
A méhek a virágport a hátsó lábukon halmozzák fel, miközben a virágokon keresik a nektárt. Kis golyókat formálnak a virágporból, amelyeket visszavisznek a kaptárba, hogy fehérjében gazdag táplálékként használják fel. Összetételének köszönhetően a pollen erősíti az immunrendszert.
Echinacea purpurea: A kasvirág az Egyesült Államokban a Belső-síkságon termett természetes közegében, anélkül, hogy a kanadai határtól északra vagy a mexikói határtól délre átterjedt volna. Az amerikai őslakosok a kasvirágot légúti kezelésekre alkalmazták évszázadokig. Ma a kasvirág minden mérsékelt égövi éghajlaton megterem, napos területeken, gazdag, nedves talajon. Az alkilamidokat tartalmazó kasvirág természetes védőpajzsként működik. A kasvirág gyökere könnyíti a légzést, segít a szervezetnek megőrizni természetes védekezőképességét és ellenállni a téli megbetegedéseknek.
Összetevők:
Echinacea gyökér kivonat BIO (Echinacea purpurea (L.) Moench.) – Víz – Sűrítőanyag: akácmézga BIO – Méhpempő BIO- Virágméz BIO- Narancslé koncentrátum BIO (Citrus sinensis (L.) Osbeck) – Barna propolisz kivonat BIO – Zöld propolisz kivonat BIO – Virágpor kivonat BIO – Manukaméz BIO.
A méhészeti összetevők fenntartható méhészetekből származnak.
Használata:
Az első jelektől vegyen be egy ampullát reggelinél, lehetőleg egy pohár vízben vagy gyümölcslében hígítva (200 ml), 10 napig napig.
A szedése folytatható heti 4 ampullával 5 héten keresztül. A kúra évente többször is megismételhető. Tekintettel a termék természetes jellegére, enyhe lerakódás megjelenhet benne, ezért hígítás előtt jól rázza fel.
Leírás
Az echinaceából és az 5 méhészeti termékből álló komplex kombinációját: méhpempőt, zöld és barna propoliszt, manuka mézet és virágport tartalmaz. Ez utóbbi segít az immunrendszer megerősítésében, az echinacea pedig támogatja a szervezet védekezőképességét a téli kellemetlen tünetek első jeleitől.
A brazil zöld propolisz a kizárólag az Amazonas mellett található zöld növény, a Baccharis dracunculifolia levelein található gyantából készítik a méhek. A gyanta adja a propolisz zöld színét. Az Amazonas természetes környezete ideális hely a méheknek munkájuk elvégzésére: a régióban nincs intenzív mezőgazdaság és hatalmas területein a flóra és fauna burjánzik.
A zöld propolisz flavonoidokat (a polifenolok csoportja) és vízben oldódó fenolsavakat tartalmaz. Legkiterjedtebb kutatásait Japánban végezték, amely a brazil propolisz legnagyobb fogyasztója. Japán tudósok úgy találták, hogy a zöld propolisznak különleges, értékes tulajdonságai vannak.
A barna propoliszt általában európai nyárfa bimbóiból nyerik. A kaptár természetes pajzsaként is emlegetik.
Méhpempő: fehérjéket, cukrokat, lipideket, ásványi anyagokat, vitaminokat és zsírsavakat 10-HDA (10-hidroxi-dekánsav) és 10-H2DA (10-hidroxi-2-decenoic) is tartalmaz. A fő összetevő a 2,5% apalbumin-1 az Arkoroyal®* méhpempőben. Tápláló, és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően előnyös a méhek számára. A méhpempő legalább 100-szor több apalbumint tartalmaz, mint a méz.
A manuka méz Új-Zélandon és Délkelet-Ausztráliában őshonos cserje. Leveleit gyakran teába öntik, ezért nevezik: új-zélandi teafának. Ez a növény esztétikai értéke mellett több jótékony tulajdonsággal rendelkező egyvirágos méz forrásaként is ismert, a köznyelvben gyógyító méz-nek hívják.
A méhek a virágport a hátsó lábukon halmozzák fel, miközben a virágokon keresik a nektárt. Kis golyókat formálnak a virágporból, amelyeket visszavisznek a kaptárba, hogy fehérjében gazdag táplálékként használják fel. Összetételének köszönhetően a pollen erősíti az immunrendszert.
Echinacea purpurea: A kasvirág az Egyesült Államokban a Belső-síkságon termett természetes közegében, anélkül, hogy a kanadai határtól északra vagy a mexikói határtól délre átterjedt volna. Az amerikai őslakosok a kasvirágot légúti kezelésekre alkalmazták évszázadokig. Ma a kasvirág minden mérsékelt égövi éghajlaton megterem, napos területeken, gazdag, nedves talajon. Az alkilamidokat tartalmazó kasvirág természetes védőpajzsként működik. A kasvirág gyökere könnyíti a légzést, segít a szervezetnek megőrizni természetes védekezőképességét és ellenállni a téli megbetegedéseknek.
Összetevők:
Echinacea gyökér kivonat BIO (Echinacea purpurea (L.) Moench.) – Víz – Sűrítőanyag: akácmézga BIO – Méhpempő BIO- Virágméz BIO- Narancslé koncentrátum BIO (Citrus sinensis (L.) Osbeck) – Barna propolisz kivonat BIO – Zöld propolisz kivonat BIO – Virágpor kivonat BIO – Manukaméz BIO.
A méhészeti összetevők fenntartható méhészetekből származnak.
Használata:
Az első jelektől vegyen be egy ampullát reggelinél, lehetőleg egy pohár vízben vagy gyümölcslében hígítva (200 ml), 10 napig napig.
A szedése folytatható heti 4 ampullával 5 héten keresztül. A kúra évente többször is megismételhető. Tekintettel a termék természetes jellegére, enyhe lerakódás megjelenhet benne, ezért hígítás előtt jól rázza fel.