Leírás és Paraméterek
A Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék egy élelmi rostokban gazdag, gluténmentes lisztkeverék, amellyel könnyedén készíthetünk tojás és tej felhasználása nélkül gluténmentes muffint vagy süteményt, amely a vegánok étrendjébe is beilleszthető.
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, karobpor, rost (útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (kristály vanillin), só
Átlagos tápérték |
100g lisztkeverékben |
Energia |
1416 kJ (335 kcal) |
Zsír: |
1 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0,5 g |
Szénhidrát: |
68 g |
- amelyből cukrok (1) |
5 g |
Rost |
10,8 g |
Fehérje |
8 g |
Só |
0,2 g |
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
|
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Recept (12 db muffinhoz):
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
- 170 g langyos víz
- 25 g citromlé
- 70 g por eritrit (vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
- 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/bogyós gyümölcs
- 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajspray-vel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak). Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk az édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit, majd alaposan keverjük el. Ezután keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott gyümölcsöt, majd öntsük a formákba a sűrű krémet. Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs).
Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Porcukorral készítve elegendő kb 50 g cukor is, mivel az eritrit édesítő ereje valamivel gyengébb.
A gyümölcsös muffint vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.
Leírás
A Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék egy élelmi rostokban gazdag, gluténmentes lisztkeverék, amellyel könnyedén készíthetünk tojás és tej felhasználása nélkül gluténmentes muffint vagy süteményt, amely a vegánok étrendjébe is beilleszthető.
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, karobpor, rost (útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (kristály vanillin), só
Átlagos tápérték |
100g lisztkeverékben |
Energia |
1416 kJ (335 kcal) |
Zsír: |
1 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0,5 g |
Szénhidrát: |
68 g |
- amelyből cukrok (1) |
5 g |
Rost |
10,8 g |
Fehérje |
8 g |
Só |
0,2 g |
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
|
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Recept (12 db muffinhoz):
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
- 170 g langyos víz
- 25 g citromlé
- 70 g por eritrit (vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
- 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/bogyós gyümölcs
- 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajspray-vel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak). Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk az édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit, majd alaposan keverjük el. Ezután keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott gyümölcsöt, majd öntsük a formákba a sűrű krémet. Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs).
Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Porcukorral készítve elegendő kb 50 g cukor is, mivel az eritrit édesítő ereje valamivel gyengébb.
A gyümölcsös muffint vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.